Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Croquembouche met chocolade, karamel en pistache

Croquembouche met chocolade, karamel en pistache

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Croquembouche
Item 1 of 1
Croquembouche met chocolade, karamel en pistache
info
Benodigdheden
Stappen

Tover kant-en-klare soesjes om tot een schitterend kerstdessert. Hiermee weet je zeker dat je indruk gaat maken!

30 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
45-55Porties
KerstKerst op de taartSoezenDessertsZonder ovenKaramelThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    50 Stuk(s)
    Soesje
  • Pistachenoten (gepeld)
    3 handje(s)
    Pistachenoten (gepeld)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Witte basterdsuiker
    200 g
    Witte basterdsuiker

 

  • Water
    4 el (eetlepels)
    Water
  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Karamelsaus (dessertsaus)
    1 flesje(s)
    Karamelsaus (dessertsaus)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Karton (of dik papier)
    Karton (of dik papier)
  •  
    Kunststof roller
  • Steelpan
    Steelpan
  • Uitsteekvormpje (ster)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Rol het karton tot een kegelvorm en knip de onderste rand eraf, zodat de kegel rechtop kan staan.

2. Croquembouche maken

Hak de pistachenoten (3 handjes) fijn. Leg het glazuur (1 zakje) gedurende 10 minuten in heet water. Giet het glazuur in een schaaltje.

Doop 1/3 van alle soesjes (minimaal 15 stuks) in het chocoglazuur en doop ze hierna in de pistachenoten. Laat het glazuur uitharden.

Verwarm ondertussen de suiker (200 g) en het water (4 el) in een steelpan en kook totdat het mengsel goudbruin kleurt.

Dip de de chocoladepistache soesjes en de overige soezen voorzichtig in de karamel en verdeel ze rondom de kegel, waarbij je ze goed tegen elkaar aan plakt. Ga hierbij steeds een laag omhoog en bouw een soezentoren. Laat de karamel minstens een half uur uitharden en verwijder vervolgens de kegel voorzichtig onder de toren vandaan.

Rol, terwijl de karamel uithard, de rolfondant (1 pak) uit tot een gelijke plak van 1 cm dik. Steek met een stervormpje sterretjes uit de rolfondant en laat deze iets uitharden (dan blijven ze beter in vorm).

Plak de sterren met een restje chocoglazuur tegen de soezentoren en garneer met slierten karamelsaus (1 flesje).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.