Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Ontbijttaart

Ontbijttaart

Dit recept is van: Danna

  1. Ontbijttaart met hangop en granola
Item 1 of 1
Ontbijttaart
info
Benodigdheden
Stappen

Taart niet voedzaam? Nou en of! Wat dacht je van deze goed gevulde én gezonde ontbijttaart met zelfgemaakte granola, kokosolie, hangop, honing, nootjes en boordevol vers fruit. Om van te smullen, toch!?

40 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-12Porties
OntbijtTaartFruitYoghurtKokosHoningPistacheRoomBrunch

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volle yoghurt
    1 ml
    Volle yoghurt
  •  
    70 g
    Kokosolie
  • Honing
    40 ml
    Honing
  • Havervlokken
    130 g
    Havervlokken
  • Pistachenoten
    70 g
    Pistachenoten

 

  •  
    50 g
    Sesamzaad
  • Eiwit
    1 Stuk(s)
    Eiwit
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    3 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Fruit naar keuze
    Fruit naar keuze

Keukenspullen

  • Zeefje
    Zeefje
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Theedoek
    Theedoek
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Hang een zeef in een kom, leg daarin een schone vochtige theedoek.

Schep hier de yoghurt (1 l) in, dek af met een stukje folie en vouw de theedoek erover. Laat dit zeker een nacht staan zodat al het vocht uit de yoghurt opgevangen wordt.

2. Bak een granolabodem

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C). Vet de taartvorm goed in (bijvoorbeeld met wat kokosolie).

Smelt kokosolie (70 g) in een steelpannetje. Voeg hierna de honing (40 ml) toe en roer even goed door.

Voeg de havervlokken (130 g), de gemalen pistachenootjes (70 g) en sesamzaad (50 g) toe en meng door elkaar.

Roer het eiwit (1 stuks) erdoor (dit zorgt ervoor dat alle granen en nootjes goed hechten) en druk het mengsel in een goed ingevette taartvorm.

Bak de bodem in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.

3. Ontbijttaart serveren

Laat de bodem helemaal afkoelen en maak intussen de hangop door de slagroom (250 ml) met de suiker (3 el) lobbig te kloppen met de mixer met garden.

Meng de slagroom met het dikke deel van de ‘opgehangen’ yoghurt.

Schep de hangop in de taartbodem en versier met al het fruit dat jij lekker vindt!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.