Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Flapjacks met chocolate chips en hazelnoten

Flapjacks met chocolate chips en hazelnoten

Dit recept is van: Saakje

  1. bakken.nl flapjacks nieuw detail
Item 1 of 1
Flapjacks met chocolate chips en hazelnoten
info
Benodigdheden
Stappen

Flapjacks (spreek uit als: flepdjek) zijn eigenlijk muesli bars met een grappige naam. Ze zijn gemaakt van havermout, boter en suiker en deze variant is met chocolate chips en hazelnoten. Aan de ene kant zijn ze crunchy en aan de andere kant ook een beetje chewy, heel lekker dus!

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
18Porties
KoekjesHavermoutChocoladeNotenChocolate chipsHazelnoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Hazelnoten
    30 g
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    100 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  •  
    60 g
    Keukenstroop

 

  • Havermout
    250 g
    Havermout
  • Kaneel
    0.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips

Keukenspullen

  •  
    1 null
    Bakblik (20 x 20 cm)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Bekleed het bakblik met bakpapier, zodat je straks makkelijk de flapjacks eruit kan tillen.

Rooster de Dr. Oetker Hazelnoten (30 gram) in een warme oven ongeveer 10 minuten. Hak ze daarna grof.

2. Havermoutdeeg maken

Smelt in een steelpan op een laag vuur, de boter (125 g), basterdsuiker (100g) en keukenstroop (60 g). De suiker hoeft niet te karamelliseren.

Zet het vuur uit en roer er de havermout (250 g) en kaneel (0.5 tl) doorheen.

Roer als laatste de stukjes hazelnoot en de Dr. Oetker Chocolate Chips erdoor. Bewaar een paar chocolate chips voor bovenop. Giet het mengsel in het bakblik en strijk het glad met een lepel of paletmes. Strooi nog wat chocolate chips erover.

3. Flapjacks bakken

Bak de flapjacks in 20 tot 25 minuten. Laat het geheel hierna rustig afkoelen in het bakblik.

Til na ongeveer een uur de hele flapjack eruit en snijd deze in stukken. Laat de flapjacks daarna helemaal afkoelen en stevig worden.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.