Kokos, pistache en witte chocolade allemaal in één koekje? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar met dit recept heb je binnen een handomdraai deze knapperige kokoskoekjes toch op tafel staan! Perfect als snack bij de koffie, borrel of high tea. Supermakkelijk: alles meng je in één kom, vorm je bolletjes en snel de oven in! 🍪
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg het ei toe en vervolgens bloem (200g), zout en het bakpoeder (1tl.). Kneed er net geen samenhangend deeg van. Voeg als laatste de kokosrasp (70g), witte chocolade (100g) en pistachenootjes (20g) toe en met het tot een samenhangend deeg.
Maak rollen van het deeg en laat ze minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven), 195 graden (elektrische oven) of stand 4 (gasoven).
Neem de rollen uit de koelkast en snijd de rollen in plakjes van ongeveer 1,5 cm. Verdeel de koekjes over de bakplaat.
Bak de koekjes in 20-25 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.