Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg

Dit recept is van: Koopmans

  1. Zalm in Bladerdeeg
Item 1 of 1
Zalm in bladerdeeg
info
Benodigdheden
Stappen

Heel eenvoudig om te maken en super lekker. Maak zalm in bladerdeeg voor een gezellig diner!

20 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

Hartige receptenBladerdeegKerstZalmThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Roomboter (of margarine)
    25 g
    Roomboter (of margarine)
  • Ui
    1 Stuk(s)
    Ui
  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Peper
    1 snufje(s)
    Peper

 

  •  
    150 g
    Bladspinazie (diepvries)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Citroensap
    1 scheutje(s)
    Citroensap
  • Zalm (vers)
    500 g
    Zalm (vers)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Bladerdeegpakket maken

Pel en snipper de ui (1 stuks) en fruit het in een steelpan met wat boter of margarine (25 g) goudgeel. Voeg de ontdooide bladspinazie (150 g) toe en kruid het mengsel met zout (1 snufje), peper (1 snufje) en een uitgeperst teentje knoflook (1 teentje). Laat het geheel afkoelen.

Laat de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak) 5 tot 10 minuten ontdooien en verwijder de folie. Bestrijk de randen van 9 plakjes bladerdeeg met water. Leg de plakjes met de randen op elkaar, zodat een vierkant ontstaat. Druk de randen met een deegroller goed aan.

Leg de helft van het spinaziemengsel in het midden en leg hierop de verse zalm (500 g). Besprenkel de zalm met de citroensap (scheutje) en bedek het vervolgens met de resterende spinazie. Vouw het geheel dicht, druk de randen stevig aan en leg het met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik.

3. Zalm in bladerdeeg bakken

Snijd het overgebleven plakje bladerdeeg met een mes in reepjes en plak deze met water decoratief op het bladerdeegpakket. Bestrijk het geheel aan de bovenzijde met losgeklopt ei (1 stuks).

Bak de zalm in bladerdeeg op de bakplaat in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.