Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pannenkoeken met gebakken uienringen, peterselie en kaas

Kaas, ui en een beetje peterselie. Dat klinkt als een hele lekkere combinatie, zeker in pannenkoeken. Met dit pannenkoek recept bak je 5 heerlijke kaas-ui pannenkoeken.

Bereiden

10 min

Baktijd

4 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

5

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 Koopmans Schudfles Pannenkoeken Orgineel

    Schud de fles een paar keer met de dop naar beneden, zodat de mix goed loskomt van de bodem van de fles.

Kaas-ui pannenkoeken bakken

  1. Stap 2

    • 400 ml melk

    Open de fles en voeg melk (circa 400 ml) toe tot aan de markering op de zijkant van de fles. Vul daarna niet meer bij.Sluit de fles zorgvuldig.Draai de fles om met de dop naar beneden. Controleer of alle mix van de bodem los komt. Indien dit niet het geval is, geef de fles dan een stevige tik zodat het loskomt. Schud gedurende circa 1 minuut krachtig totdat de mix geheel met de melk is gemengd.

  2. Stap 3

    • 2 ui (groot, in dunne halve ringen)

    Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een hete koekenpan. Bak een deel van de uien even aan en laat ze licht goudbruin worden.

  3. Stap 4

    Schenk wat pannenkoekbeslag in de hete pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.

  4. Stap 5

    • 200 g geraspte kaas

    • Handje peterselie (fijngesneden)

    Bestrooi de pannenkoek met een gedeelte van de kaas en laat dit smelten. Bestrooi de kaas-ui pannenkoek met peterselie.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.