Bestel jij op een zonnig terras het liefst een flesje Liefmans? Dan is deze Liefmans MonChoutaart het perfecte recept voor jou! Een scheutje Liefmans bier en verse kersen maken deze zomerse taart compleet.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de kandijkoekjes (180 g) en de mix voor de bodem in een blender en draai de koekjes zeer fijn.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de quiche vorm. Smelt de boter (145 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix en de gemalen kandijkoekjes door de gesmolten boter.
Bedek de bodem en de zijkant van de quichevorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Pak 2 stukken aluminiumfolie en vouw hier stroken van. Leg de stroken kruislings op de bodem van de bakvorm en druk ze aan de zijkant goed aan. Zo kun je (samen met iemand anders) de taart uit de vorm tillen voor het serveren.
Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad.
Voeg het bier (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Verwijder de taart uit de vorm. Wil de taart niet loskomen? Maak de randen iets warm met een crème brulee brander.
Klop de slagroom (150 ml) op met de vanillesuiker en doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak. Decoreer de taart met de slagroom en de kersen.