Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini slofjes citroen meringue

Mini slofjes citroen meringue

Dit recept is van: Annet

  1. zelf mini slofjes maken
Item 1 of 1
Mini slofjes citroen meringue
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je heerlijke taartjes bakken voor de kerstbrunch of het kerstdiner? Houd je van frisse smaken? Probeer dan deze mini citroen meringue slofjes. Ze zijn niet zo moeilijk als ze eruit zien en super lekker!

35 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-8Porties
KerstThema receptenMini taartjesLemon MeringueMeringueGebakCitroenSlof

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Vruchtenslof
    1 Pak
    Koopmans Vruchtenslof
  • Boter of margarine
    165 g (gram)
    Boter of margarine
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    75 g (gram)
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Suiker (kristalsuiker)
    225 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    40 g (gram)
    Water

 

  • Eiwit
    60 g (gram)
    Eiwit
  • Citroensap
    50 g (gram)
    Citroensap
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    1 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Mini sloffenring (11 cm)
    6 Stuk(s)
    Mini sloffenring (11 cm)
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Thermometer
    Thermometer
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Sloffenbodem bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de mini sloffenvormpjes in.

Klop met de mixer met gardes de boter (90 g) zacht en romig in een mengkom. Voeg de bakmix toe en mix het geheel op de laagste stand tot een kruimeldeeg. Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

Rol het deeg uit en steek de mini slofjes uit. Leg de vormpjes met de koekbodems op de bakplaat met bakpapier.

Snij de amandelspijs (75 g) in dunne plakjes en plaats deze in het midden van de slofjes, houd de randen vrij.

Druk de plakjes zacht aan en bak de slof volgens de bereidingswijze af in 12-15 minuten en laat vervolgens afkoelen.

2. Meringue schuimpjes maken

Verwarm de oven voor op 140 graden. Maak je kom en gardes vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen door de kom en langs de gardes te halen.

Splits de eieren (2 stuks). Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt, hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.

Doe het water (40 g) en de kristalsuiker (160 g) in een pan en verhit dit tot 120 graden. Start met het kloppen van de eiwitten (60 g) zodra de suiker 117 graden is. Zodra de eiwitten wit worden kan de overige kristalsuiker (20 g) hieraan toegevoegd worden.

Zodra het suikerwater 120 graden is, kan deze bij de eiwitten. Zet de mixer niet uit en giet het suikerwater voorzichtig in de kom. Klop totdat het eiwitschuimmengsel is afgekoeld tot lichaamstemperatuur.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit lange rijen toefjes op een bakplaat. Bak het schuim af in 20 minuten.

Geen tijd om zelf schuim te maken?

In veel supermarkten zijn schuimkoekjes of pavlova te koop. Breek deze bijvoorbeeld in kleinere stukjes en versier hiermee je baksel.

3. Citroenvulling bereiden

Week het gelatineblaadje in ruim koud water.

Breng de citroensap (50 g) en de suiker (45 g) aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en voeg al roerend het ei (1 stuk) toe. Plaats de pan weer op de warmtebron en verwarm het mengsel tot 85 graden (of tot het gaat binden).

Neem de pan van de warmtebron en roer de boter (75 g) door het mengsel. Knijp het blaadje gelatine uit en meng dit er als laatste door. Giet de citroenvulling op een plat bord en laat afkoelen.

4. Slofjes decoreren

Doe de citroenvulling in een spuitzak en spuit de citroenvulling op de mini slofjes. Decoreer ze vervolgens met de meringue en met wat citroenrasp.

Meer feestelijke koekrecepten

  1. Mini slofjes citroen meringue
    Moeilijk
    4
    35 min.
  2. Candy cane white chocolate cookies
    Gemiddeld
    5
    10 min.
  3. Skislof met framboos
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  4. Mini kerstboompjes
    Moeilijk
    0
    30 min.
  5. Vuurwerkkoekjes
    Makkelijk
    0
    0 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.