Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Gevuld gehaktbrood

Gevuld gehaktbrood

Dit recept is van: Danna

  1. Gehaktbrood
Item 1 of 1
Gevuld gehaktbrood
info
Benodigdheden
Stappen

Een lekker gevuld brood, zo lekker hartig bij de borrel of gewoon lekker tussen de middag. Net zo lekker als een worstenbroodje, maar dan een beetje groter ;-)

45 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
BroodHartige receptenBrunchGehaktThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Waldkorn®brood
    0.5 Pak
    Koopmans Waldkorn®brood
  • Water
    130 ml
    Water
  •  
    600 g
    Gehakt (kip)
  •  
    2 el (eetlepels)
    Za'atar
  •  
    1 el (eetlepels)
    Paneermeel
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

 

  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Ui
    1 Stuk(s)
    Ui
  • Peper
    1 snufje(s)
    Peper
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  •  
    1 handje(s)
    Sesamzaad

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 40°C / hetelucht 40°C) zodat het deeg straks lekker kan rijzen. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Brooddeeg maken

Doe de mix (½ pak Koopmans Waldkorn®brood) in een beslagkom en voeg het water (130 ml) toe. Kneed het geheel in ongeveer 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

3. Maken van de vulling

Meng de kipgehakt (600 g) met de za'atar-kruiden (2 el), paneermeel (1 el), ei (1 stuk), knoflook (1 teen, gesnipperd) en gesnipperde ui (1 stuk) en breng op smaak met peper en zout. Let op: het gehakt is nog vrij ‘nat’ maar laat dit vooral zo, dan komt het straks niet droog uit de oven!

4. Brood maken

Druk het deeg plat en rol het uit tot een lap. Leg in het midden van het deeg de kipvulling en vouw het deeg eerst aan de zijkanten iets naar binnen. Druk daarna de boven en onderkanten tegen elkaar aan (zorg dat je net als bij worstenbroodjes niet te veel deeg overlap krijgt). Leg het brood met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met wat water (1 el) en strooi de sesamzaadjes (1 handje) erover ter decoratie. Leg een theedoek over het brood en laat 45 minuten narijzen (kan dus heel goed in de voorverwarmde oven).

5. Gevuld gehaktbrood bakken

Haal het gerezen brood uit de oven en verhoog de temperatuur (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). Bak in ongeveer 25 minuten zodat het brood goudbruin gekleurd is en de vulling gaar.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.