🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Croquembouche met chocolade, karamel en pistache

Croquembouche met chocolade, karamel en pistache

Dit recept is van: Bakken.nl

Croquembouche
Croquembouche met chocolade, karamel en pistache
Info Benodigdheden Stappen

Tover kant-en-klare soesjes om tot een schitterend kerstdessert. Hiermee weet je zeker dat je indruk gaat maken!

30 min. Bereidingstijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
45-55 Porties
Kerst Kerst op de taart Soezen Desserts Zonder oven Karamel Thema recepten Feestdagen
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    50 Stuk(s)
    Soesje
  • Pistachenoten (gepeld)
    3 handje(s)
    Pistachenoten (gepeld)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Witte basterdsuiker
    200 g
    Witte basterdsuiker

 

  • Water
    4 el (eetlepels)
    Water
  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Karamelsaus (dessertsaus)
    1 flesje(s)
    Karamelsaus (dessertsaus)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Karton (of dik papier)
    Karton (of dik papier)
  •  
    Kunststof roller
  • Steelpan
    Steelpan
  • Uitsteekvormpje (ster)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Rol het karton tot een kegelvorm en knip de onderste rand eraf, zodat de kegel rechtop kan staan.

2. Croquembouche maken

Hak de pistachenoten (3 handjes) fijn. Leg het glazuur (1 zakje) gedurende 10 minuten in heet water. Giet het glazuur in een schaaltje.

Doop 1/3 van alle soesjes (minimaal 15 stuks) in het chocoglazuur en doop ze hierna in de pistachenoten. Laat het glazuur uitharden.

Verwarm ondertussen de suiker (200 g) en het water (4 el) in een steelpan en kook totdat het mengsel goudbruin kleurt.

Dip de de chocoladepistache soesjes en de overige soezen voorzichtig in de karamel en verdeel ze rondom de kegel, waarbij je ze goed tegen elkaar aan plakt. Ga hierbij steeds een laag omhoog en bouw een soezentoren. Laat de karamel minstens een half uur uitharden en verwijder vervolgens de kegel voorzichtig onder de toren vandaan.

Rol, terwijl de karamel uithard, de rolfondant (1 pak) uit tot een gelijke plak van 1 cm dik. Steek met een stervormpje sterretjes uit de rolfondant en laat deze iets uitharden (dan blijven ze beter in vorm).

Plak de sterren met een restje chocoglazuur tegen de soezentoren en garneer met slierten karamelsaus (1 flesje).

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.