Kaas, ui en een beetje peterselie. Dat klinkt als een hele lekkere combinatie, zeker in pannenkoeken. Met dit pannenkoek recept bak je 5 heerlijke kaas-ui pannenkoeken.
10 min
4 min
Eenvoudig
5
1 Koopmans Schudfles Pannenkoeken Orgineel
Schud de fles een paar keer met de dop naar beneden, zodat de mix goed loskomt van de bodem van de fles.
400 ml melk
Open de fles en voeg melk (circa 400 ml) toe tot aan de markering op de zijkant van de fles. Vul daarna niet meer bij.Sluit de fles zorgvuldig.Draai de fles om met de dop naar beneden. Controleer of alle mix van de bodem los komt. Indien dit niet het geval is, geef de fles dan een stevige tik zodat het loskomt. Schud gedurende circa 1 minuut krachtig totdat de mix geheel met de melk is gemengd.
2 ui (groot, in dunne halve ringen)
Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een hete koekenpan. Bak een deel van de uien even aan en laat ze licht goudbruin worden.
Schenk wat pannenkoekbeslag in de hete pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
200 g geraspte kaas
Handje peterselie (fijngesneden)
Bestrooi de pannenkoek met een gedeelte van de kaas en laat dit smelten. Bestrooi de kaas-ui pannenkoek met peterselie.