Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gevuld gehaktbrood

Een lekker gevuld brood, zo lekker hartig bij de borrel of gewoon lekker tussen de middag. Net zo lekker als een worstenbroodje, maar dan een beetje groter ;-)

Bereiden

45 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 stukjes

Voorbereiden

Elektrisch 40°C / Hetelucht 40°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor zodat het deeg straks lekker kan rijzen. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Brooddeeg maken

  1. Stap 2

    • ½ pak Koopmans Waldkorn®brood

    • 130 ml water

    Doe de mix in een beslagkom en voeg het water toe.

  2. Stap 3

    Kneed het geheel in ongeveer 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

  3. Stap 4

    Laat het deeg in een kom afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Maken van de vulling

  1. Stap 5

    • 600 g kippengehakt

    • 2 el za'atar kruidenmelange

    • 1 el paneermeel

    • 1 ei

    • 1 teen knoflook (geperst of gesnipperd)

    • 1 ui (medium, gesnipperd)

    • Snufje peper

    • Snufje zout

    Meng de kippengehakt met de za'atar-kruiden, paneermeel, ei, knoflook en gesnipperde ui en breng op smaak met peper en zout. Let op: het gehakt is nog vrij ‘nat’ maar laat dit vooral zo, dan komt het straks niet droog uit de oven!

Brood maken

  1. Stap 6

    Druk het deeg plat en rol het uit tot een lap.

  2. Stap 7

    Leg in het midden van het deeg de kipvulling en vouw het deeg eerst aan de zijkanten iets naar binnen.

  3. Stap 8

    Druk daarna de boven en onderkanten tegen elkaar aan (zorg dat je net als bij worstenbroodjes niet te veel deeg overlap krijgt).

  4. Stap 9

    • 1 el water

    • Handje sesamzaad

    Leg het brood met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met wat water en strooi de sesamzaadjes erover ter decoratie.

  5. Stap 10

    Leg een theedoek over het brood en laat 45 minuten narijzen (kan dus heel goed in de voorverwarmde oven).

Gevuld gehaktbrood bakken

Elektrisch 210°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 11

    Haal het gerezen brood uit de oven en verhoog de temperatuur.

  2. Stap 12

    Bak in ongeveer 25 minuten zodat het brood goudbruin gekleurd is en de vulling gaar.

    vulling gaar?

    je kunt eventueel ook een voedselthermometer gebruiken om te kijken of de gehaktvulling gaar is, 75º C is minimaal.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.