Heb je nog pepernoten in de kast? Probeer dan deze pepernotencake eens. De kruidige smaak van de pepernoten is erg lekker in de cake!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 160°C).
Vet de cakevorm in met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (1 zakje). Houd 1/3 van het amandelschaafsel achter.
Klop de roomboter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de witte basterdsuiker (200 g) toe en meng het geheel tot een gladde massa.
Mix er één voor één de eieren (3 stuks) door en klop het geheel gedurende circa 3 minuten op de hoogste stand tot een glad cakebeslag.
Voeg het Koopmans Cakemeel (250 g) en de melk (50 ml) in gedeelten toe en meng het tot een glad cakebeslag.
Doe er wat melk (50 ml) bij, anders wordt de cake te droog omdat de pepernoten veel vocht oppakken.
Voeg speculaaskruiden (2 tl) toe aan het beslag voor een extra kruidige pepernotencake.
Meng de kruidnootjes (100 g) met een spatel door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.
Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.