Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Glitter 'n glamour chocoladetaart

Soms schreeuwt een moment om wat glitter en glamour! Haal de bling in je huis met deze heerlijke taart gevuld met biscuitmix, botercrème en chocolade...

Bereiden

80 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170 °C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of boter.

Biscuittaart maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Voeg een aantal druppels blauwe en gele kleurstof toe tot de gewenste groene kleur ontstaat.

  3. Stap 5

    Verdeel het biscuitbeslag over de spingvorm en strijk het glad.

  4. Stap 6

    Vul de springvorm met het beslag. Plaats de gevulde springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

  5. Stap 7

    Laat de taart afkoelen op een rooster.

Glitter 'n glamour taart vullen

  1. Stap 8

    Snijd de taart in 3 gelijke delen.

  2. Stap 9

    • 200 g boter

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut smeuïg en zonder klontjes.

  3. Stap 10

    • 3 el cacao

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 250 ml melk

    Voeg de melk, de mix voor de botercrème en de cacao toe en klop de massa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  4. Stap 11

    Vul een spuitzak met de chocolade-botercrème en spuit een royale laag op de cakebodem.

  5. Stap 12

    Smeer uit en leg de tweede cakelaag erop. Spuit weer een royale laagchocolade-botercrème op de cake, smeer uit en plaats de derde cake erop.

  6. Stap 13

    Verdeel de overige botercrème rondom en op de cake en strijk glad.

Glitter 'n glamour taart bekleden

  1. Stap 14

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Glamour Mix

    Besprenkel de bovenkant en zijkant van de cake royaal met de glamourmix.

  2. Stap 15

    Smelt de chocolate au bain-marie en vul er een spuitzak mee. Laat iets afkoelen.

  3. Stap 16

    Spuit de chocolade zigzag op het bakpapier.

  4. Stap 17

    Decoreer met de Glamour mix en laat uitharden in de koelkast.

  5. Stap 18

    • 250 ml slagroom

    • 1 el suiker

    • 1 zakje vanillesuiker

    Doe de slagroom samen met de vanillesuiker en suiker in een kom en klop stijf.

  6. Stap 19

    Vul een spuitzak met de slagroom en leg in de koelkast.

  7. Stap 20

    Spuit de toefjes slagroom op de rand van de taart en druk de chocoladeversieringen in. Je maakt de taart extra feestelijk door er sterren op sateprikkers in te steken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.