Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pepernotencake

Pepernotencake

Dit recept is van: Koopmans

  1. pepernotencake
Item 1 of 1
Pepernotencake
info
Benodigdheden
Stappen

Heb je nog pepernoten in de kast? Probeer dan deze pepernotencake eens. De kruidige smaak van de pepernoten is erg lekker in de cake!

20 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
KruidnotenAmandelenCakeSinterklaasThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte basterdsuiker
    200 g
    Witte basterdsuiker
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei

 

  • Koopmans Cakemeel
    250 g
    Koopmans Cakemeel
  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Koopmans Kruidnoten
    100 g
    Koopmans Kruidnoten

Keukenspullen

  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 160°C).

Vet de cakevorm in met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (1 zakje). Houd 1/3 van het amandelschaafsel achter.

2. Cakebeslag

Klop de roomboter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de witte basterdsuiker (200 g) toe en meng het geheel tot een gladde massa.

Mix er één voor één de eieren (3 stuks) door en klop het geheel gedurende circa 3 minuten op de hoogste stand tot een glad cakebeslag.

Voeg het Koopmans Cakemeel (250 g) en de melk (50 ml) in gedeelten toe en meng het tot een glad cakebeslag.

Tip van thuisbakker Astrid

Doe er wat melk (50 ml) bij, anders wordt de cake te droog omdat de pepernoten veel vocht oppakken.

Speculaaskruiden

Voeg speculaaskruiden (2 tl) toe aan het beslag voor een extra kruidige pepernotencake.

3. Bakken

Meng de kruidnootjes (100 g) met een spatel door het beslag.

Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.

Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer pepernoten recepten

  1. Vrolijke chocolade pepernoten
    Makkelijk
    0
    30 min.
  2. Pepernoten met witte chocolade
    Moeilijk
    0
    18 min.
  3. Glutenvrije pepernoten
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Pepernoten lolly's
    Makkelijk
    1
    30 min.
  5. Arretjescake van pepernoten
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  6. Pepernotencake
    Gemiddeld
    5
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.