Een lekker gevuld brood, zo lekker hartig bij de borrel of gewoon lekker tussen de middag. Net zo lekker als een worstenbroodje, maar dan een beetje groter ;-)
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 40°C / hetelucht 40°C) zodat het deeg straks lekker kan rijzen. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de mix (½ pak Koopmans Waldkorn®brood) in een beslagkom en voeg het water (130 ml) toe. Kneed het geheel in ongeveer 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Meng de kipgehakt (600 g) met de za'atar-kruiden (2 el), paneermeel (1 el), ei (1 stuk), knoflook (1 teen, gesnipperd) en gesnipperde ui (1 stuk) en breng op smaak met peper en zout. Let op: het gehakt is nog vrij ‘nat’ maar laat dit vooral zo, dan komt het straks niet droog uit de oven!
Druk het deeg plat en rol het uit tot een lap. Leg in het midden van het deeg de kipvulling en vouw het deeg eerst aan de zijkanten iets naar binnen. Druk daarna de boven en onderkanten tegen elkaar aan (zorg dat je net als bij worstenbroodjes niet te veel deeg overlap krijgt). Leg het brood met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met wat water (1 el) en strooi de sesamzaadjes (1 handje) erover ter decoratie. Leg een theedoek over het brood en laat 45 minuten narijzen (kan dus heel goed in de voorverwarmde oven).
Haal het gerezen brood uit de oven en verhoog de temperatuur (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). Bak in ongeveer 25 minuten zodat het brood goudbruin gekleurd is en de vulling gaar.