🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Citroencake met aardbeien en witte chocolade

Citroencake met aardbeien en witte chocolade

Dit recept is van: Karin

Moederdagtaart met aardbeien recept
Citroencake met aardbeien en witte chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Deze heerlijk frisse citroencake met witte chocolade en aardbeien is niet alleen een plaatje om te zien, maar is ook nog eens ontzettend lekker! Perfect voor een zomerse dag of voor bijvoorbeeld Moederdag.

90 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Moederdag Thema recepten Taart Witte chocolade
4
40 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    355 g (gram)
    Bloem
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    25 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Baksoda
    0.5 tl (theelepels)
    Baksoda
  • Bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    300 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Plantaardige olie
    130 g (gram)
    Plantaardige olie
  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Citroen aroma (Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Citroen aroma (Dr. Oetker)
  •  
    3 Stuk(s)
    Ei (L)
  • Karnemelk
    360 g (gram)
    Karnemelk

 

  • Rasp van een citroen
    2 Stuk(s)
    Rasp van een citroen
  • Roze kleurstof (ook geschikt voor chocolade)
    Roze kleurstof (ook geschikt voor chocolade)
  • Aardbeien
    10 Stuk(s)
    Aardbeien
  • Witte chocolade druppels
    300 g (gram)
    Witte chocolade druppels
  • Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
    150 g (gram)
    Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
  • Suiker (kristalsuiker)
    300 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    315 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • MonChou®
    180 g (gram)
    MonChou®
  • Slagroom (ongezoet)
    50 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Aardbeien
    500 g (gram)
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Taartpan/springvorm Ø20cm
    3 Stuk(s)
    Taartpan/springvorm Ø20cm
  • Zeef
    Zeef
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
    Productdetails
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Taartkarton
    Taartkarton
  • Paletmes
    Paletmes
    Bestel dit product online
  •  
    Cake schraper
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  •  
    Spuitzak of spuitflesje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).

Spray de 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.

2. Citroen cakes bakken

Zeef de bloem (355 g), maïzena (25 g), bakpoeder (1.5 tl), baksoda (0.5 tl) en in een grote kom. Voeg het zout (1 tl) en de suiker (300 g) toe, meng dit door elkaar en zet even aan de kant.

Doe de boter (70 g) en de olie (130 g) in de kom van de keukenmachine en mix tot het er licht en luchtig uitziet.

Voeg 1 voor 1 de eieren (3 stuks) toe en vervolgens de citroenrasp (van 2 citroenen).

Meng 2 druppels roze kleurstof door de karnemelk (360 g).

Voeg 1/3 deel van het bloemmengsel toe aan de boter/olie, vervolgens een ½ deel van de karnemelk, 1/3 deel van het bloemmengsel, de resterende karnemelk en tot slot het laatste deel van het bloemmengsel. Mix tot alles goed vermengd is. Pas op voor overmixen! Mix niet langer dan nodig is.

Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.

Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.

Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvormen, los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek.

Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.

3. Aardbeien in witte chocolade

Smelt de witte chocolade (200 g) au bain marie.

Doop 5 aardbeien in de gesmolten chocolade. Laat de overtollige chocolade van de aardbei aflopen en leg ze op een bakpapiertje.

Doe een klein beetje van de gesmolten witte chocolade in een spuitzak.

Voeg een paar druppels roze kleurstof (speciaal voor chocolade) toe aan de gesmolten chocolade en herhaal stap 2 met de overgebleven 5 aardbeien.

Doe de roze chocolade ook in een spuitzak. Maak, met behulp van de chocolade in de spuitzakken, streepjes over de aardbeien.

Leg de aardbeien in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.

4. Roomkaas frosting

Doe de eiwitten (150 g) en de suiker (300 g) in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain marie tot de suiker volledig is opgelost (50 - 60 graden Celcius).

Mix de verwarmde eiwitten in de keukenmachine tot de eiwitten stijf zijn. Voeg de (koude) boter (300 g) klontje voor klontje toe.

Laat het mengsel ongeveer 10 minuten mixen tot het een romige massa wordt.

Voeg de roomkaas (180 g) in kleine delen toe en mix tot alles goed vermengd is (pas weer op voor overmixen).

5. Witte chocolade drip maken

Breng de slagroom (50 ml) aan de kook en giet dit over de witte chocolade (100 g). Laat dit even staan zodat de chocolade kan smelten. Roer het vervolgens goed door elkaar.

Voeg tot slot de boter (15 g) toe en roer tot alles goed is vermengd.

Doe de ganache in een spuitzak of spuitflesje en laat iets afkoelen.

6. Taart opbouwen

Plaats een van de cakes op een taartkarton. Smeer een laagje frosting op de cake en verdeel daar bovenop een deel van de in stukjes gesneden verse aardbeien (500 g).

Plaats de tweede cake op de vulling en herhaal bovenstaande. Sluit af met de laatste cake.

Breng met een paletmes frosting aan op de boven- en zijkant van de taart en smeer dit dun af (crumbcoat). Zet de taart een kwartiertje in de koelkast om iets op te stijven.

Kleur ondertussen de overgebleven frosting licht roze door een drupje roze kleurstof toe te voegen en goed te mengen.

Breng een laagje roze frosting aan op de boven- en zijkant van de taart. Strijk mooi glad met behulp van een paletmes of een cake schraper.

Maak drips met de witte chocoladeganache en bedek hier ook de bovenkant mee.

Decoreer de taart met de aardbeien in chocolade en met bijvoorbeeld de witte chocoladehartjes van Dr. Oetker.

Meer over-de-top taarten

Glitter 'n glamour chocoladetaart
Moeilijk
4
80 min.
Unicorn taart
Moeilijker
3
45 min.
Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels
Erg moeilijk
4
90 min.
Citroencake met aardbeien en witte chocolade
Erg moeilijk
4
90 min.
Feather brushstroke taart
Moeilijk
4
50 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.