Deze mokka panna cotta met karamelschotsen is hét dessert waarmee je punten scoort bij je gasten. Denk aan een fluweelzachte panna cotta met een vleugje koffie en daarbovenop knapperige karamelscherven die eruitzien alsof ze van goud zijn. Chique? Zeker. Moeilijk? Echt niet! Dit feestelijke toetje is zo gemaakt en laat iedereen denken dat je uren in de keuken hebt gestaan. Perfect voor een zoete, stressvrije kerst!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Week de gelatine (3,5 blaadjes) in ruim koud water.
Breng de slagroom (400 ml) en de suiker (110 g) aan de kook.
Voeg de pure chocolade (150 g) en de oplosespresso (2 eetlepels) toe aan de hete slagroom. Blijf roeren totdat alles volledig is opgelost.
Giet het mengsel in vormpjes en laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren: houd de vormpjes enkele seconden in een bak met heet water en haal voorzichtig een mes langs de rand. Stort de panna cotta voorzichtig op kleine schoteltjes.
Strooi de helft van de suiker (75 g) met het water (2 eetlepels) in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Roer niet! Laat de suiker smelten.
Zodra alle suiker is gesmolten, strooi je de resterende suiker erbij. Laat het geheel smelten en karamelliseren tot een goudbruine kleur.
Haal de pan van het vuur en roer kort door de karamel. Giet de karamel op een stuk bakpapier en spreid het met een lepel uit tot een dunne laag. Laat volledig afkoelen.
Breek de karamel in stukken zodra het hard is. Garneer de panna cotta vlak voor het serveren met de karamel schotsen.