Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pepernotencake

Heb je nog pepernoten in de kast? Probeer dan deze pepernotencake eens. De kruidige smaak van de pepernoten is erg lekker in de cake.

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Vet de cakevorm in met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (houd 1/3 van het amandelschaafsel achter).

Cakebeslag

  1. Stap 3

    • 200 g roomboter

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 200 g witte basterdsuiker

    Voeg de suiker toe en meng het geheel tot een gladde massa.

  3. Stap 5

    • 3 eieren

    Mix er één voor één de eieren door en klop het geheel gedurende circa 3 minuten op de hoogste stand tot een glad cakebeslag.

    Tip van thuisbakker Astrid

    Ik doe er 50 ml melk bij anders wordt de cake te droog omdat de pepernoten veel vocht oppakken.

  4. Stap 6

    • 250 g Koopmans Cakemeel

    • 50 ml melk

    Voeg het cakemeel en de melk in gedeelten toe en meng het tot een glad cakebeslag.

    speculaaskruiden

    Voeg 2 tl speculaaskruiden toe aan het beslag voor een extra kruidige pepernotencake.

Bakken

  1. Stap 7

    • 100 g kruidnootjes

    Meng de kruidnootjes met een spatel door het beslag.

  2. Stap 8

    Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.

  3. Stap 9

    Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.