Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Croquembouche met chocolade, karamel en pistache

Een lekker en makkelijk toetje voor Kerst. Tover kant-en-klare soesjes om tot een schitterend kerstdessert.

Bereiden

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

45-55 soezen

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Rol het karton tot een kegelvorm en knip de onderste rand eraf, zodat de kegel rechtop kan staan.

Croquembouche maken

  1. Stap 2

    • 3 handjes pistachenoten (gepeld)

    • 1 beker Dr. Oetker Glazuur Choco

    Hak de pistachenoten fijn. Verwijder de deksel van de Dr. Oetker Choco Dip Bruin en plaats de geopende beker 1,5 minuut bij 300 Watt in de magnetron.

  2. Stap 3

    • 45-50 soesjes

    Doop vervolgens 1/3 van alle soesjes (minimaal 15 stuks) in de chocoladeglazuur, hierna door de pistachenoten en laat de chocolade uitharden.

  3. Stap 4

    • 200 g basterdsuiker (wit)

    • 4 el water

    Voeg ondertussen de suiker en het water in een steelpan en kook totdat het mengsel goudbruin kleurt.

  4. Stap 5

    Dip de de chocoladepistache soesjes en de overige soezen voorzichtig in de karamel en verdeel ze rondom de kegel, waarbij je ze goed tegen elkaar aan plakt. Ga hierbij steeds een laag omhoog en bouw een soezentoren. Laat de karamel minstens een half uur uitharden en verwijder vervolgens de kegel voorzichtig onder de toren vandaan.

  5. Stap 6

    • 1 pak Dr. Oetker Rolfondant wit

    Rol, terwijl de karamel uithard, de rolfondant tot een gelijke plak van 1 cm dik. Steek met een stervormpje sterretjes uit de rolfondant en laat deze iets uitharden (dan blijven ze beter in vorm).

  6. Stap 7

    • 1 flesje karamelsaus (dessertsaus)

    Plak de sterren met een restje Choco Dip tegen de soezentoren en garneer met slierten karamel dessertsaus.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.