Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Salty-honey-peanutijs

Het lekkerste ijs maak je zelf! Deze zomer gaan we zelf ijs maken en wel salty-honey-peanut ijs met heerlijke gezouten pinda's en de lekkerste honing. Beetje hakken, beetje mixen, dan vier uur in de vriezer en jammie: heerlijk ijs voor je paleis!

Bereiden

20 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 porties

In drie eenvoudige stappen

  1. Stap 1

    • 40 g pinda's (gezouten)

    Hak de pinda's in grove stukjes.

  2. Stap 2

    • 250 ml melk (volle melk voor extra romig ijs)

    • 1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille

    • 40 g honing

    Doe de melk in een mengkom. Voeg de ijsmix en een keer toe en mix kort met de mixer op de laagste stand. Mix zodra het goed gemengd is gedurende 3 minuten op de hoogste stand luchtig en romig. Roer hierna met bijvoorbeeld een spatel de gehakte pinda's en honing erdoor. Schep het opgeklopte roomijs in de diepvriesdoos, dek af en vries ten minste 4 uur bij -18 ° C.

  3. Stap 3

    Laat het ijs ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert. Verdeel het ijs over de schaaltjes en decoreer naar wens.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.