Heel eenvoudig om te maken en super lekker. Maak zalm in bladerdeeg voor een gezellig diner!
In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Pel en snipper de ui (1 stuks) en fruit het in een steelpan met wat boter of margarine (25 g) goudgeel. Voeg de ontdooide bladspinazie (150 g) toe en kruid het mengsel met zout (1 snufje), peper (1 snufje) en een uitgeperst teentje knoflook (1 teentje). Laat het geheel afkoelen.
Laat de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak) 5 tot 10 minuten ontdooien en verwijder de folie. Bestrijk de randen van 9 plakjes bladerdeeg met water. Leg de plakjes met de randen op elkaar, zodat een vierkant ontstaat. Druk de randen met een deegroller goed aan.
Leg de helft van het spinaziemengsel in het midden en leg hierop de verse zalm (500 g). Besprenkel de zalm met de citroensap (scheutje) en bedek het vervolgens met de resterende spinazie. Vouw het geheel dicht, druk de randen stevig aan en leg het met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik.
Snijd het overgebleven plakje bladerdeeg met een mes in reepjes en plak deze met water decoratief op het bladerdeegpakket. Bestrijk het geheel aan de bovenzijde met losgeklopt ei (1 stuks).
Bak de zalm in bladerdeeg op de bakplaat in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.