Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel

Een lekker en makkelijk recept voor een appeltaart. Deze appeltaart bak je zonder oven. Je maakt een kruimelbodem en daarop doe je een heerlijke romige vulling met extra kaneel. De taart versier je met plakjes verse appel en knapperig amandelschaafsel.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem maken

  1. Stap 2

    • 225 g bloem

    • 125 g boter

    • 90 g lichtbruine basterdsuiker

    • Snufje zout

    Meng alle ingrediënten door elkaar tot kruimels.

  2. Stap 3

    Gebruik ¾ om de bodem van je springvorm te bedekken en bewaar ¼ deel voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm en het rest deeg even in de koelkast terwijl je verder gaat.

Kaneelroom taartvulling met appel

  1. Stap 4

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml slagroom

    Houdt 1 el van de mix voor banketbakkersroom achter. Doe de slagroom en de rest van de mix in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand.

  2. Stap 5

    • 2 tl kaneel

    Voeg het kaneel toe. Klop vervolgens het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

  3. Stap 6

    Verdeel de kaneelroom over de bodem en zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

  4. Stap 7

    • 1 el abrikozenjam

    • 3 appels (bijv. Elstar)

    Was de appels en verwijder vervolgens het klokuis met een appelboor. Snijd de appels eerst doormidden en vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng de appels vervolgens met de abrikozenjam en eventueel een eetlepel water. Verdeel de appelplakjes dakpansgewijs over de bovenkant van de taart.

    Geschikte appels

    Gebruik voor dit recept liefst Elstar, Golden Delicious, Kanzy of Granny Smith. Liever geen Jonagold, Breaburn en Goudreinette; deze kleuren de roomvulling ondanks het toegevoegde citroensap sneller bruin.

  5. Stap 8

    Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand.

Garneren

  1. Stap 9

    • 1 handje amandelschaafsel

    Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel over de appelschijfjes ter garnering.

    Aansnijden van een no bake

    Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van een mooie taartpunt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.