🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg

Dit recept is van: Koopmans

Zalm in Bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg
Info Benodigdheden Stappen

Heel eenvoudig om te maken en super lekker. Maak zalm in bladerdeeg voor een gezellig diner!

20 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

Hartige recepten Bladerdeeg Kerst Zalm Thema recepten
3
5 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Roomboter (of margarine)
    25 g
    Roomboter (of margarine)
  • Ui
    1 Stuk(s)
    Ui
  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Peper
    1 snufje(s)
    Peper

 

  •  
    150 g
    Bladspinazie (diepvries)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Citroensap
    1 scheutje(s)
    Citroensap
  • Zalm (vers)
    500 g
    Zalm (vers)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Bladerdeegpakket maken

Pel en snipper de ui (1 stuks) en fruit het in een steelpan met wat boter of margarine (25 g) goudgeel. Voeg de ontdooide bladspinazie (150 g) toe en kruid het mengsel met zout (1 snufje), peper (1 snufje) en een uitgeperst teentje knoflook (1 teentje). Laat het geheel afkoelen.

Laat de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak) 5 tot 10 minuten ontdooien en verwijder de folie. Bestrijk de randen van 9 plakjes bladerdeeg met water. Leg de plakjes met de randen op elkaar, zodat een vierkant ontstaat. Druk de randen met een deegroller goed aan.

Leg de helft van het spinaziemengsel in het midden en leg hierop de verse zalm (500 g). Besprenkel de zalm met de citroensap (scheutje) en bedek het vervolgens met de resterende spinazie. Vouw het geheel dicht, druk de randen stevig aan en leg het met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik.

3. Zalm in bladerdeeg bakken

Snijd het overgebleven plakje bladerdeeg met een mes in reepjes en plak deze met water decoratief op het bladerdeegpakket. Bestrijk het geheel aan de bovenzijde met losgeklopt ei (1 stuks).

Bak de zalm in bladerdeeg op de bakplaat in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.