🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Sinaasappel Yoghurtcake

Sinaasappel Yoghurtcake

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

Sinaasappel yoghurt cake
Sinaasappel Yoghurtcake
Info Benodigdheden Stappen

Een luchtige frisse yoghurtcake gevuld met een romige yoghurtvulling en versierd met een zoete sinaasappelglazuur. Kortom een cake die je moet proberen!

10 min. Bereidingstijd
55 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Sinaasappel Yoghurt Cake Bloggers

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volle yoghurt
    300 ml
    Volle yoghurt
  •  
    2 tl (theelepels)
    Anijszaad (gemalen)
  • Koopmans Yoghurtcake
    1 Pak
    Koopmans Yoghurtcake
  • Ei
    3 stuk(s)
    Ei

 

  • Sinaasappel
    3 stuk(s)
    Sinaasappel
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
  • Poedersuiker
    150 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakje
    Bakje
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Broodmes
    Broodmes
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  •  
    Snijplank
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm goed in (bijv. met bakspray van Dr. Oetker) en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Yoghurtcake bakken

Weeg volle yoghurt (200 ml) af in een beslagkom. Voeg de mix uit het pak Koopmans Yoghurtcake, de eieren (3 stuks), anijszaad (2 tl) en rasp van een sinaasappel (1 stuk) toe. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. Doe het beslag in de cakevorm. Bak de yoghurtcake in 50-65 minuten gaar en goudbruin. Haal de yoghurtcake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen.

3. Yoghurtcrème maken

Mix de volle yoghurt (100 g), melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème tot luchtige crème. Zet crème tot gebruik in de koelkast. Daar wordt hij iets steviger van. Schil een sinaasappel (1 stuk). Snijd partjes tussen de vliesjes weg en leg deze apart. Doe dit boven een bakje zodat je het sap opvangt. Knijp eventueel het restant nog goed uit. Gebruik voor het glazuur het opgevangen sinaasappelsap (2 el). Meng dit met poedersuiker (150 g) tot een mooi glad glazuur. Snijd de laatste sinaasappel in partjes. verdeel het glazuur over de bovenkant en garneer de yoghurtcake met stukjes sinaasappel en met nog wat rasp van de sinaasappel.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.