Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gevulde speculaasblokjes met chocolade

Kruidnoten met chocolade zijn super lekker, dus daarom een recept van gevulde speculaas met chocolade. Deze combinatie is misschien nog wel lekkerder!

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Gevulde speculaas maken

  1. Stap 2

    • 150 g boter

    • 1 pak Koopmans Speculaas

    • 2 el water

    Voeg de zachte boter, de speculaas mix en 2 eetlepels water toe in een kom. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaasdeeg. plaats het speculaasdeeg in de koelkast.

  2. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Amandelspijs

    • 0,5 ei

    • 2 el water

    Meng het amandelspijs met de helft van het ei en 2 eetlepels water. Vet de bakvorm in met boter of bakspray en bekleed met bakpapier.

  3. Stap 4

    Kneed het speculaasdeeg kort door en verdeel in 3 delen. Bekleed met 2 delen van het speculaasdeeg de bodem van de vorm en druk de rand aan tot ongeveer 2 centimeter.

  4. Stap 5

    • 0,5 ei

    Verdeel het amandelspijs met de bolle kant van een natte lepel over het deeg. Rol de rest van het speculaasdeeg uit tot een plak ter grootte van de vorm en leg dit op het amandelspijs. Bestrijk het speculaasdeeg met ei.

Gevulde speculaas bakken

  1. Stap 6

    Bak de gevulde speculaas in circa 40 minuten gaar. Snijd de gevulde speculaas in blokjes van 4,5 x 4,5 cm.

  2. Stap 7

    • 30 g Dr. Oetker Amandelschaafsel (of hele amandelen)

    • 1 beker Dr. Oetker Choco Dip Bruin

    Verwarm de chocolade dip volgens de aanwijzingen op de verpakking en doop de gevulde speculaas in de chocolade zodat de bovenkant bedekt is. Garneer met de geschaafde amandelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.