Kruidnoten met chocolade zijn super lekker, dus waarom geen gevuld speculaas met chocoglazuur? Deze combinatie is misschien nog wel lekkerder!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).
Vet de bakvorm in met boter of bakspray. Bekleed eventueel met bakpapier.
Voeg de zachte boter (150 g), de speculaasmix (1 pak Koopmans Speculaas) en het water (2 el) toe in een kom. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaasdeeg. plaats het speculaasdeeg in de koelkast.
Meng het amandelspijs (1 pak Dr. Oetker Amandelspijs) met de helft van het ei (0,5 stuk) en het water (2 el). Vet de bakvorm in met boter of bakspray en bekleed met bakpapier.
Kneed het speculaasdeeg kort door en verdeel in 3 delen. Bekleed met 2 delen van het speculaasdeeg de bodem van de vorm en druk de rand aan tot ongeveer 2 centimeter.
Verdeel het amandelspijs met de bolle kant van een natte lepel over het deeg. Rol de rest van het speculaasdeeg uit tot een plak ter grootte van de vorm en leg dit op het amandelspijs. Bestrijk het speculaasdeeg met het overgebleven ei (0,5 stuk).
Bak de gevulde speculaas in circa 40 minuten gaar. Snijd de gevulde speculaas in blokjes van 4,5 x 4,5 cm.
Verwarm de chocoglazuur (1 zakje) volgens de aanwijzingen op de verpakking en doop de gevulde speculaas in de chocolade zodat de bovenkant bedekt is. Garneer met de geschaafde amandelen (30 g).
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.