Het leven is een frikandel, maar je moet hem zelf speciaal maken! En dat gaat zeker lukken met deze frikandellen taart. Knapperig bladerdeeg, frikandellen, currysaus en uitjes: wat wil je nog meer? Maak deze frikandellen taart tijdens Carnaval en we kunnen je garanderen dat 'ie kei goed in de smaak gaat vallen!
Maak de tarte tatin van te voren maar bak deze niet af. Bewaar deze in de koelkast (1 a 2 dagen) of vriezer en bak de tarte tatin af op het moment van serveren.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Vet de springvorm in en verdeel de currysaus (10 eetlepels) over de bodem van de springvorm.
Ontdooi het bladerdeeg (5 plakjes) en stapel de plakjes op elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een plak zo groot als de springvorm (maak eventueel op de juiste maat), prik er met een vork gaatjes in en leg deze apart.
Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de fijngesneden ui (1 stuk) aan. Verdeel de ui over de springvorm met de curry.
Leg de mini frikandelen (1 verpakking) in een cirkel bovenop de vulling.
Dek tot slot de frikandellen af met het bladerdeeg.
Bak de tarte tatin in 25-30 minuten gaar.
Laat de tarte tatin 5 minuten afkoelen en keer de taart om op een bord. Eetsmakelijk!