Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartjes donut

Hartjes donut

Dit recept is van: Annet

  1. Hartjes donut
Item 1 of 1
Hartjes donut
info
Benodigdheden
Stappen

Wie ga jij verwennen met deze zelfgemaakte donuts? Want ze zijn gewoonweg onweerstaanbaar! Heerlijke donuts gevuld met romige banketbakkersroom en zoete aardbeien. Yumm! 🍩🍓

30 min.Bereidingstijd
4 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-15 stuks Porties
DonutsValentijnThema receptenBanketbakkersroomZoete recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    45 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Boter (zacht)
    40 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Dr. Oetker Gist
    7 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Ei
    1 null
    Ei

 

  • Volle melk (lauw)
    180 g (gram)
    Volle melk (lauw)
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Melk (koud)
    500 ml
    Melk (koud)
  • Dr. Oetker Glazuur Roze
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Roze
  • Dr. Oetker Suikerhartjes
    1 null
    Dr. Oetker Suikerhartjes
  • Aardbeien
    1 Doosje(s)
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Frituurpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Donut deeg maken

Doe bloem (350 g), lauwe melk (180 g), witte basterd suiker (45 g), zachte boter (40 g), snufje zout, gist (7 g) en 1 ei in een kom en mix tot een samenhangend en soepel deeg. 

Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Kneed het deeg met de hand af. 

Leg het deeg minimaal 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek.  

Duw het deeg plat zodat de lucht uit het deeg gaat en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. 

 Steek hartjes uit het deeg en leg deze op de bakpapiertjes.  

Laat het deeg nog ½ uur narijzen. 

2. Donuts bakken

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 180 °C).  

Laat de hartjes van het bakpapier in de hete olie glijden en dompel ze even onder.  

Bak de donuts in circa 3-4 min. rondom goudbruin.  

Neem de donuts met een schuimspaan uit de olie.  

Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.  

 

3. Banketbakkersroom

Doe koude melk (500 ml) en de Mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. 

 Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. 

Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast en top of vul jouw baksel met de room. 

4. Glazuur

Snijdt de donuts horizontaal door de midden en leg de bovenkanten klaar om de glazuren.  

Leg het zakje glazuur in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.  

Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over het afgekoelde baksel. Strijk zo nodig met een vlak mes het glazuur glad en bestrooi met de Dr. Oetker hartjes.  

 Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.  

5. Opbouwen donut

Vul de donut met de banketbakkersroom en beleg deze met de aardbeien. Leg de bovenkant van de donut boven op de vulling.  

  1. Chocolade valentijnstaart met rood fruit
    Moeilijk
    5
    40 min.
  2. Valentijn cakepops
    Moeilijk
    5
    55 min.
  3. In-de-wolken-taart
    Moeilijk
    4
    30 min.
  4. Hartjespannenkoeken met framboos en chocolade
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Charlotte aardbeien kwarktaart
    Makkelijk
    4
    15 min.
  6. American Pancakes met kokos en rood fruit
    Gemiddeld
    5
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.