🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Saté worstenbroodjes

Saté worstenbroodjes

Dit recept is van: Sander

sate worstenbroodje
Saté worstenbroodjes
Info Benodigdheden Stappen

Die smaak van saté is natuurlijk niet te versmaden. Gebruik de marinade in een gehakt, laat goed intrekken en vul er je Brabantse worstenbroodjes mee. Echt lekker!

80 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Gehakt Brood Worstenbroodje Hartige recepten Bloggers Vaderdag
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1 el (eetlepels)
    Rijstolie
  •  
    1 tl (theelepels)
    Sesamolie
  •  
    1 el (eetlepels)
    Ketjap manis
  •  
    1 el (eetlepels)
    Ketjap asin
  • Knoflook
    2 Teentje(s)
    Knoflook
  • Gemberpoeder
    1 tl (theelepels)
    Gemberpoeder
  •  
    0.5 el (eetlepels)
    Korianderzaad (gemalen)
  •  
    1 el (eetlepels)
    Kurkuma
  •  
    1 tl (theelepels)
    Laos
  • Peper
    1 tl (theelepels)
    Peper

 

  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  •  
    1 tl (theelepels)
    Sambal
  •  
    350 g
    Gehakt
  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Olijfolie
    20 ml
    Olijfolie
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  •  
    1 handje(s)
    Sesamzaad
  • Water
    275 ml
    Water

Keukenspullen

  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Theedoek
    Theedoek

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Gehakt marineren

Pak de mengkom en voeg de rijstolie (1 el), de ketjap manis (1 el), ketjap asin (1 el) en sesamolie (1 tl) toe en meng dit goed met elkaar.

Voeg de knoflook (1-2 tenen), gemberpoeder (1 tl), korianderzaadpoeder (0,5 el), laos (1 tl), kurkuma (1 el), peper (1 tl), sambal (1 tl) en zout (snufje) toe en meng het tot een gladde marinade.

Meng het gehakt (350 g) met de marinade en laat het een nacht in de koelkast staan zodat de marinade goed in het gehakt kan trekken.

Extra pittig?

Voeg extra knoflook en/of sambal toe.

2. Brooddeeg bereiden

Doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak) in een beslagkom en voeg olijfolie (20 ml), zout (snufje) en een scheutje water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere broodjes.

3. Worstenbroodjes maken

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 12 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

Klop het ei (0,5 stuks) los. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat losgeklopt ei. Strooi vervolgens sesamzaad (1 handje) over de broodjes heen.

Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een schone theedoek.

4. Bakken

Verwarm intussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de worstenbroodjes vervolgens nog eens met de rest van het losgeklopte ei.

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse saté worstenbroodjes op een rooster afkoelen.

Sausje erbij

Serveer een beetje satésaus bij de worstenbroodjes.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.