🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Gevuld gehaktbrood

Gevuld gehaktbrood

Dit recept is van: Danna

Gehaktbrood
Gevuld gehaktbrood
Info Benodigdheden Stappen

Een lekker gevuld brood, zo lekker hartig bij de borrel of gewoon lekker tussen de middag. Net zo lekker als een worstenbroodje, maar dan een beetje groter ;-)

45 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Brood Hartige recepten Brunch Gehakt Thema recepten
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Waldkorn®brood
    0.5 Pak
    Koopmans Waldkorn®brood
  • Water
    130 ml
    Water
  •  
    600 g
    Gehakt (kip)
  •  
    2 el (eetlepels)
    Za'atar
  •  
    1 el (eetlepels)
    Paneermeel
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

 

  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Ui
    1 Stuk(s)
    Ui
  • Peper
    1 snufje(s)
    Peper
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  •  
    1 handje(s)
    Sesamzaad

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 40°C / hetelucht 40°C) zodat het deeg straks lekker kan rijzen. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Brooddeeg maken

Doe de mix (½ pak Koopmans Waldkorn®brood) in een beslagkom en voeg het water (130 ml) toe. Kneed het geheel in ongeveer 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

3. Maken van de vulling

Meng de kipgehakt (600 g) met de za'atar-kruiden (2 el), paneermeel (1 el), ei (1 stuk), knoflook (1 teen, gesnipperd) en gesnipperde ui (1 stuk) en breng op smaak met peper en zout. Let op: het gehakt is nog vrij ‘nat’ maar laat dit vooral zo, dan komt het straks niet droog uit de oven!

4. Brood maken

Druk het deeg plat en rol het uit tot een lap. Leg in het midden van het deeg de kipvulling en vouw het deeg eerst aan de zijkanten iets naar binnen. Druk daarna de boven en onderkanten tegen elkaar aan (zorg dat je net als bij worstenbroodjes niet te veel deeg overlap krijgt). Leg het brood met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met wat water (1 el) en strooi de sesamzaadjes (1 handje) erover ter decoratie. Leg een theedoek over het brood en laat 45 minuten narijzen (kan dus heel goed in de voorverwarmde oven).

5. Gevuld gehaktbrood bakken

Haal het gerezen brood uit de oven en verhoog de temperatuur (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). Bak in ongeveer 25 minuten zodat het brood goudbruin gekleurd is en de vulling gaar.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.