Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Dit recept is van: Annet

  1. Saucijzenbroodjes
Item 1 of 1
Saucijzenbroodjes
info
Benodigdheden
Stappen

Saucijzenbroodjes, de meest simpele maar geliefde snack tijdens elke feestje of borrel. Dat komt natuurlijk door hun knapperige buitenkant, sappige gehaktvulling. Dip in curry, mayonaise, mosterd, of misschien wel ketchup. Dit laten we aan jullie over. Maak het feest compleet met jouw favoriete saus - de finishing touch voor deze overheerlijke saucijzenbroodjes!

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
BorrelhapjesBladerdeegHartige receptenOud & NieuwHapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    5 Vel(len)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Ei (losgeklopt)
    1 null
    Ei (losgeklopt)
  •  
    250 g (gram)
    Gehakt
  •  
    1 el (eetlepels)
    Gehaktkruiden
  • Zout
    Zout
  •  
    Sesamzaad

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bereiding

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor: 200 graden (hete lucht) 220 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat ontdooien.

2. Saucijzenbroodjes maken

Meng het gehakt (250 g) met de gehaktkruiden (1 el) en het zout en rol er 5 worsten van zo breed als een plakje bladerdeeg.

Leg per plakje bladerdeeg een worstje en vouw dicht, druk de randen goed aan met je vingers.

Bestrijk met het losgeklopte ei en snijd de 5 pakketjes ieder in 4 gelijke stukjes. (totaal 20 saucijzenbroodjes)

Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat (er hoeft geen ruimte tussen te zitten) en bestrijk de saucijzenbroodjes nogmaals met ei en decoreer de broodjes met zwart/wit sesamzaad.

3. Saucijzenbroodjes bakken

Plaats de saucijzenbroodjes in het midden van de oven en bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten goudbruin.

Serveer de saucijzenbroodjes warm of maak ze van te voren en warm ze nog even op in de oven voordat je ze serveert.

  1. Feestelijke eindejaars borrelhapjes
    Makkelijk
    4
    25 min.
  2. Brood kerstboom
    Moeilijk
    0
    90 min.
  3. Hartige soezen met tapenade
    Erg moeilijk
    4
    15 min.
  4. Kerst kaaskoekjes
    Makkelijk
    0
    20 min.
  5. Zalm in bladerdeeg
    Gemiddeld
    3
    20 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.