Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels

Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels

Dit recept is van: Karin

  1. Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels
Item 1 of 1
Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels
info
Benodigdheden
Stappen

De ultieme chocoladetaart! Een luchtige chocoladebiscuit, gevuld met karamel, zoute pretzels en knapperige pinda's. En nog leuker, je kunt 'm helemaal zelf maken met dit recept!

90 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Samenwerking met DeLeuksteTaartenShop

Om al onze bakfans van nog meer producten en mooie recepten te kunnen voorzien zijn wij een bijzondere samenwerking aangegaan met DeLeuksteTaartenshop. Lees hier meer!

ChocoladeChocoladetaartChocolate chipsMoederdagBiscuittaartVerjaardagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    265 g (gram)
    Bloem
  • Cacaopoeder
    55 g (gram)
    Cacaopoeder
  • Bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Baksoda
    1.5 tl (theelepels)
    Baksoda
  • Suiker (kristalsuiker)
    440 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Zonnebloemolie
    125 ml
    Zonnebloemolie
  • Vanille extract
    2 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Water (kokend)
    250 ml
    Water (kokend)
  • Slagroom (opgeklopt)
    125 ml
    Slagroom (opgeklopt)

 

  • FunCakes Mix voor Bavarois Banaan
    25 g (gram)
    FunCakes Mix voor Bavarois Banaan
    Bestel dit product online
  • Water (lauwwarm)
    30 ml
    Water (lauwwarm)
  • FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    200 g (gram)
    FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    Bestel dit product online
  • Boter
    440 g (gram)
    Boter
  • Water (heet)
    140 ml
    Water (heet)
  • Pindakaas
    6 el (eetlepels)
    Pindakaas
  • FunCakes Choco Drip Chocolade
    180 g (gram)
    FunCakes Choco Drip Chocolade
    Bestel dit product online
  • FunCakes Rich Caramel
    4 el (eetlepels)
    FunCakes Rich Caramel
    Bestel dit product online
  • Pretzel
    2 handje(s)
    Pretzel
  • Pinda (ongezout)
    1 handje(s)
    Pinda (ongezout)
  • Banaan
    1 Stuk(s)
    Banaan

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm (Ø20 cm)
    3 Stuk(s)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Taartkarton
    Taartkarton
  • Schraper gekarteld
    Schraper gekarteld
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Spray 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.

2. Beslag maken

Zeef de bloem (265 g), cacao (55 g), bakpoeder (1,5 tl) en baksoda (1,5 tl) in een grote kom. Voeg de zout (1 tl) en de suiker (440 g) toe en meng dit door elkaar.

Voeg de eieren (2 stuks), melk (250 ml), olie (125 ml) en vanille extract (2 tl) toe en meng dit met een garde tot er geen klonten meer zijn. (ongeveer 30 sec.)

Voeg het water (250 ml) dat net van de kook is toe en roer alles goed door elkaar. (Het beslag zal erg dun zijn).

Verdeel het beslag over de drie bakvormen.

3. Cakes bakken

Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.

Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek.

Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.

4. Bananenbavarois bereiden

Klop de slagroom (125 ml) lobbig.

Meng de bavaroismix (25 g) met lauw water (30 ml) en spatel dit mengsel door de slagroom.

Zet even in de koelkast tot gebruik.

5. Swiss meringue botercrème met pindakaas bereiden

Meng de Funcakes mix voor Swiss Meringue Buttercrème (200 g) en het warme water (140 ml) in de kom van de mixer.

Laat de mixer 8 minuten op de hoogste stand draaien.

Voeg de boter (440 g) in kleine porties toe aan het mengsel.

Mix nog een keer 8 minuten op de hoogste stand.

Voeg de pindakaas (6 el) toe en mix tot alles goed is vermengd.

6. Opbouwen van de taart

Plaats een cake op een taartkarton.

Doe de botercreme in een spuitzak en spuit ‘ringen’ op de cake zodat de cake bedekt is. Smeer met een paletmes mooi glad.

Verwarm de Funcakes Rich Caramel (300 g) en verdeel dit over de botercrème door het van de lepel af te laten glijden.

Verdeel de pretzels (handje) over de botercrème met karamel.

Plaats de 2e cake op de laag botercrème met karamel en pretzels.

Spuit een rand aan de buitenkant van de cake, een dijkje.

Breng de bananenbavarois aan op de tweede laag cake, binnen het dijkje.

Plaats de 3e cake bovenop de bananenbavarois.

Smeer de taart dun af met de botercrème en laat de taart even koelen in de koelkast of diepvries (+/- 15 minuten).

Smeer de taart nogmaals af met een iets dikkere laag botercrème. Strijk de taart glad met behulp van een paletmes of een cakescraper. (dit kan glad, maar er kan ook een patroon gemaakt worden. Hiervoor is een cakescraper nodig met inkepingen).

Breng gehakte pinda’s (handje) aan, aan de onderkant van de taart.

Verwarm de Funcakes choco drip (180 g) en breng een drip aan op de taart.

Spuit toefjes botercrème op de bovenkant van de taart en decoreer met pretzels en stukjes banaan.

Meer over-de-top taarten

  1. Glitter 'n glamour chocoladetaart
    Moeilijk
    4
    80 min.
  2. Unicorn taart
    Moeilijker
    3
    45 min.
  3. Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels
    Erg moeilijk
    4
    90 min.
  4. Citroencake met aardbeien en witte chocolade
    Erg moeilijk
    4
    90 min.
  5. Feather brushstroke taart
    Moeilijk
    4
    50 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.