Kokoskoekjes met kokos, pistache en witte chocolade zijn zoet en nootachtig met een fijne bite. Ze doen het goed bij de koffie, op een zoete borrelplank of tijdens een high tea. Door de combinatie van kokos, pistache en romige witte chocolade proef je in elke hap iets nieuws!
In dit kokoskoekjes recept mix je de ingrediënten in één kom. Je vormt rollen, laat ze in de koelkast opstijven en snijdt het deeg daarna in plakjes. De plakjes leg je op de bakplaat. Zo bak je snel een schaal vol kokoskoekjes. Lekker makkelijk en zonder gedoe.
Laat de kokoskoekjes na het bakken even afkoelen op een rooster. Serveer ze nog licht warm of helemaal afgekoeld. Bewaar de kokoskoekjes in een goed afgesloten trommel, dan blijven ze langer lekker en vers.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg het ei toe en vervolgens bloem (200g), zout en het bakpoeder (1tl.). Kneed er net geen samenhangend deeg van. Voeg als laatste de kokosrasp (70g), witte chocolade (100g) en pistachenootjes (20g) toe en met het tot een samenhangend deeg.
Maak rollen van het deeg en laat ze minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven), 195 graden (elektrische oven) of stand 4 (gasoven).
Neem de rollen uit de koelkast en snijd de rollen in plakjes van ongeveer 1,5 cm. Verdeel de koekjes over de bakplaat.
Bak de koekjes in 20-25 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.