Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Saté worstenbroodjes

Saté worstenbroodjes

Dit recept is van: Sander

  1. sate worstenbroodje
Item 1 of 1
Saté worstenbroodjes
info
Benodigdheden
Stappen

Die smaak van saté is natuurlijk niet te versmaden. Gebruik de marinade in een gehakt, laat goed intrekken en vul er je Brabantse worstenbroodjes mee. Echt lekker!

80 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
GehaktBroodWorstenbroodjeHartige receptenBloggersVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1 el (eetlepels)
    Rijstolie
  •  
    1 tl (theelepels)
    Sesamolie
  •  
    1 el (eetlepels)
    Ketjap manis
  •  
    1 el (eetlepels)
    Ketjap asin
  • Knoflook
    2 Teentje(s)
    Knoflook
  • Gemberpoeder
    1 tl (theelepels)
    Gemberpoeder
  •  
    0.5 el (eetlepels)
    Korianderzaad (gemalen)
  •  
    1 el (eetlepels)
    Kurkuma
  •  
    1 tl (theelepels)
    Laos
  • Peper
    1 tl (theelepels)
    Peper

 

  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  •  
    1 tl (theelepels)
    Sambal
  •  
    350 g
    Gehakt
  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Olijfolie
    20 ml
    Olijfolie
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  •  
    1 handje(s)
    Sesamzaad
  • Water
    275 ml
    Water

Keukenspullen

  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Theedoek
    Theedoek

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Gehakt marineren

Pak de mengkom en voeg de rijstolie (1 el), de ketjap manis (1 el), ketjap asin (1 el) en sesamolie (1 tl) toe en meng dit goed met elkaar.

Voeg de knoflook (1-2 tenen), gemberpoeder (1 tl), korianderzaadpoeder (0,5 el), laos (1 tl), kurkuma (1 el), peper (1 tl), sambal (1 tl) en zout (snufje) toe en meng het tot een gladde marinade.

Meng het gehakt (350 g) met de marinade en laat het een nacht in de koelkast staan zodat de marinade goed in het gehakt kan trekken.

Extra pittig?

Voeg extra knoflook en/of sambal toe.

2. Brooddeeg bereiden

Doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak) in een beslagkom en voeg olijfolie (20 ml), zout (snufje) en een scheutje water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere broodjes.

3. Worstenbroodjes maken

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 12 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

Klop het ei (0,5 stuks) los. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat losgeklopt ei. Strooi vervolgens sesamzaad (1 handje) over de broodjes heen.

Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een schone theedoek.

4. Bakken

Verwarm intussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de worstenbroodjes vervolgens nog eens met de rest van het losgeklopte ei.

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse saté worstenbroodjes op een rooster afkoelen.

Sausje erbij

Serveer een beetje satésaus bij de worstenbroodjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.