Soms schreeuwt een moment om wat glitter en glamour! Haal de bling in je huis met deze heerlijke taart, gevuld met biscuitmix, botercrème en chocolade...
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170 °C / hetelucht 170°C).
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of boter.
Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Voeg een aantal druppels blauwe en gele kleurstof van Dr. Oetker Kleurstoffen (1 pak) toe tot de gewenste groene kleur ontstaat.
Verdeel het biscuitbeslag over de spingvorm en strijk het glad.
Vul de springvorm met het beslag. Plaats de gevulde springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart afkoelen op een rooster.
Snijd de taart in 3 gelijke delen.
Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk (250 ml), de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (2 zakjes) en de cacao (3 el) toe en klop de massa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Vul een spuitzak met de chocolade-botercrème en spuit een royale laag op de cakebodem.
Smeer uit en leg de tweede cakelaag erop. Spuit weer een royale laag chocolade-botercrème op de cake, smeer uit en plaats de derde cake erop.
Verdeel de overige botercrème rondom en op de cake en strijk glad.
Besprenkel de bovenkant en zijkant van de cake royaal met de Dr. Oetker Glamour Mix (1 strooibusje).
Leg het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) glazuur 5 minuten in heet water en vul er een spuitzak mee. Laat iets afkoelen.
Spuit de chocolade zigzag op het bakpapier.
Decoreer met de Glamour Mix en laat uitharden in de koelkast.
Doe de slagroom (250 ml) samen met de vanillesuiker (1 zakje) en suiker (1 el) in een kom en klop stijf.
Vul een spuitzak met de slagroom en leg in de koelkast.
Spuit de toefjes slagroom op de rand van de taart. Breek de chocoladeversieringen in stukken en druk ze in de taart. Je maakt de taart extra feestelijk door er sterren op satéprikkers in te steken.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.