Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kerstboom schuimpjes

Kerstboom schuimpjes

Dit recept is van: Annet

  1. Kerstboom schuimpjes
Item 1 of 1
Kerstboom schuimpjes
info
Benodigdheden
Stappen

Hoe leuk zijn deze kerstboom schuimpjes met mascarponevulling? Ze zien eruit alsof ze zo uit een winterwonderland komen, maar je maakt ze supermakkelijk zelf! Luchtige meringue, een romige vulling en een vrolijke topping – perfect voor de kersttafel of om gewoon lekker mee te snoepen.

25 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KerstMeringueZoete receptenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    4 Stuk(s)
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker (gezeefd)
    150 g (gram)
    Poedersuiker (gezeefd)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Groene kleurstof (optioneel)
    5 Druppel(s)
    Groene kleurstof (optioneel)

 

  • Discodip
    1 flesje(s)
    Discodip
  • Mascarpone
    125 g (gram)
    Mascarpone
  • Melk (koud)
    100 ml
    Melk (koud)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Kom (vuurvast)
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Kerstboom schuimpjes maken stap 1>
Item 1 of 1

1. Bereiding

Verzamel alle ingrediënten en verwarm de oven voor: 90 graden (hete lucht) 100 graden (elektrische oven) stand 1/2 (gasoven)

  1. Kerstboom schuimpjes maken stap 2>
  2. Kerstboom schuimpjes maken - Stap 3>
  3.   Kerstboom schuimpjes maken - Stap 4>
  4. Kerstboom schuimpjes maken - Stap 5>
  5. Kerstboom schuimpjes maken - Stap 6>
Item 1 of 5

2. Meringue schuimpjes maken

Teken op het bakpapier cirkels van ongeveer 5,4 en 3 centimeter. Dit helpt om gelijkmatige schuimkransjes op te spuiten. Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen of een scheutje citroensap (1 schijfje citroen of 1 scheutje citroensap) door de kom en langs de garde te halen.

Splits de eieren (4 stuks). Zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt, anders wordt het eiwit niet stijf. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept. Klop de eiwitten (4 eiwitten) met een mixer. Zodra de eiwitten wit worden, voeg je de kristalsuiker (150 gram) lepel voor lepel toe.

Voeg het zout (1 snufje) en de kleurstof (5 druppels of wanneer de kleur naar wens is) toe. Blijf kloppen tot het eiwit stevig glanst.

Test of er pieken ontstaan als je de garde uit het eiwit trekt. Blijf eventueel kloppen totdat dit lukt. Spatel voorzichtig de poedersuiker (150 gram) door het eiwitschuim, zodat de luchtigheid behouden blijft. Doe het eiwitschuim in een spuitzak.

Spuit de onderdelen van de kerstboompjes op het bakpapier. Bestrooi met Disco Mix (naar smaak).

Bak het schuim 60 minuten. Laat de schuimkransjes volledig afkoelen in een gesloten oven (laat de ovendeur dicht om te voorkomen dat de kransjes inzakken)

    Item 1 of 1

    3. Mascarpone vulling maken

    Klop met een mixer de mascarpone (125 gram) zacht. Voeg de melk (100 milliliter) en de botercrème-mix (1 zakje) toe. Mix alles ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een gladde massa.

      Item 1 of 1

      4. Kerstboom schuimpjes maken

      Plaats de onderkanten van de kerstboompjes, spuit hierop de eerste vulling, plaats de tweede merengue, spuit hier bovenop de vulling en plaats als laatste de piek op het kerstboompje. Bestrooi evt. nog disco mix over de boompjes.

      Meer kerstige desserts

      1. Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
        Moeilijk
        5
        30 min.
      2. Lava cakes (glutenvrij)
        Makkelijk
        4
        5 min.
      3. Kerstboompjes van Red Velvet cake
        Gemiddeld
        4
        40 min.
      4. Croquembouche met chocolade, karamel en pistache
        Moeilijk
        0
        30 min.
      5. Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel
        Makkelijk
        4
        40 min.
      Item 1 of 5

      Meringue kloppen: zo krijg je stevige pieken

      Zorg ervoor dat je kom en garde volledig vetvrij zijn voordat je begint. Dit doe je eenvoudig door ze in te wrijven met een schijfje citroen en vervolgens goed af te drogen met keukenpapier. Vet en vocht zijn namelijk de grootste vijanden van een stevige meringue. Begin met het kloppen van de eiwitten op lage snelheid en voeg de suiker pas toe zodra er zachte pieken ontstaan. Strooi de suiker er rustig, lepel voor lepel, bij en wacht steeds zo’n 10 seconden. Dit zorgt ervoor dat de suiker goed oplost en je een mooi egaal schuim krijgt. De meringue is perfect wanneer je stevige, glanzende pieken hebt en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het mengsel eruit valt. Zo weet je zeker dat je een luchtige en stevige basis hebt voor je kerstboom schuimpjes!

      Bakken.nl

      Over ons

      Algemene voorwaarden

      Privacybeleid

      Cookiebeleid

      Compliance

      Nieuwsbrief

      Klantenservice

      Contact

      Veelgestelde vragen

      Sociale media

      Instagram

      Facebook

      Pinterest

      © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.