Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Feather brushstroke taart

Feather brushstroke taart is dé nieuwste trend! De prachtige gekleurde veren maak je met gesmolten witte chocolade. Een superstrakke en hippe taart.

Bereiden

50 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of boter.

Taart bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de taartmix samen met de eieren, het vanille-extract en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

  2. Stap 4

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

  3. Stap 5

    Bak de taart 30 - 40 minuten in de oven gaar.

    Gaarproef

    Prik met een sateprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  4. Stap 6

    Laat de taart vervolgens op een rooster goed afkoelen.

Botercrème maken

  1. Stap 7

    • 200 g boter (zacht)

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Klop voor de botercrème de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig. Voeg de melk en de mix voor luchtige botercrème toe en mix het geheel met de mixer op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  2. Stap 8

    Doe 1/3 van de botercrème in een spuitzak en houd apart voor de decoratie. Gebruik de resterende botercrème om de taart te vullen en de buitenkant te bestrijken.

  3. Stap 9

    Laat de taart minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.

Feather brush strokes maken

  1. Stap 10

    • 300 g witte chocolade

    Hak de witte chocolade in kleine stukjes.

  2. Stap 11

    Verhit een steelpannetje gevuld met een klein laagje water (ongeveer 2,5 cm hoog). Plaats wanneer het water kookt een glazen kom op het pannetje (zorg voor voldoende afstand tussen het laagje water en de kom).

  3. Stap 12

    Zet het vuur laag en doe de stukjes witte chocolade in de kom. Blijf roeren totdat alles is gesmolten, haal dan de kom van het pannetje.

  4. Stap 13

    • 1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

    Verdeel de witte chocolade over 5 verschillende kommetjes. Kleur met behulp van de Dr. Oetker kleurstoffen de chocolade in de volgende kleuren: lichtblauw, roze, paars, oranje en pastelgroen.

  5. Stap 14

    Schep een theelepel van het blauwe chocolademengsel op een stuk bakpapier, zorg dat de chocolade iets breder is dan de kwast. Strijk nu zachtjes maar snel de chocolade uit in een gelijkmatige beweging met een lengte van 10 cm.

  6. Stap 15

    Maak 5 penseelstreken per kleur. Herhaal deze stap met de overige kleuren. Laat de penseelstreken minimaal 15 minuten uitharden in de koelkast.

    Breekbaar!

    Plaats de penseelstreken voorzichtig in de koelkast, ze zijn erg breekbaar.

Feather brush stroke decoreren

  1. Stap 16

    Gebruik de overige gekleurde chocolade om de taart te decoreren met gekleurde verfspetters. Dip de kwast in de gekleurde chocolade en maak in een zwaaiende beweging verfspetters op de taart. Herhaal deze stap met de overige kleuren.

  2. Stap 17

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Glamour Mix

    Garneer de spetters met glamour mix. Laat de verfspetters 15 minuten uitharden in de koelkast.

  3. Stap 18

    Gebruik de spuitzak met botercrème om de penseelstreken op de taart te bevestigen. Maak 3 rijen van 3 penseelstreken en varieer met kleuren. Steek tot slot 2 penseelstreken boven in de taart. En klaar is de Feather brush stroke taart!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.