Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Zalm in bladerdeeg

Heel eenvoudig om te maken en super lekker. Maak zalm in bladerdeeg voor een gezellig diner.

Bereiden

20 min

Baktijd

30 min

Aantal

4 stukjes

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Bladerdeegpakket maken

  1. Stap 2

    • 25 g boter (of margerine)

    • 1 ui

    • 1 knoflook (teentje)

    • Peper

    • 150 g bladspinazie (diepvries)

    • Zout

    Pel en snijd de ui in stukjes en fruit ze in een steelpan met wat boter goudgeel. Voeg de ontdooide bladspinazie toe en kruid het mengsel met zout, peper en een uitgeperst teentje knoflook. Laat het geheel afkoelen.

  2. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Laat de bladerdeegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien en verwijder de folie. Bestrijk de randen van 9 plakjes bladerdeeg met water. Leg de plakjes met de randen op elkaar, zodat een vierkant onstaat. Druk de randen met een deegroller goed aan.

  3. Stap 4

    • Citroensap

    • 500 g zalm (vers)

    Leg de helft van het spinaziemengsel in het midden en leg hierop de zalm. Besprenkel de zalm met de citroensap en bedek het vervolgens met de resterende spinazie. Vouw het geheel dicht, druk de randen stevig aan en leg het met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik.

Zalm in bladerdeeg bakken

  1. Stap 5

    • 1 ei

    Snijd het overgebleven plakje bladerdeeg met een mes in reepjes en plak deze met water decoratief op het bladerdeegpakket. Bestrijk het geheel aan de bovenzijde met geklopt ei. Bak de zalm in bladerdeeg op de bakplaat in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.