Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Red Velvet drip halloweentaart

Spooky, spooky! Deze spookjes dansen tussen de pompoenen op jouw zelf gemaakte halloweentaart. Griezelig lekker met red velvet, roomkaas en fondant of marsepein.

Bereiden

45 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

 1. Stap 1

  • 4 eieren

  Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  • 2 pakken Dr. Oetker Red Velvet Cake

  Vouw de beide bakvormen (volg de instructies op bakvorm) en zet deze beiden op de bakplaat.

Red velvet cakes beslag

 1. Stap 3

  • 200 ml slagroom

  Doe beide zakjes taartmix met de eieren en slagroom in een beslagkom. Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift.

 2. Stap 4

  Klop het geheel daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de bakvormen terwijl deze op de bakplaat blijven staan.

  Voorkom verkleuring

  Was de beslagkom en de garden direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

 3. Stap 5

  Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in 50-55 minuten gaar. Haal de taart uit de oven en laat hem in de bakvorm - minimaal 30 minuten - goed afkoelen.

  Gaar?

  Prik met een sateprikker in eht midden van de taart. Is de prikker droog (er zit geen taartbeslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten.

Halloweentaart vullen en decoreren

 1. Stap 6

  Snijd met een mes het bolletje/kapje van de beide red velvet cakes zodat de bovenkant recht is. Snijd daarna met een mes de kartonnen bakvormen los van de red velvet cake.

 2. Stap 7

  Snijd de beide red velvet horizontaal doormidden met een scherp kartelmes, zodat je in totaal vier taartlagen hebt; Laat deze taartlagen boven en onderkant goed afkoelen, voordat je hem decoreert.

 3. Stap 8

  • 200 g MonChou

  • 300 ml slagroom

  Doe de MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. Voeg de zakjes toppingmix en de aangegeven hoeveelheid slagroom toe en mix het geheel nogmaals in ½ minuut met de mixer op de laagste stand tot een dikke massa.

 4. Stap 9

  Mix de topping daarna met een mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.

 5. Stap 10

  Leg een onderste taartlaag van de red velvet cake op een serveerbord. Verdeel hier 2 volle eetlepels topping over. Leg een zo recht mogelijk afgesneden bovenkant hierop en verdeel er 2 volle eetlepel topping over. Vervolg met nog zo'n bovenkantlaag red velvet en 2 eetlepels topping. Als laatste leg je een onderkantlaag op de kop op de laatste laag topping zodat je een mooie rechte bovenkant van de taart krijgt.

 6. Stap 11

  Smeer de taart royaal en netjes af met de overige topping. Gebruik eventueel een side scraper om het netjes af te werken. Laat de taart paar uur koel worden in de koelkast.

Versier je halloweentaart

 1. Stap 12

  Verwarm zachtjes de slagroom in een steelpannetje. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Als de slagroom warm is haal je deze van het vuur en voeg hier de chocolade aan toe. Roer dit tot een glad mengsel met lepel of garde. Vul eventueel de spuitzak met deze zogeheten ganache.

 2. Stap 13

  Gebruik een spuitzak of lepel om de chocoladedrips op de zijkant van de koele taart aan te brengen. Verdeel hierna de rest van de ganache over de bovenkant van de taart. Zet de taart weer terug in de koelkast.

  Spuitzak techniek: met een spuitzak knip je een puntje van de zak en ga je op de rand van de taart kleine beetjes ganache spuiten zodat dit langzaam naar beneden loopt. Lepel techniek: Met een lepel giet je kleine beetjes ganache over de rand van de taart.

 3. Stap 14

  • Marsepein (of fondant in de kleur oranje en groen)

  Maak oranje pompoenen van het oranje fondant of marsepein. Maak kleine bolletjes die je beetje indrukt aan de bovenkant. Maak met een mesje kleine inkepingen van boven naar beneden. Maak een slangetje van het groene fondant of marsepein. Plak een klein stukje met een beetje water op de oranje pompoen.

 4. Stap 15

  • Fondant (wit)

  • Marshmallows

  • Eetbare inktstift (zwart)

  Maak spookjes door cirkels uit wit fondant (of marsepein) te steken met een kommetje of andere grote cirkel. Prik op een lollystokje een halve marshmallow en vouw hier de cirkel over heen.

 5. Stap 16

  Teken met een eetbare pen mondje en oogjes op het witte fondant of marsepein. Maak spookjes van marshmallows door deze op een lollystokje te prikken en teken hier ook een mondje en oogjes op.

 6. Stap 17

  • Dr. Oetker Suikeroogjes

  • Snoepjes (van choco, zoals bijv. Maltesers)

  • 1 strooibusje Dr. Oetker Chocofantasie

  Verdeel alle decoratie over de bovenkant van de taart. Strooi als laatste de spikkels over de bovenkant en druk ze voorzichtig in de zijkant van de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.