🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Glitter 'n glamour chocoladetaart

Glitter 'n glamour chocoladetaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

glitter n glamour cake

Glitter 'n glamour chocoladetaart

Info Benodigdheden Stappen

Soms schreeuwt een moment om wat glitter en glamour! Haal de bling in je huis met deze heerlijke taart, gevuld met biscuitmix, botercrème en chocolade...

80 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Taart Chocolade Chocoladetaart Botercrème Verjaardag Kerst Oud & Nieuw Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bakken.nl Biscuitmix - 500 g
    1 Gram
    Bakken.nl Biscuitmix - 500 g
  • Ei
    5 stuks
    Ei
  • Water
    50 g (gram)
    Water
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 Gram
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Cacaopoeder
    3 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Mix voor Luchtige Botercrème (Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Mix voor Luchtige Botercrème (Dr. Oetker)

 

  • Melk
    250 g (gram)
    Melk
  • Dr. Oetker Glamour Mix
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Glamour Mix
  • Chocolade glazuur (bijv. Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Chocolade glazuur (bijv. Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    Bekijk in de shop

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bekijk in de shop
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bekijk in de shop
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bekijk in de shop
  • Stervormig spuitmondje
    Stervormig spuitmondje
    Bekijk in de shop
  • Spatel
    Spatel
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bekijk in de shop
  • Broodmes
    Broodmes
  •  
    6 stuks
    Prikker (met zilveren en gouden ster)

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170 °C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of boter.

GlitternGlamour-biscuitmaken

2. Biscuittaart maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Voeg een aantal druppels blauwe en gele kleurstof van Dr. Oetker Kleurstoffen (1 pak) toe tot de gewenste groene kleur ontstaat.

Verdeel het biscuitbeslag over de spingvorm en strijk het glad.

Vul de springvorm met het beslag. Plaats de gevulde springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

Laat de taart afkoelen op een rooster.

GlitternGlamour-Spuitzak-chocoladecreme GlitternGlamour-creme-opspuiten GlitternGlamour-creme-uitsmeren

3. Glitter 'n glamourtaart vullen

Snijd de taart in 3 gelijke delen.

Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (250 ml), de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (2 zakjes) en de cacao (3 el) toe en klop de massa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Vul een spuitzak met de chocolade-botercrème en spuit een royale laag op de cakebodem.

Smeer uit en leg de tweede cakelaag erop. Spuit weer een royale laag chocolade-botercrème op de cake, smeer uit en plaats de derde cake erop.

Verdeel de overige botercrème rondom en op de cake en strijk glad.

GlitternGlamour-glamour mix GlitternGlamour-zigzag GlitternGlamour-slagroom GlitternGlamour-stukkenchocolade GlitternGlamour-sterren

4. Glitter 'n glamourtaart bekleden

Besprenkel de bovenkant en zijkant van de cake royaal met de Dr. Oetker Glamour Mix (1 strooibusje).

Leg het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) glazuur 5 minuten in heet water en vul er een spuitzak mee. Laat iets afkoelen.

Spuit de chocolade zigzag op het bakpapier.

Decoreer met de Glamour Mix en laat uitharden in de koelkast.

Doe de slagroom (250 ml) samen met de vanillesuiker (1 zakje) en suiker (1 el) in een kom en klop stijf.

Vul een spuitzak met de slagroom en leg in de koelkast.

Spuit de toefjes slagroom op de rand van de taart. Breek de chocoladeversieringen in stukken en druk ze in de taart. Je maakt de taart extra feestelijk door er sterren op satéprikkers in te steken.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.