Die smaak van saté is natuurlijk niet te versmaden. Gebruik de marinade in een gehakt, laat goed intrekken en vul er je Brabantse worstenbroodjes mee. Echt lekker!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Pak de mengkom en voeg de rijstolie (1 el), de ketjap manis (1 el), ketjap asin (1 el) en sesamolie (1 tl) toe en meng dit goed met elkaar.
Voeg de knoflook (1-2 tenen), gemberpoeder (1 tl), korianderzaadpoeder (0,5 el), laos (1 tl), kurkuma (1 el), peper (1 tl), sambal (1 tl) en zout (snufje) toe en meng het tot een gladde marinade.
Meng het gehakt (350 g) met de marinade en laat het een nacht in de koelkast staan zodat de marinade goed in het gehakt kan trekken.
Voeg extra knoflook en/of sambal toe.
Doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak) in een beslagkom en voeg olijfolie (20 ml), zout (snufje) en een scheutje water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere broodjes.
Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 12 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.
Klop het ei (0,5 stuks) los. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat losgeklopt ei. Strooi vervolgens sesamzaad (1 handje) over de broodjes heen.
Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een schone theedoek.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).
Bestrijk de worstenbroodjes vervolgens nog eens met de rest van het losgeklopte ei.
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse saté worstenbroodjes op een rooster afkoelen.
Serveer een beetje satésaus bij de worstenbroodjes.