Bakken doe je Zo

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinaasappel Yoghurtcake

Een luchtige frisse yoghurtcake gevuld met een romige yoghurtvulling en versierd met een zoete sinaasappelglazuur. Kortom een cake die je moet proberen!

Bereiden

10 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm goed in (bijv. met bakspray van Dr. Oetker) en bestuif de binnenkant met bloem.

Yoghurtcake bakken

  1. Stap 3

    • 200 ml volle yoghurt

    Weeg 200 g (=200 ml) volle yoghurt af in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 2 tl anijszaad (gemalen)

    • 1 pak Koopmans Yoghurtcake

    • 3 eieren

    • 2 sinaasappels

    Voeg de yoghurtcakemix , de 3 eieren, 2tl anijszaad en rasp van de sinaasappel toe.

  3. Stap 5

    Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Stap 6

    Doe het beslag in de cakevorm. Bak de yoghurtcake in 50-65 minuten gaar en goudbruin.

  5. Stap 7

    Haal de yoghurtcake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen.

Yoghurtcrème maken

  1. Stap 8

    • 125 ml melk

    • Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 100 ml volle yoghurt

    Mix de yoghurt, melk en de mix voor luchtige botercrème tot luchtige crème. Zet crème tot gebruik in de koelkast. Daar wordt hij iets steviger van.

Glazuur

  1. Stap 9

    • 1 sinaasappel

    Schil de sinaasappel. Snijdt partjes tussen de vliesjes weg en leg deze apart. Doe dit boven een bakje zodat je het sap opvangt. Knijp eventueel het restant nog goed uit.

  2. Stap 10

    • 150 g poedersuiker

    Gebruik voor het glazuur 2 el van het opgevangen sinaasappelsap. Meng dit met 150 gram poedersuiker tot een mooi glad glazuur.

  3. Stap 11

    Snijd de sinaasappel in partjes. verdeel het glazuur over de bovenkant en garneer de yoghurtcake met stukjes sinaasappel en met nog wat rasp van de sinaasappel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.