Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pistachetaart

Pistachetaart

Dit recept is van: Annet

  1. Pistachetaart met frambozen en witte chocolade
Item 1 of 1
Pistachetaart
info
Benodigdheden
Stappen

Drie lagen zachte pistache biscuit, een dikke laag romige witte chocolade ganache en een toefje frisse frambozen – deze taart is een feestje op tafel! De nootachtige pistache en het frisse van de frambozen passen perfect bij de romige ganache. Hij ziet eruit alsof hij uit een patisserie komt, maar je maakt ‘m verrassend makkelijk zelf. Perfect voor een speciale gelegenheid of gewoon om lekker van te genieten. Bereid je voor op oeh’s en ah’s aan tafel!

90 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
Zoete receptenTaartBiscuittaartPistacheFrambozenWitte chocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Pistachenoten
    60 g (gram)
    Pistachenoten
  • Witte chocolade
    225 ml
    Witte chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    300 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Gelatine (Dr. Oetker)
    3 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Vanillestokje
    1 Stokje
    Vanillestokje
  • Verse slagroom (onbereid)
    350 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Frambozen
    300 g (gram)
    Frambozen
  • Pistachenoten
    2 el (eetlepels)
    Pistachenoten

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Paletmes
    Paletmes
    Bestel dit product online
  •  
    Bord (of taartplateau)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Bereiding

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 170 graden (hete lucht) 170 graden (elektrische oven) stand 3 (gasoven)

      Item 1 of 1

      2. Pistache biscuittaart maken

      Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop, en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker).

      Doe de biscuittaartmix (1 pak), de eieren (5 stuks), het water (50 ml), en de fijngemalen pistachenoten (60 gram) in een beslagkom. Meng het geheel op de laagste stand met een mixer goed door elkaar.

      Klop het beslag daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten luchtig.

      Verdeel het beslag over de springvorm, strijk het glad en bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker: als deze droog blijft, is de taart gaar.

      Laat de taart afkoelen op een rooster. Na 10 minuten verwijder je de rand van de springvorm, leg je de taart ondersteboven op een rooster en verwijder je de bodem. Laat de taart volledig afkoelen.

      1. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 02>
      Item 1 of 1

      3. Opgeklopte witte chocolade ganache maken

      Laat de gelatine (3 blaadjes) in ruim koud water weken.

      1. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 03>
      Item 1 of 1

      4. Smelt de witte chocolade

      Smelt de witte chocolade (225 gram) au bain-marie met de slagroom (300 gram).

      1. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 04>
      Item 1 of 1

      5. Voeg verse vanille toe

      Voeg het merg van het vanillestokje (1 stokje) toe.

      1. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 05>
      2. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 06>
      Item 1 of 2

      6. 3

      Roer de geweekte gelatine en een snufje zout door het mengsel zodra de chocolade volledig gesmolten is.

      Voeg de koude slagroom (350 ml) toe en meng goed. Dek het mengsel af en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

      1. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 08>
      2. Bewerkt - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 10>
      3. Bewerkt - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 11>
      4. Bewerkt - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 12>
      5. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 13>
      6. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 14>
      7. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 15>
      8. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 17>
      9. Bakken.nl - Pistachetaart - Stap-voor-stap - 17>
      Item 1 of 9

      7. Pistache taart maken

      Klop de witte chocolade ganache luchtig en stijf. Stop met kloppen zodra de juiste stevigheid is bereikt om schiften te voorkomen. Doe de ganache in een spuitzak.

      Snijd de taart in drie gelijke lagen.

      Spuit een cirkel langs de rand van de onderste laag (een "dijkje") en vul de laag met ganache. Verdeel frambozen (1 doosje) over de ganache.

      Herhaal dit proces met de tweede laag.

      Sluit de taart af met de derde laag biscuit. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met een dun laagje ganache en strijk dit glad met een spatel. Laat opstijven in de koelkast. Bestrijk of spuit de taart nogmaals royaal met ganache en strijk de taart strak af.

      Doe de resterende ganache in een spuitzak met kartelmondje. Spuit toefjes op de taart en decoreer met de resterende frambozen (1 doosje) en pistachenoten (2 eetlepels).

      Meer verleidelijke taarten

      1. Chocoladetaart met rood fruit
        Moeilijk
        4
        40 min.
      2. Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes
        Gemiddeld
        3
        40 min.
      3. Liefdestaart met aardbeien
        Gemiddeld
        4
        30 min.
      4. Feestelijke liefdestaart
        Makkelijk
        3
        45 min.
      5. In-de-wolken-taart
        Moeilijk
        4
        30 min.
      Item 1 of 5

      Bakken.nl

      Over ons

      Algemene voorwaarden

      Privacybeleid

      Cookiebeleid

      Compliance

      Nieuwsbrief

      Klantenservice

      Contact

      Veelgestelde vragen

      Sociale media

      Instagram

      Facebook

      Pinterest

      © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.