🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Kaasbroodjes

Kaasbroodjes

Dit recept is van: Saakje

Kaasbroodjes van bladerdeeg

Kaasbroodjes

Info Benodigdheden Stappen

Toevallig nog wat bladerdeeg in de vriezer en wat Hollandse kaas in de koelkast liggen? Deze kaasbroodjes zijn dan perfect om te maken! Eet ze als lunch of serveer ze in een kleinere variant bij de borrel.

5 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4-8 Porties
Kaas Bladerdeeg Hapjes Lunch
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (Koopmans)
    4 Plakje(s)
    Bladerdeeg (Koopmans)
  •  
    1 stuks
    Kaas (jong belegen kaas)
  •  
    Bieslook
  •  
    1 stuks
    Ei (losgeklopt)
  •  
    4 el (eetlepels)
    Geraspte kaas

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
    Bekijk in de shop
  • Bakpapier
    Bakpapier

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C). Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg (4 stuks) van elkaar en laat ze 5 tot 10 minuten ontdooien op het aanrecht.

2. Kaasbroodjes maken

Snijd van het stuk jong belegen kaas repen van ongeveer 8 cm lang en 1 cm dik rondom. Knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm. Leg op 1 plakje bladerdeeg links van het midden een reep kaas. Strooi er wat bieslook over. Smeer alle randen rondom in met losgeklopt ei. Vouw het plakje dicht en druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei, bestrooi met een eetlepel geraspte kaas (4 el) en maal er wat verse peper over. Maak zo alle vier broodjes.

Kaasvariaties

Varieer vooral met de kaas! Hou je bijvoorbeeld van wat pittigere kaas, combineer dit dan half om half met wat jongere kaas zodat de vulling wel lekker romig blijft.

3. Kaasbroodjes bakken

Leg de kaasbroodjes op het bakpapier. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer ze warm en strooi er nog wat verse bieslook over.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.