Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinaasappel Yoghurtcake

Sinaasappel Yoghurtcake

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

  1. Sinaasappel yoghurt cake
Item 1 of 1
Sinaasappel Yoghurtcake
info
Benodigdheden
Stappen

Een luchtige frisse yoghurtcake gevuld met een romige yoghurtvulling en versierd met een zoete sinaasappelglazuur. Kortom een cake die je moet proberen!

10 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
SinaasappelYoghurtCakeBloggers

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volle yoghurt
    300 ml
    Volle yoghurt
  •  
    2 tl (theelepels)
    Anijszaad (gemalen)
  • Koopmans Yoghurtcake
    1 Pak
    Koopmans Yoghurtcake
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei

 

  • Sinaasappel
    3 Stuk(s)
    Sinaasappel
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Poedersuiker
    150 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakje
    Bakje
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Broodmes
    Broodmes
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  •  
    Snijplank
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm goed in (bijv. met bakspray van Dr. Oetker) en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Yoghurtcake bakken

Weeg volle yoghurt (200 ml) af in een beslagkom. Voeg de mix uit het pak Koopmans Yoghurtcake, de eieren (3 stuks), anijszaad (2 tl) en rasp van een sinaasappel (1 stuk) toe. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. Doe het beslag in de cakevorm. Bak de yoghurtcake in 50-65 minuten gaar en goudbruin. Haal de yoghurtcake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen.

3. Yoghurtcrème maken

Mix de volle yoghurt (100 g), melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème tot luchtige crème. Zet crème tot gebruik in de koelkast. Daar wordt hij iets steviger van. Schil een sinaasappel (1 stuk). Snijd partjes tussen de vliesjes weg en leg deze apart. Doe dit boven een bakje zodat je het sap opvangt. Knijp eventueel het restant nog goed uit. Gebruik voor het glazuur het opgevangen sinaasappelsap (2 el). Meng dit met poedersuiker (150 g) tot een mooi glad glazuur. Snijd de laatste sinaasappel in partjes. verdeel het glazuur over de bovenkant en garneer de yoghurtcake met stukjes sinaasappel en met nog wat rasp van de sinaasappel.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.