Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Moederdagtaart met witte chocolade en aardbei

Moederdagtaart met witte chocolade en aardbei

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. moederdagtaart
Item 1 of 1
Moederdagtaart met witte chocolade en aardbei
info
Benodigdheden
Stappen

Een hartverwarmende Moederdagtaart! Deze is gebakken in een hartvormige springvorm, maar het kan natuurlijk ook in een ronde. Net zo lekker! ;-)

45 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-14Porties
AardbeiWitte chocoladeKwarktaartTaartMoederdagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Wolken Citroen
    1 Pak
    Dr. Oetker Wolken Citroen
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    575 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart zonder bodem
    0.5 Pak
    Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart zonder bodem
  • Water (kamertemperatuur)
    200 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Aardbeienkwark
    250 g
    Aardbeienkwark

 

  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade
  • Aardbeiensaus
    200 g
    Aardbeiensaus
  • Taartina (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Taartina (Dr. Oetker)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
    Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C ).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

2. Taartbeslag maken

Doe de cakemix (1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen ), de eieren (3 stuks) en de slagroom (200 ml) in een kom en mix het geheel met de mixer op de laatste stand goed door elkaar. Klop het taartbeslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over springvorm en strijk het glad. Verdeel een kwart van het zakje poedersuiker over het taartbeslag en bewaar de rest.

3. Moederdagtaart bakken

Bak de Moederdagtaart onderin de oven op een rooster (bij combi-magnetron; niet op de glasplaat) in 50 - 55 minuten gaar. Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

4. Kwarktaart maken

Weeg 100 g mix voor kwarktaart af. Doe de mix in een mengkom en voeg het water (200 ml) toe. Klop het met de mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de aardbeienkwark (250 g) en ongeklopte slagroom (125 g) toe. Klop het in ongeveer 2 minuten tot een luchtige massa.

Doe de springvormrand weer om de taart. Schenk het kwarktaartmengsel over de taartbodem en laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Overgebleven kwarktaart

Van de overgebleven kwarktaart kun je later een lekker toetje maken. Doe lange vingers in een schaaltje en schenk er kwarktaartvulling over. Garneer het dessert met verse vruchten en je hebt een erg lekker dessert.

5. Chocoschotsen maken

Terwijl de kwarktaartvulling aan het opstijven is, kun je de chocoschotsen maken. Leg een ruim stuk bakpapier op een bakplaat. Smelt de witte chocolade (200 g) au bain-marie. Strijk de chocolade dun uit op bakpapier en laat vervolgens opstijven in de koelkast. Breek grove stukken van de chocolade. Deze stukken gebruik je later voor de zijkant van de Moederdagtaart.

Makkelijke variant

Vind je het lastig om chocolade te smelten? Kies dan voor een kant-en-klaar chocoladeglazuur. Hiermee kun je heel eenvoudig soortgelijke chocoschotsen maken.

6. Moederdagtaart versieren

Snijd na het opstijven van de taart, met behulp van een mes, de taart los van de rand. Hierna is de springvorm eenvoudig te verwijderen.

Neem 3 el van de aardbeiensaus en doe dit in een kommetje. Roer daar het zakje Taartina doorheen.

Doe de overgebleven aardbeiensaus in een steelpan en breng het aan de kook. Neem de pan van het vuur. Meng het Taartina-papje door de aardbeiensaus.

Breng het opnieuw aan de kook en roer het ondertussen goed door. Laat het daarna iets afkoelen en schenk het over de Moederdagtaart (na ongeveer 15 minuten kun je de taart aansnijden).

Klop de slagroom (250 ml) stijf met de suiker (2 el).

Smeer ⅔ van de room uit over de zijkant van de Moederdagtaart. Plak hier de chocoladeschotsen tegenaan. Doe de overige slagroom in de spuitzak. Decoreer de bovenkant van de Moederdagtaart met aardbeien en slagroom en schrijf met een chocostift (Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel ) een lieve boodschap op de Moederdagtaart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.