Taart niet voedzaam? Nou en of! Wat dacht je van deze goed gevulde én gezonde ontbijttaart met zelfgemaakte granola, kokosolie, hangop, honing, nootjes en boordevol vers fruit. Om van te smullen, toch!?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Hang een zeef in een kom, leg daarin een schone vochtige theedoek.
Schep hier de yoghurt (1 l) in, dek af met een stukje folie en vouw de theedoek erover. Laat dit zeker een nacht staan zodat al het vocht uit de yoghurt opgevangen wordt.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C). Vet de taartvorm goed in (bijvoorbeeld met wat kokosolie).
Smelt kokosolie (70 g) in een steelpannetje. Voeg hierna de honing (40 ml) toe en roer even goed door.
Voeg de havervlokken (130 g), de gemalen pistachenootjes (70 g) en sesamzaad (50 g) toe en meng door elkaar.
Roer het eiwit (1 stuks) erdoor (dit zorgt ervoor dat alle granen en nootjes goed hechten) en druk het mengsel in een goed ingevette taartvorm.
Bak de bodem in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.
Laat de bodem helemaal afkoelen en maak intussen de hangop door de slagroom (250 ml) met de suiker (3 el) lobbig te kloppen met de mixer met garden.
Meng de slagroom met het dikke deel van de ‘opgehangen’ yoghurt.
Schep de hangop in de taartbodem en versier met al het fruit dat jij lekker vindt!