De ultieme chocoladetaart! Een luchtige chocoladebiscuit, gevuld met karamel, zoute pretzels en knapperige pinda's. En nog leuker, je kunt 'm helemaal zelf maken met dit recept!
Om al onze bakfans van nog meer producten en mooie recepten te kunnen voorzien zijn wij een bijzondere samenwerking aangegaan met DeLeuksteTaartenshop. Lees hier meer!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Spray 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.
Zeef de bloem (265 g), cacao (55 g), bakpoeder (1,5 tl) en baksoda (1,5 tl) in een grote kom. Voeg de zout (1 tl) en de suiker (440 g) toe en meng dit door elkaar.
Voeg de eieren (2 stuks), melk (250 ml), olie (125 ml) en vanille extract (2 tl) toe en meng dit met een garde tot er geen klonten meer zijn. (ongeveer 30 sec.)
Voeg het water (250 ml) dat net van de kook is toe en roer alles goed door elkaar. (Het beslag zal erg dun zijn).
Verdeel het beslag over de drie bakvormen.
Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek.
Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.
Klop de slagroom (125 ml) lobbig.
Meng de bavaroismix (25 g) met lauw water (30 ml) en spatel dit mengsel door de slagroom.
Zet even in de koelkast tot gebruik.
Meng de Funcakes mix voor Swiss Meringue Buttercrème (200 g) en het warme water (140 ml) in de kom van de mixer.
Laat de mixer 8 minuten op de hoogste stand draaien.
Voeg de boter (440 g) in kleine porties toe aan het mengsel.
Mix nog een keer 8 minuten op de hoogste stand.
Voeg de pindakaas (6 el) toe en mix tot alles goed is vermengd.
Plaats een cake op een taartkarton.
Doe de botercreme in een spuitzak en spuit ‘ringen’ op de cake zodat de cake bedekt is. Smeer met een paletmes mooi glad.
Verwarm de Funcakes Rich Caramel (300 g) en verdeel dit over de botercrème door het van de lepel af te laten glijden.
Verdeel de pretzels (handje) over de botercrème met karamel.
Plaats de 2e cake op de laag botercrème met karamel en pretzels.
Spuit een rand aan de buitenkant van de cake, een dijkje.
Breng de bananenbavarois aan op de tweede laag cake, binnen het dijkje.
Plaats de 3e cake bovenop de bananenbavarois.
Smeer de taart dun af met de botercrème en laat de taart even koelen in de koelkast of diepvries (+/- 15 minuten).
Smeer de taart nogmaals af met een iets dikkere laag botercrème. Strijk de taart glad met behulp van een paletmes of een cakescraper. (dit kan glad, maar er kan ook een patroon gemaakt worden. Hiervoor is een cakescraper nodig met inkepingen).
Breng gehakte pinda’s (handje) aan, aan de onderkant van de taart.
Verwarm de Funcakes choco drip (180 g) en breng een drip aan op de taart.
Spuit toefjes botercrème op de bovenkant van de taart en decoreer met pretzels en stukjes banaan.