Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Gevulde speculaasblokjes met choco

Gevulde speculaasblokjes met choco

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Gevulde speculaas blokjes
Item 1 of 1
Gevulde speculaasblokjes met choco
info
Benodigdheden
Stappen

Kruidnoten met chocolade zijn super lekker, dus waarom geen gevuld speculaas met chocoglazuur? Deze combinatie is misschien nog wel lekkerder!

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
SpeculaasSinterklaasAmandelspijsChocoladeThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Speculaas
    1 pak(ken)
    Koopmans Speculaas
  • Water
    4 el (eetlepels)
    Water
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Amandelspijs

 

  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    30 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Vierkante bakvorm 18x18 cm
    Vierkante bakvorm 18x18 cm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

Vet de bakvorm in met boter of bakspray. Bekleed eventueel met bakpapier.

2. Gevulde speculaas maken

Voeg de zachte boter (150 g), de speculaasmix (1 pak Koopmans Speculaas) en het water (2 el) toe in een kom. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaasdeeg. plaats het speculaasdeeg in de koelkast.

Meng het amandelspijs (1 pak Dr. Oetker Amandelspijs) met de helft van het ei (0,5 stuk) en het water (2 el). Vet de bakvorm in met boter of bakspray en bekleed met bakpapier.

Kneed het speculaasdeeg kort door en verdeel in 3 delen. Bekleed met 2 delen van het speculaasdeeg de bodem van de vorm en druk de rand aan tot ongeveer 2 centimeter.

Verdeel het amandelspijs met de bolle kant van een natte lepel over het deeg. Rol de rest van het speculaasdeeg uit tot een plak ter grootte van de vorm en leg dit op het amandelspijs. Bestrijk het speculaasdeeg met het overgebleven ei (0,5 stuk).

3. Gevulde speculaas bakken

Bak de gevulde speculaas in circa 40 minuten gaar. Snijd de gevulde speculaas in blokjes van 4,5 x 4,5 cm.

Verwarm de chocoglazuur (1 zakje) volgens de aanwijzingen op de verpakking en doop de gevulde speculaas in de chocolade zodat de bovenkant bedekt is. Garneer met de geschaafde amandelen (30 g).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.