Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pizzabroodjes met salami

Pizzabroodjes met salami

Dit recept is van: Annet

  1. pizzabroodjes
  2. Pizzabroodjes
Item 1 of 2
Pizzabroodjes met salami
info
Benodigdheden
Stappen

De lekkerste pizzabroodjes maak je zelf: met gist, bloem, olijfolie en je favoriete toppings. In dit recept hebben we er salami en kaas op gedaan. Al kun je met dit basisrecept voor pizzabroodjes natuurlijk ook van hartelust variëren!

25 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Liever vega

Liever vega? Vervang gemakkelijk de salami door een vegetarische variant of experimenteer met andere toppings naar keuze.

PizzaBorrelhapjesBroodSalamiKaasVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Patentbloem (bijv. Koopmans)
    500 g (gram)
    Patentbloem (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker Gist
    7 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 tl (theelepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Olijfolie
    45 ml
    Olijfolie
  • Water (lauwwarm)
    320 ml
    Water (lauwwarm)

 

  • Tomatenblokjes
    0.5 Blik(ken)
    Tomatenblokjes
  • Salami
    10 plakjes
    Salami
  • Geraspte kaas
    125 g (gram)
    Geraspte kaas
  •  
    Oregano
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Peper
    Peper

Keukenspullen

  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Ronde uitsteker (of glas) ca. 12 cm
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Meng in een kom de patentbloem (500 g), zout (1 tl), suiker (1 tl), gist (7 g), olijfolie (45 ml) en het water (320 ml) tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden. Maak van het deeg een mooie gladde bol. Laat deze bol 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

Verdeel vervolgens het deeg in 10 stukken van ca. 80 gram. Maak van de stukken bolletjes. Laat deze bolletjes opnieuw rijzen onder een vochtige theedoek, deze keer voor 30 minuten.

2. Pizzabroodjes bekleden

Doe de helft van het blikje tomatenblokjes (0.5) in een kom. Breng deze op smaak met zout, peper en een theelepel oregano. Snijd de salamiplakken (10 plakken) kleiner of steek er kleine rondjes uit.

Rol of duw de deegbolletjes plat naar boven en naar beneden, zo ontstaat er een ovaal. De broodjes moeten ongeveer 1 centimeter dik worden.

Schep op ieder broodje een eetlepel tomatenblokjes. Verdeel het over het broodje, maar houd 1 cm van de rand vrij. Bestrooi de broodjes met geraspte kaas. Verdeel de salami over de broodjes en bestrooi nogmaals met een beetje geraspte kaas. Strooi als laatste wat oregano over de broodjes.

3. Pizzabroodjes bakken

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de pizzabroodjes hierop. Laat 3 à 4 centimeter ruimte vrij tussen de broodjes. Laat vervolgens de broodjes nog een half uur rijzen (zonder theedoek).

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.

Bak de broodjes in 12-15 minuten goudbruin. Zodra de broodjes uit de oven komen, laat je ze nog even afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Baktips brood bakken

Meer weten over brood? Bekijk dan ons artikel: Baktips brood bakken.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.