Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Brood kerstboom

Brood kerstboom

Dit recept is van: Annet

  1. Brood kerstboom
Item 1 of 1
Brood kerstboom
info
Benodigdheden
Stappen

Als dit geen pronkstuk tijdens de kerstbrunch is… Van de eenvoudige broodmix voor witbrood maak je deze fantastische kerstboom.

90 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
22Porties
KerstBroodLunchBrunchBorrelhapjesThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  • Margarine
    20 g
    Margarine
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  •  
    1 Bakje(s)
    Maanzaad
  •  
    Sesamzaad
  • Tomaatje (cherry)
    10 null
    Tomaatje (cherry)

Keukenspullen

  • Cocktailprikker
    10 null
    Cocktailprikker
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Theedoek
    Theedoek

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Witbrood) en de boter (20 g) in een beslagkom en voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic folie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

2. Maak een brood kerstboom

Druk het deeg plat. Maak de bolletjes door een afgewogen stukje deeg plat te drukken. Pak daarna steeds links en rechts de zijkant van het lapje en druk deze in het midden over elkaar heen. Draai het lapje een kwartslag en doe dit nogmaals. Ga zolang door totdat er aan de onderkant een glad bolletje ontstaat.

Draai het bolletje om zodat de naad aan de onderkant komt. Maak alle 21 bolletjes iets vochtig en doop hiervan 6 á 7 bolletjes in maanzaad en 6 á 7 bolletjes in sesamzaad.

Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat in de vorm van een kerstboom. Laat ongeveer ½ centimeter ruimte tussen de bolletjes. Zo kunnen de bolletjes tegen elkaar aan rijzen en sluiten ze mooi aan.

3. Bak je broodkerstboom

Leg een vochtige theedoek over de kerstboom en laat het deeg 45 minuten narijzen. Verwarm 15 minuten voor het einde van deze rijstijd de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bak het brood onder in de oven in circa 15 tot 20 minuten gaar en bruin.

Versier de boom met mini tomaatjes door deze met een cocktailprikker in een aantal bolletjes te prikken. Serveer de broodkerstboom met een dipsausje. Eet smakelijk!

Kerstster als piek?

Knip een kerstster uit een oude kerstkaart of magazine, plak deze samen met een prikker op een stevig stuk karton en gebruik deze als piek.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.