BAK & SPAAR SHOP OFFLINE. Ons magazijn gaat verhuizen, daarom kun je even niet bestellen. 7 juli zijn we weer open!

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels

Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels

Dit recept is van: Karin

Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels
Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels
Info Benodigdheden Stappen

De ultieme chocoladetaart! Een luchtige chocoladebiscuit, gevuld met karamel, zoute pretzels en knapperige pinda's. En nog leuker, je kunt 'm helemaal zelf maken met dit recept!

90 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Samenwerking met DeLeuksteTaartenShop

Om al onze bakfans van nog meer producten en mooie recepten te kunnen voorzien zijn wij een bijzondere samenwerking aangegaan met DeLeuksteTaartenshop. Lees hier meer!

Chocolade Chocoladetaart Chocolate chips Moederdag Biscuittaart Verjaardag Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    265 g (gram)
    Bloem
  • Cacaopoeder
    55 g (gram)
    Cacaopoeder
  • Bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Baksoda
    1.5 tl (theelepels)
    Baksoda
  • Suiker (kristalsuiker)
    440 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Ei
    2 stuk(s)
    Ei
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Zonnebloemolie
    125 ml
    Zonnebloemolie
  • Vanille extract
    2 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Water (kokend)
    250 ml
    Water (kokend)
  • Slagroom (opgeklopt)
    125 ml
    Slagroom (opgeklopt)

 

  • FunCakes Mix voor Bavarois Banaan
    25 g (gram)
    FunCakes Mix voor Bavarois Banaan
    Bestel dit product online
  • Water (lauwwarm)
    30 ml
    Water (lauwwarm)
  • FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    200 g (gram)
    FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    Bestel dit product online
  • Boter
    440 g (gram)
    Boter
  • Water (heet)
    140 ml
    Water (heet)
  • Pindakaas
    6 el (eetlepels)
    Pindakaas
  • FunCakes Choco Drip Chocolade
    180 g (gram)
    FunCakes Choco Drip Chocolade
    Bestel dit product online
  • FunCakes Rich Caramel
    4 el (eetlepels)
    FunCakes Rich Caramel
    Bestel dit product online
  • Pretzel
    2 handje(s)
    Pretzel
  • Pinda (ongezout)
    1 handje(s)
    Pinda (ongezout)
  • Banaan
    1 stuk(s)
    Banaan

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm (Ø20 cm)
    3 stuk(s)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Taartkarton
    Taartkarton
  • Schraper gekarteld
    Schraper gekarteld
    Bestel dit product online

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Spray 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.

2. Beslag maken

Zeef de bloem (265 g), cacao (55 g), bakpoeder (1,5 tl) en baksoda (1,5 tl) in een grote kom. Voeg de zout (1 tl) en de suiker (440 g) toe en meng dit door elkaar.

Voeg de eieren (2 stuks), melk (250 ml), olie (125 ml) en vanille extract (2 tl) toe en meng dit met een garde tot er geen klonten meer zijn. (ongeveer 30 sec.)

Voeg het water (250 ml) dat net van de kook is toe en roer alles goed door elkaar. (Het beslag zal erg dun zijn).

Verdeel het beslag over de drie bakvormen.

3. Cakes bakken

Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.

Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek.

Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.

4. Bananenbavarois bereiden

Klop de slagroom (125 ml) lobbig.

Meng de bavaroismix (25 g) met lauw water (30 ml) en spatel dit mengsel door de slagroom.

Zet even in de koelkast tot gebruik.

5. Swiss meringue botercrème met pindakaas bereiden

Meng de Funcakes mix voor Swiss Meringue Buttercrème (200 g) en het warme water (140 ml) in de kom van de mixer.

Laat de mixer 8 minuten op de hoogste stand draaien.

Voeg de boter (440 g) in kleine porties toe aan het mengsel.

Mix nog een keer 8 minuten op de hoogste stand.

Voeg de pindakaas (6 el) toe en mix tot alles goed is vermengd.

6. Opbouwen van de taart

Plaats een cake op een taartkarton.

Doe de botercreme in een spuitzak en spuit ‘ringen’ op de cake zodat de cake bedekt is. Smeer met een paletmes mooi glad.

Verwarm de Funcakes Rich Caramel (300 g) en verdeel dit over de botercrème door het van de lepel af te laten glijden.

Verdeel de pretzels (handje) over de botercrème met karamel.

Plaats de 2e cake op de laag botercrème met karamel en pretzels.

Spuit een rand aan de buitenkant van de cake, een dijkje.

Breng de bananenbavarois aan op de tweede laag cake, binnen het dijkje.

Plaats de 3e cake bovenop de bananenbavarois.

Smeer de taart dun af met de botercrème en laat de taart even koelen in de koelkast of diepvries (+/- 15 minuten).

Smeer de taart nogmaals af met een iets dikkere laag botercrème. Strijk de taart glad met behulp van een paletmes of een cakescraper. (dit kan glad, maar er kan ook een patroon gemaakt worden. Hiervoor is een cakescraper nodig met inkepingen).

Breng gehakte pinda’s (handje) aan, aan de onderkant van de taart.

Verwarm de Funcakes choco drip (180 g) en breng een drip aan op de taart.

Spuit toefjes botercrème op de bovenkant van de taart en decoreer met pretzels en stukjes banaan.

Meer over-de-top taarten

Glitter 'n glamour chocoladetaart
Unicorn taart
Chocoladetaart met fudge, pinda's en pretzels
Citroencake met aardbeien en witte chocolade
Feather brushstroke taart
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.