Ook bijzondere gebakjes maak je gewoon zelf, zoals deze mini Charlotte taartjes met witte chocolade. Zet ze op tafel tijdens de Paasbrunch of bak deze heerlijke taartjes voor een ander feestjelijk moment.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de poedersuiker (50 g), roomboter (50 g), zout (0.25 tl) en vanille-extract (1 tl) in een kom en mix deze tot een romige massa. Voeg het eiwit (1 stuk) toe en mix opnieuw tot een romige massa. Voeg als laatste de gezeefde bloem (50 g) toe en roer alles tot een egale massa.
Doe het beslag in een spuitzak, knip een punt van de spuitzak af en spuit dunne strepen van ongeveer 6 à 7 cm lang op de bakplaat. Houdt 2 à 3 cm afstand vrij tussen de streepjes.
Bak de mini kattentongen in 5 à 6 minuten af in het midden van de oven. Laat de bakplaat met koekjes afkoelen.
Smelt de boter (50 g) in een pannetje en maal de kandijkoekjes (90 g) fijn. Doe de verkruimelde koekjes bij de gesmolten boter en roer door elkaar. Verdeel de koekvulling over de 8 vormpjes en duw stevig aan.
Smelt de witte chocolade (150 g) au bain-marie. Dit betekend dat je een vuurvaste schaal boven een pan kokend water hangt. Zo zal de witte chocolade smelten. Haal de schaal van de pan zodra de chocolade bijna is gesmolten.
Roer de laatste klontjes uit de chocolade en voeg de mascarpone (250 g) toe, roer dit goed door elkaar.
Voeg als laatste de yoghurt (100 g) toe en laat het 10 mininuten opstijven in de koelkast.
Snij de koekjes af op de juiste hoogte en plaats deze in de het taart ringetjes. Vul de taartringen met een laagje mascarponevulling. Laat de taartjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Plaats een aantal frambozen op de vulling. Maak het eventueel af met een mooi touwtje om de mini charlotte.