Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Flapjacks met chocolate chips en hazelnoten

Flapjacks (spreek uit als: flepdjek) zijn eigenlijk muesli bars met een grappige naam. Ze zijn gemaakt van havermout, boter en suiker en deze variant is met chocolate chips en hazelnoten. Aan de ene kant zijn ze crunchy en aan de andere kant ook een beetje chewy, heel lekker dus!

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

18 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Bekleed het bakblik met bakpapier, zodat je straks makkelijk de flapjacks eruit kan tillen.

  2. Stap 2

    • 30 g Dr. Oetker Hazelnoten

    Rooster de hazelnoten in een warme oven ongeveer 10 minuten. Hak ze daarna grof.

Havermoutdeeg maken

  1. Stap 3

    • 125 g boter

    • 100 g lichtbruine basterdsuiker

    • 60 g keukenstroop

    Smelt in een steelpan op een laag vuur, de boter, basterdsuiker en stroop. De suiker hoeft niet te karameliseren.

  2. Stap 4

    • 250 g havermout

    • 0,5 tl kaneel

    Zet het vuur uit en roer er de havermout en kaneel doorheen.

  3. Stap 5

    • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Roer als laatste de stukjes hazelnoot en de chocolate chips erdoor. Bewaar een paar chocolate chips voor bovenop.

    Met de vulling voor flapjacks kun je eindeloos variëren, denk aan verschillende soorten noten, rozijnen, cranberry’s etc.

  4. Stap 6

    Giet het mengsel in het bakblik en strijk het glad met een lepel of paletmes. Strooi nog wat chocolate chips erover.

Flapjacks bakken

  1. Stap 7

    Bak de flapjacks in 20 tot 25 minuten. Laat het geheel hierna rustig afkoelen in het bakblik.

  2. Stap 8

    Til na ongeveer een uur de hele flapjack eruit en snijd deze in stukken. Laat de flapjacks daarna helemaal afkoelen en stevig worden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.