Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Feather brushstroke taart

Feather brushstroke taart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Feather cake brush stroke
Item 1 of 1
Feather brushstroke taart
info
Benodigdheden
Stappen

Feather brushstroke taart is dé nieuwste trend! De prachtige gekleurde veren maak je met gesmolten witte chocolade. Een superstrakke en hippe taart.

50 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartDecorerenBotercrèmeBiscuittaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (zacht)
    200 g
    Boter (zacht)

 

  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Witte chocolade
    300 g
    Witte chocolade
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Dr. Oetker Glamour Mix
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Glamour Mix

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of boter.

2. Taart bakken

Doe de taartmix (1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart) samen met de eieren (5 stuks), het vanille-aroma (1 tl) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

Bak de taart 30 - 40 minuten in de oven gaar.

Laat de taart vervolgens op een rooster goed afkoelen.

Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

3. Botercrème maken

Klop voor de botercrème de boter (200 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig. Voeg de melk (125 ml) en de mix (1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème) toe en mix het geheel met de mixer op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Doe 1/3 van de botercrème in een spuitzak en houd apart voor de decoratie. Gebruik de resterende botercrème om de taart te vullen en de buitenkant te bestrijken.

Laat de taart minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.

4. Feather brush strokes maken

Hak de witte chocolade (300 g) in kleine stukjes.

Verhit een steelpannetje gevuld met een klein laagje water (ongeveer 2,5 cm hoog). Plaats wanneer het water kookt een glazen kom op het pannetje (zorg voor voldoende afstand tussen het laagje water en de kom).

Zet het vuur laag en doe de stukjes witte chocolade in de kom. Blijf roeren totdat alles is gesmolten, haal dan de kom van het pannetje.

Verdeel de witte chocolade over 5 verschillende kommetjes. Kleur met behulp van de Dr. Oetker kleurstoffen de chocolade in de volgende kleuren: lichtblauw, roze, paars, oranje en pastelgroen.

Schep een theelepel van het blauwe chocolademengsel op een stuk bakpapier, zorg dat de chocolade iets breder is dan de kwast. Strijk nu zachtjes maar snel de chocolade uit in een gelijkmatige beweging met een lengte van 10 cm.

Maak 5 penseelstreken per kleur. Herhaal deze stap met de overige kleuren. Laat de penseelstreken minimaal 15 minuten uitharden in de koelkast.

Breekbaar!

Plaats de penseelstreken voorzichtig in de koelkast, ze zijn erg breekbaar.

5. Feather brush stroke decoreren

Gebruik de overige gekleurde chocolade om de taart te decoreren met gekleurde verfspetters. Dip de kwast in de gekleurde chocolade en maak in een zwaaiende beweging verfspetters op de taart. Herhaal deze stap met de overige kleuren.

Garneer de spetters met de mix (1 strooibusje Dr. Oetker Glamour Mix). Laat de verfspetters 15 minuten uitharden in de koelkast.

Gebruik de spuitzak met botercrème om de penseelstreken op de taart te bevestigen. Maak 3 rijen van 3 penseelstreken en varieer met kleuren. Steek tot slot 2 penseelstreken boven in de taart. En klaar is de Feather brush stroke taart!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.