🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Citroentaartjes (Torta al limone)

Citroentaartjes (Torta al limone)

Dit recept is van: Annet

Citroentaartjes
Citroentaartjes (Torta al limone)
Info Benodigdheden Stappen

Citroentaartjes, een heerlijk frisse traktatie voor zomerse dagen. Bak zelf de bodem van de taartjes en vul deze met een heerlijk romig mengsel van slagroom, citroen en ei. Even de oven in en serveren maar!

20 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6 Porties
Citroen Mini taartjes Reisje door Europa Gebak

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    160 g (gram)
    Bloem
  • Ei
    2
    Ei
  • Eidooier
    1 stuk(s)
    Eidooier
  • Suiker (fijne)
    120 g
    Suiker (fijne)
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Citroen
    2 stuk(s)
    Citroen
  • Amandelmeel
    25 g (gram)
    Amandelmeel
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    95 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Mini quichevormpjes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakbonen
    Bakbonen

Stappen

1. Vulling maken

Doe eieren (2 stuks), suiker (120 g), slagroom (100 ml), rasp van 1 citroen en het sap van 2 citroenen in een kom en mix het tot een samenhangend geheel. Proef eventueel of de vulling te zuur of te zoet is. Voeg naar wens of citroensap of suiker toe.

2. Deeg maken

Kneed het amandelmeel (25 g), de poedersuiker (60 g), het zout (1 snufje), de roomboter (95 g) en de eidooier goed door elkaar. Kneed vervolgens de bloem erdoorheen (160 g) tot er een soepel deeg ontstaat. Leg de deegbal minimaal 4 uur in de koelkast.

3. Taartjes bakken

Verwarm de oven voor (180°C hetelucht of 200°C elektrisch). Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Bekleed de vormpjes met het deeg. Neem het bakpapier. Maak een prop van het bakpapier, maak dit vervolgens weer plat en druk het losjes in de vormpjes. Stort de bakbonen op de bakpapiertjes. Hiermee ga je 'blind bakken'.

Plaats de taartvorm met het bakpapier en de steunvulling 10 minuten in de oven. Haal vervolgens het bakpapier weg en bak de taartbodem nu in nog eens ca. 5 minuten gaar.

Haal de bakplaat met de vormpjes uit de oven. Vul de vormpjes met de citroenvulling tot ongeveer 3 mm onder de rand. Plaats de vormpjes voorzichtig terug in de oven en bak ze nog 20 minuten af.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.