Een lekker en makkelijk recept voor een appeltaart. Deze appeltaart bak je zonder oven. Je maakt een kruimelbodem en daarop doe je een heerlijke romige vulling met extra kaneel. De taart versier je met plakjes verse appel en knapperig amandelschaafsel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (80 g) in een steelpannetje.
Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.
Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm en maak een opstaand randje van 2 cm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.
Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.
Houdt 1 el van de mix voor Dr. Oetker Banketbakkersroom (1 zakje) achter. Doe de slagroom (400 ml) en de rest van de mix in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand.
Voeg de kaneel (2 tl) toe. Klop vervolgens het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel de kaneelroom over de bodem en zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Was de appels en verwijder vervolgens het klokuis met een appelboor. Snijd de appels (3 stuks, bijv. Elstar) eerst doormidden en vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng de appels vervolgens met de abrikozenjam (1 el) en eventueel een eetlepel water. Verdeel de appelplakjes dakpansgewijs over de bovenkant van de taart.
Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand.
Gebruik voor dit recept liefst Elstar, Golden Delicious, Kanzy of Granny Smith. Liever geen Jonagold, Breaburn en Goudreinette: deze kleuren de roomvulling ondanks het toegevoegde citroensap sneller bruin.
Rooster het amandelschaafsel (1 handje) in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel over de appelschijfjes ter garnering.
Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van een mooie taartpunt.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.