Flapjacks (spreek uit als: flepdjek) zijn eigenlijk muesli bars met een grappige naam. Ze zijn gemaakt van havermout, boter en suiker en deze variant is met chocolate chips en hazelnoten. Aan de ene kant zijn ze crunchy en aan de andere kant ook een beetje chewy, heel lekker dus!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Bekleed het bakblik met bakpapier, zodat je straks makkelijk de flapjacks eruit kan tillen.
Rooster de Dr. Oetker Hazelnoten (30 gram) in een warme oven ongeveer 10 minuten. Hak ze daarna grof.
Smelt in een steelpan op een laag vuur, de boter (125 g), basterdsuiker (100g) en keukenstroop (60 g). De suiker hoeft niet te karamelliseren.
Zet het vuur uit en roer er de havermout (250 g) en kaneel (0.5 tl) doorheen.
Roer als laatste de stukjes hazelnoot en de Dr. Oetker Chocolate Chips erdoor. Bewaar een paar chocolate chips voor bovenop. Giet het mengsel in het bakblik en strijk het glad met een lepel of paletmes. Strooi nog wat chocolate chips erover.
Bak de flapjacks in 20 tot 25 minuten. Laat het geheel hierna rustig afkoelen in het bakblik.
Til na ongeveer een uur de hele flapjack eruit en snijd deze in stukken. Laat de flapjacks daarna helemaal afkoelen en stevig worden.