Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinterklaastaart

't heerlijk avondje is gekomen, dat wordt smullen! Maak deze heerlijke Sinterklaastaart met gevuld speculoos en versierd met kruidnootjes.

Bereiden

60 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

Biscuittaart maken

 1. Stap 3

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

  • 5 eieren

  • 50 ml water

  Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

 2. Stap 4

  Bak de biscuittaart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen.

Speculooscrème maken

 1. Stap 5

  • 100 g roomboter

  Klop de zachte roomboter op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

 2. Stap 6

  • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

  • 125 ml melk (koud)

  Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de botercrème in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.

 3. Stap 7

  • 50 g speculoos

  Roer tot slot de speculoos door de botercrème.

Sinterklaastaart decoreren

 1. Stap 8

  • 500 g kruidnootjes

  Snij de taart horizontaal doormidden. Besmeer de onderste laag met een dikke laag speculooscrème. Bedek helemaal met kruidnootjes en leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu de hele taart met een flinke, egale laag speculooscrème.

  Taart doorsnijden

  Om de sinterklaastaart mooi recht te krijgen kun je hem aan de zijkant de taart een stukje insnijden. Snij hem pas daarna horizontaal doormidden. Zo weet je precies hoe de helften weer op elkaar horen.

 2. Stap 9

  Bedek nu de hele Sinterklaastaart met kruidnootjes. Begin onder aan de zijkant en werk zo netjes mogelijk naar boven en naar het midden. Verschuif de kruidnootjes af en toe wat om mooi uit te komen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.