🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Flapjacks met chocolate chips en hazelnoten

Flapjacks met chocolate chips en hazelnoten

Dit recept is van: Saakje

bakken.nl flapjacks nieuw detail
Flapjacks met chocolate chips en hazelnoten
Info Benodigdheden Stappen

Flapjacks (spreek uit als: flepdjek) zijn eigenlijk muesli bars met een grappige naam. Ze zijn gemaakt van havermout, boter en suiker en deze variant is met chocolate chips en hazelnoten. Aan de ene kant zijn ze crunchy en aan de andere kant ook een beetje chewy, heel lekker dus!

15 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
18 Porties
Koekjes Havermout Chocolade Noten Chocolate chips Hazelnoten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Hazelnoten
    30 g
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    100 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  •  
    60 g
    Keukenstroop

 

  • Havermout
    250 g
    Havermout
  • Kaneel
    0.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips

Keukenspullen

  •  
    1
    Bakblik (20 x 20 cm)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Bekleed het bakblik met bakpapier, zodat je straks makkelijk de flapjacks eruit kan tillen.

Rooster de Dr. Oetker Hazelnoten (30 gram) in een warme oven ongeveer 10 minuten. Hak ze daarna grof.

2. Havermoutdeeg maken

Smelt in een steelpan op een laag vuur, de boter (125 g), basterdsuiker (100g) en keukenstroop (60 g). De suiker hoeft niet te karamelliseren.

Zet het vuur uit en roer er de havermout (250 g) en kaneel (0.5 tl) doorheen.

Roer als laatste de stukjes hazelnoot en de Dr. Oetker Chocolate Chips erdoor. Bewaar een paar chocolate chips voor bovenop. Giet het mengsel in het bakblik en strijk het glad met een lepel of paletmes. Strooi nog wat chocolate chips erover.

3. Flapjacks bakken

Bak de flapjacks in 20 tot 25 minuten. Laat het geheel hierna rustig afkoelen in het bakblik.

Til na ongeveer een uur de hele flapjack eruit en snijd deze in stukken. Laat de flapjacks daarna helemaal afkoelen en stevig worden.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.