Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel

No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. no bake appelkaneelroomtaart recept
Item 1 of 1
No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel
info
Benodigdheden
Stappen

Een lekker en makkelijk recept voor een appeltaart. Deze appeltaart bak je zonder oven. Je maakt een kruimelbodem en daarop doe je een heerlijke romige vulling met extra kaneel. De taart versier je met plakjes verse appel en knapperig amandelschaafsel.

20 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsKaneelAmandelenZonder ovenTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    80 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Verse slagroom (onbereid)
    400 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Abrikozenjam
    1 el (eetlepels)
    Abrikozenjam
  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    3 Stuk(s)
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    1 handje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Appelboor
    Appelboor

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem maken

Smelt de boter (80 g) in een steelpannetje.

Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.

Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm en maak een opstaand randje van 2 cm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.

Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.

3. Kaneel-roomtaartvulling met appel

Houdt 1 el van de mix voor Dr. Oetker Banketbakkersroom (1 zakje) achter. Doe de slagroom (400 ml) en de rest van de mix in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand.

Voeg de kaneel (2 tl) toe. Klop vervolgens het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel de kaneelroom over de bodem en zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Was de appels en verwijder vervolgens het klokuis met een appelboor. Snijd de appels (3 stuks, bijv. Elstar) eerst doormidden en vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng de appels vervolgens met de abrikozenjam (1 el) en eventueel een eetlepel water. Verdeel de appelplakjes dakpansgewijs over de bovenkant van de taart.

Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand.

Geschikte appels

Gebruik voor dit recept liefst Elstar, Golden Delicious, Kanzy of Granny Smith. Liever geen Jonagold, Breaburn en Goudreinette: deze kleuren de roomvulling ondanks het toegevoegde citroensap sneller bruin.

4. Appeltaart garneren

Rooster het amandelschaafsel (1 handje) in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel over de appelschijfjes ter garnering.

Taart aansnijden

Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van een mooie taartpunt.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer recepten met appel

  1. Speculaas appeltaart
    Gemiddeld
    4
    25 min.
  2. Franse Appeltaart - glutenvrij
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  3. No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  4. Romige appeltaart - vegan
    Gemiddeld
    0
    35 min.
  5. Tarte tatin appel
    Gemiddeld
    3
    25 min.
  6. Appeltaart met abrikozen
    Gemiddeld
    3
    40 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.