🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Speculaas tartelettes

Speculaas tartelettes

Dit recept is van: Annet

Sinterklaas Tartelettes recept
Speculaas tartelettes
Info Benodigdheden Stappen

Chocolade, speculaas, kruidnoten en lief zijn voor elkaar is de natuurlijk de ultieme mix voor 't heerlijk avondje van Sinterklaas! Met deze tartelettes heb je alles voorhanden.

35 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Sinterklaas Speculaas Chocolade Karamel Gebak Thema recepten Mini taartjes Feestdagen
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    195 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Amandelmeel
    30 g
    Amandelmeel
  • Bloem
    175 g
    Bloem
  • Speculaaskruiden
    15 g
    Speculaaskruiden
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    110 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    210 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Pure chocolade
    75 g
    Pure chocolade
  • Melkchocolade
    75 g
    Melkchocolade
  • Sinterklaassnoep
    Sinterklaassnoep
  • Zeezout (grofgemalen)
    Zeezout (grofgemalen)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
    8 Stuk(s)
    Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
  •  
    Pan (met dikke bodem)
  • Schaal
    Schaal

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Vet de bakvormpjes in.

Doe de roomboter (115 g), poedersuiker (75 g), amandelmeel (30 g), bloem (175 g), speculaaskruiden (15 g) en zout (0,5 tl) in een kom. Kneed hier een kruimelig deeg van. Voeg als laatste het losgeklopte ei (1 stuks) toe en maak een samenhangend deeg.

Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.

Bekleed de vormpjes met het deeg. De tartelette deeg vormpjes worden gebakken zonder blindbakvulling. Zet daarom de vormpjes in de diepvries en laat bevriezen. Verwarm de oven in de tussentijd voor en bak de vormpjes direct uit de diepvriezer af op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.

Laat de tartelette bodempjes afkoelen op een rooster. De tartelettes zijn nu klaar om gevuld te worden met de karamel en de chocoladevulling.

2. Karamel maken

Doe de roomboter (60 g) en de suiker (110 g) in een pan met een dikke bodem.

Laat de boter met de suiker karameliseren totdat deze bruin is. Roer niet in de pan maar schud de pan af en toe heen en weer.

Voeg de slagroom (110 ml) en het zout (0,5 tl) toe. Let op! Wees voorzichtig want dit spettert. Laat de karamel nog 5 minuten doorkoken op laag vuur. Zet de karamel apart.

Niet roeren!

Roer nooit tijdens het karameliseren omdat de karamel dan kristalliseert en niet glad wordt.

3. Speculaas tartelettes vullen

Smelt de chocolade (2x75 g) au bain-marie. Voeg de slagroom (100 ml) toe. Roer dit tot een geheel. Voeg als laatste de boter (20 g) toe. Roer tot de roomboter goed gemixt is.

Vul de tartelettes eerst met de karamel. Laat deze iets opstijven.

Maak ze af door in iedere tartelettes chocoladevulling te gieten. Versier de kleine taartjes met wat sinterklaassnoepjes zoals kruidnoten, hartjes en chocolaatjes. Strooi vlak voor serveren nog een paar korreltjes grof zeezout op de speculaas tartelettes voor extra versiering.

Meer bakken?

Kijk voor een speculaas tartelette variatie op DeLeuksteTaartenShop.

Meer speculaas recepten

Arretjescake met speculaasjes
Makkelijk
3
20 min.
Speculaas tiramisu
Gemiddeld
5
40 min.
Speculaas tartelettes
Moeilijk
5
35 min.
Speculaas letterkoek
Erg moeilijk
4
90 min.
Sinterklaas speculaas cakejes
Makkelijk
5
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.