Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kaasbroodjes

Een perfect kaasbroodje om te maken als je nog even 5 minuten hebt en toevallig nog wat bladerdeeg in de vriezer hebt en wat Hollandse kaas in de koeling. Eet ze als lunch of serveer ze in een kleinere variant bij de borrel.

Bereiden

5 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4-8 hapjes

Voorbereiden

Elektrisch 225°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

  2. Stap 2

    • 4 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar en laat ze 5 tot 10 minuten ontdooien op het aanrecht.

Kaasbroodjes maken

  1. Stap 3

    • 1 stuk jong belegen kaas

    • Bieslook (evt.)

    Snijd van de kaas repen van ongeveer 8 cm lang en 1 cm dik rondom. Knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm.

    Kaasvariaties

    Varieer vooral met kaas, hou je bijvoorbeeld van wat pittiger kaas, combineer dit half om half met wat jongere kaas, zodat de vulling wel lekker romig blijft.

  2. Stap 4

    • 1 ei (losgeklopt)

    Leg op 1 plakje bladerdeeg links van het midden een reep kaas. Strooi er wat bieslook over. Smeer alle randen rondom in met losgeklopt ei.

  3. Stap 5

    • 4 el geraspte kaas

    Vouw het plakje dicht en druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei, bestrooi met een eetlepel geraspte kaas en maal er wat verse peper over. Maak zo alle vier broodjes.

Kaasbroodjes bakken

  1. Stap 6

    Leg de kaasbroodjes op het bakpapier. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer ze warm en strooi er nog wat verse bieslook over.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.