🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel

No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel

Dit recept is van: Bakken.nl team

no bake appelkaneelroomtaart recept
No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel
Info Benodigdheden Stappen

Een lekker en makkelijk recept voor een appeltaart. Deze appeltaart bak je zonder oven. Je maakt een kruimelbodem en daarop doe je een heerlijke romige vulling met extra kaneel. De taart versier je met plakjes verse appel en knapperig amandelschaafsel.

20 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Appel Kaneel Amandelen Zonder oven Taart

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    80 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    400 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Abrikozenjam
    1 el (eetlepels)
    Abrikozenjam
  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    3 stuk(s)
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    1 handje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Appelboor
    Appelboor

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem maken

Smelt de boter (80 g) in een steelpannetje.

Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.

Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm en maak een opstaand randje van 2 cm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.

Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.

3. Kaneel-roomtaartvulling met appel

Houdt 1 el van de mix voor Dr. Oetker Banketbakkersroom (1 zakje) achter. Doe de slagroom (400 ml) en de rest van de mix in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand.

Voeg de kaneel (2 tl) toe. Klop vervolgens het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel de kaneelroom over de bodem en zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Was de appels en verwijder vervolgens het klokuis met een appelboor. Snijd de appels (3 stuks, bijv. Elstar) eerst doormidden en vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng de appels vervolgens met de abrikozenjam (1 el) en eventueel een eetlepel water. Verdeel de appelplakjes dakpansgewijs over de bovenkant van de taart.

Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand.

Geschikte appels

Gebruik voor dit recept liefst Elstar, Golden Delicious, Kanzy of Granny Smith. Liever geen Jonagold, Breaburn en Goudreinette: deze kleuren de roomvulling ondanks het toegevoegde citroensap sneller bruin.

4. Appeltaart garneren

Rooster het amandelschaafsel (1 handje) in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel over de appelschijfjes ter garnering.

Taart aansnijden

Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van een mooie taartpunt.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer recepten met appel

Speculaas appeltaart
Franse Appeltaart - glutenvrij
No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel
Romige appeltaart - vegan
Tarte tatin appel
Appeltaart met abrikozen
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.