Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kersttulband met noten en spijs

Op en top Kerst, een rijk gevulde tulband. Deze tulband is extra lekker gemaakt met noten en spijs.

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik Bakspray.

Kersttulband maken

  1. Stap 3

    • 150 g roomboter

    • 4 eieren

    • 50 ml melk

    • 1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix,  de eieren en de melk in één keer toe.

  2. Stap 4

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.  Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    • 145 g gemengde noten

    • 100 g rozijnen

    • 300 g Dr. Oetker Amandelspijs

    Voeg de noten, spijs en rozijnen aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het beslag. Schep het beslag direct in de tulbandvorm. Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 6

    • Poedersuiker

    Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen. Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.