Heb je binnenkort een zomers tuinfeest op de planning staan? Dan mag deze Aperol Spritz kwarktaart niet ontbreken. Dit recept is heerlijk fris en smaakt precies zoals je favoriete Italiaanse drankje. Saluti!
Wil je een hoger taartje? Neem dan een springvorm met een doorsnede van 20 cm.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe de Aperol (120 ml) en de prosecco (180 ml, op kamertemperatuur), de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk de kwarkvulling over de taartbodem. Laat de taart ten minste 1.5 uur opstijven in de koelkast.
Leg de gelatine (3 blaadjes) in een bakje met ruim koud water minimaal 10 minuten. Verwarm de prosecco (135 ml) en de Aperol (95 ml) maar laat het niet koken. Zet de warmtebron uit.
Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp uit en voeg deze toe aan de prosecco en de Aperol. Voeg evt. wat kleurstof toe.
Laat de gelatine 15 minuten afkoelen. Giet de spiegel voorzichtig op de kwarktaart.
Laat de spiegel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom (150 ml) met de vanillesuiker (1 zakje) op. Decoreer de taart met de slagroom en de sinaasappelschijfjes.