Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Citroentaartjes (Torta al limone)

Citroentaartjes (Torta al limone)

Dit recept is van: Annet

  1. Citroentaartjes
Item 1 of 1
Citroentaartjes (Torta al limone)
info
Benodigdheden
Stappen

Citroentaartjes, een heerlijk frisse traktatie voor zomerse dagen. Bak zelf de bodem van de taartjes en vul deze met een heerlijk romig mengsel van slagroom, citroen en ei. Even de oven in en serveren maar!

20 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
CitroenMini taartjesReisje door EuropaGebakZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    160 g (gram)
    Bloem
  • Ei
    2 null
    Ei
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Suiker (fijne)
    120 g
    Suiker (fijne)
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Citroen
    2 Stuk(s)
    Citroen
  • Amandelmeel
    25 g (gram)
    Amandelmeel
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    95 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Mini quichevormpjes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakbonen
    Bakbonen

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vulling maken

Doe eieren (2 stuks), suiker (120 g), slagroom (100 ml), rasp van 1 citroen en het sap van 2 citroenen in een kom en mix het tot een samenhangend geheel. Proef eventueel of de vulling te zuur of te zoet is. Voeg naar wens of citroensap of suiker toe.

2. Deeg maken

Kneed het amandelmeel (25 g), de poedersuiker (60 g), het zout (1 snufje), de roomboter (95 g) en de eidooier goed door elkaar. Kneed vervolgens de bloem erdoorheen (160 g) tot er een soepel deeg ontstaat. Leg de deegbal minimaal 4 uur in de koelkast.

3. Taartjes bakken

Verwarm de oven voor (180°C hetelucht of 200°C elektrisch). Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Bekleed de vormpjes met het deeg. Neem het bakpapier. Maak een prop van het bakpapier, maak dit vervolgens weer plat en druk het losjes in de vormpjes. Stort de bakbonen op de bakpapiertjes. Hiermee ga je 'blind bakken'.

Plaats de taartvorm met het bakpapier en de steunvulling 10 minuten in de oven. Haal vervolgens het bakpapier weg en bak de taartbodem nu in nog eens ca. 5 minuten gaar.

Haal de bakplaat met de vormpjes uit de oven. Vul de vormpjes met de citroenvulling tot ongeveer 3 mm onder de rand. Plaats de vormpjes voorzichtig terug in de oven en bak ze nog 20 minuten af.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.