Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Speculaas tartelettes

Speculaas tartelettes

Dit recept is van: Annet

  1. Sinterklaas Tartelettes recept
Item 1 of 1
Speculaas tartelettes
info
Benodigdheden
Stappen

Chocolade, speculaas, kruidnoten en lief zijn voor elkaar is de natuurlijk de ultieme mix voor 't heerlijk avondje van Sinterklaas! Met deze tartelettes heb je alles voorhanden.

35 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
SinterklaasSpeculaasChocoladeKaramelGebakThema receptenMini taartjesFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    195 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Amandelmeel
    30 g
    Amandelmeel
  • Bloem
    175 g
    Bloem
  • Speculaaskruiden
    15 g
    Speculaaskruiden
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    110 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    210 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Pure chocolade
    75 g
    Pure chocolade
  • Melkchocolade
    75 g
    Melkchocolade
  • Sinterklaassnoep
    Sinterklaassnoep
  • Zeezout (grofgemalen)
    Zeezout (grofgemalen)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
    8 Stuk(s)
    Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
  •  
    Pan (met dikke bodem)
  • Schaal
    Schaal

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Vet de bakvormpjes in.

Doe de roomboter (115 g), poedersuiker (75 g), amandelmeel (30 g), bloem (175 g), speculaaskruiden (15 g) en zout (0,5 tl) in een kom. Kneed hier een kruimelig deeg van. Voeg als laatste het losgeklopte ei (1 stuks) toe en maak een samenhangend deeg.

Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.

Bekleed de vormpjes met het deeg. De tartelette deeg vormpjes worden gebakken zonder blindbakvulling. Zet daarom de vormpjes in de diepvries en laat bevriezen. Verwarm de oven in de tussentijd voor en bak de vormpjes direct uit de diepvriezer af op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.

Laat de tartelette bodempjes afkoelen op een rooster. De tartelettes zijn nu klaar om gevuld te worden met de karamel en de chocoladevulling.

2. Karamel maken

Doe de roomboter (60 g) en de suiker (110 g) in een pan met een dikke bodem.

Laat de boter met de suiker karameliseren totdat deze bruin is. Roer niet in de pan maar schud de pan af en toe heen en weer.

Voeg de slagroom (110 ml) en het zout (0,5 tl) toe. Let op! Wees voorzichtig want dit spettert. Laat de karamel nog 5 minuten doorkoken op laag vuur. Zet de karamel apart.

Niet roeren!

Roer nooit tijdens het karameliseren omdat de karamel dan kristalliseert en niet glad wordt.

3. Speculaas tartelettes vullen

Smelt de chocolade (2x75 g) au bain-marie. Voeg de slagroom (100 ml) toe. Roer dit tot een geheel. Voeg als laatste de boter (20 g) toe. Roer tot de roomboter goed gemixt is.

Vul de tartelettes eerst met de karamel. Laat deze iets opstijven.

Maak ze af door in iedere tartelettes chocoladevulling te gieten. Versier de kleine taartjes met wat sinterklaassnoepjes zoals kruidnoten, hartjes en chocolaatjes. Strooi vlak voor serveren nog een paar korreltjes grof zeezout op de speculaas tartelettes voor extra versiering.

Meer bakken?

Kijk voor een speculaas tartelette variatie op DeLeuksteTaartenShop.

Meer speculaas recepten

  1. Arretjescake met speculaasjes
    Makkelijk
    3
    20 min.
  2. Speculaas tiramisu
    Gemiddeld
    5
    40 min.
  3. Speculaas tartelettes
    Moeilijk
    5
    35 min.
  4. Speculaas letterkoek
    Erg moeilijk
    4
    90 min.
  5. Sinterklaas speculaas cakejes
    Makkelijk
    5
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.