Een klassieke MonChoutaart maar dan griezelig lekker! Vier Halloween met MonChou, botjes, oogjes en sprinkles.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bakpapier van over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de margarine of roomboter (70 g) in een pannetje, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix van de Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem (1 pak) door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, stevig en gelijkmatig aan.
Geef de bodem iets extra's met Halloween sprinkles in de kandijkoekjesbodem.
Klop in een kom de MonChou (200 g, 2 wikkels op kamertemperatuur) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg hierna het water (100 ml) en de taartmix toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.
Giet dit MonChoumengsel over de kandijkoekjes bodem en laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Rol de Dr. Oetker rolfondant wit (1 pak) uit. Steek de botjes uit het fondant. Laat de botjes een uur liggen om steviger te worden.
Je kunt de botjes zelf boetseren uit wit fondant of een speciaal uitsteekvormpje gebruiken.
Garneer de MonChoutaart vlak voor serveren bijvoorbeeld met een Taart- en Vlaaivulling Kersen (1 blik). Houdt ongeveer 10 kersen apart. Leg deze als laatste op de taart en probeer deze zo hoog mogelijk te leggen.
Versier verder met de Dr. Oetker suikeroogjes (1 zakje) en duw als laatste de botjes in de kersenvlaaivulling.