Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Moederdagtaart met witte chocolade en aardbeien

Een hartverwarmende moederdagtaart! Deze is gebakken in een hartvormige springvorm, het kan natuurlijk ook in een ronde. Net zo lekker ;-)

Bereiden

45 min

Baktijd

55 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12-14 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

Taartbeslag maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen

    • 3 eieren

    • 200 ml slagroom

    Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een kom en mix het geheel met de mixer op de laatste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het taartbeslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

    Gewone marshmallows?

    Heb je geen mini marshmallows kunnen vinden? Knip dan gewone marshmallows in kleine stukjes.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over springvorm en strijk het glad. Verdeel een kwart van het zakje poedersuiker over het taartbeslag.

Moederdagtaart bakken

  1. Stap 6

    Bak de moederdagtaart onderin de oven op een rooster (bij combi-magnetron; niet op de glasplaat) in 50 - 55 minuten gaar.

    Gaar?

    Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

  2. Stap 7

    Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

Kwarktaart maken

  1. Stap 8

    • 0,5 pak Dr Oetker Mix voor Kwarktaart zonder bodem

    • 200 ml water (op kamertemperatuur)

    Weeg 100 g mix voor kwarktaart af. Doe de mix in een mengkom en voeg het water toe. Klop het met de mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

    Overgebleven kwarktaart

    Van de overgebleven kwarktaart kun je later een lekker toetje maken. Doe lange vingers in een schaaltje en schenk er kwarktaart vulling over. Ganeer het dessert met verse vruchten en je hebt een erg lekker dessert.

  2. Stap 9

    • 250 g aardbeienkwark

    • 125 ml slagroom

    Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe. Klop het in ongeveer 2 minuten tot een luchtige massa.

  3. Stap 10

    Doe de springvormrand weer om de taart. Schenk het kwarktaartmengsel over de taartbodem en laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Chocoschotsen maken

  1. Stap 11

    Terwijl de kwarktaartvulling aan het opstijven is kun je de chocoschotsen maken. Leg een ruim stuk bakpapier op een bakplaat.

  2. Stap 12

    • 200 g witte chocolade

    Smelt de witte chocolade au bain marie.

    Makkelijke variant

    Vind je het lastig om chocolade te smelten? Kies dan voor een kant-en-klaar chocoladeglazuur. Hier kun je heel eenvoudig soortgelijke chocoschotsen maken.

  3. Stap 13

    Strijk de chocolade dun uit op bakpapier en laat vervolgens opstijven in de koelkast. Breek grove stukken van de chocolade. Deze stukken zijn later de zijkant van de moederdagtaart.

Moederdagtaart versieren

  1. Stap 14

    • 200 g aardbeiensaus

    • 1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder

    Neem 3 el van de aardbeiensaus in doe dit in een kommetje. Roer daar het zakje Taartina doorheen.

  2. Stap 15

    Doe de overgebleven aardbeiensaus in een steelpan en breng het aan de kook. Neem de pan van het vuur. Meng het Taartina papje door de aardbeiensaus.

  3. Stap 16

    Breng het opnieuw aan de kook en roer het ondertussen goed door. Laat het daarna iets afkoelen en schenk het over de moederdagtaart (na ongeveer 15 minuten kun je de taart aansnijden).

  4. Stap 17

    • 250 ml slagroom

    • 2 el suiker

    Klop de slagroom stijf met de suiker.

  5. Stap 18

    Smeer ⅔ van de room uit over de zijkant van de moederdagtaart. Plak hier de chocolade schotsen tegenaan.

    Springvorm verwijderen

    Snijd na het opstijven van de taart, met behulp van een mes, de taart los van de rand. Hierna is de springvorm eenvoudig verwijderen.

  6. Stap 19

    • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

    Doe de overige slagroom in de spuitzak. Decoreer de bovenkant van de moederdagtaart met aardbeien, slagroom en schrijf met een chocostift een lieve boodschap op de moederdagtaart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.