Sander

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Saté worstenbroodjes

Die smaak van saté is natuurlijk niet te versmaden. Gebruik de marinade in een gehakt, laat goed intrekken en vul er je Brabantse worstenbroodjes mee. Echt lekker!

Bereiden

80 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stuks

Gehakt marineren

  1. Stap 1

    • 1 el rijstolie

    • 1 tl sesamolie

    • 1 el ketjap manis

    • 1 el ketjap asin

    Pak de mengkom en voeg de rijstolie, de ketjap manis, ketjap asin en sesamolie toe en meng dit goed met elkaar.

  2. Stap 2

    • 1-2 tenen knoflook

    • 1 tl gemalen gember

    • 0,5 el gemalen korianderzaad

    • 1 el kurkuma

    • 1 tl laos

    • 1 tl peper

    • 1 snufje zout

    • 1 tl sambal

    Voeg de knoflook, gember, korianderzaadpoeder, laos, kurkuma, peper en zout toe en meng het tot een gladde marinade.

    Extra pittig?

    Voeg extra knoflook en/of sambal toe.

  3. Stap 3

    • 350 g gehakt

    Meng het gehakt met de marinade en laat het een nacht in de koelkast staan zodat de marinade goed in het gehakt kan trekken.

Brooddeeg bereiden

  1. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 20 ml olijfolie

    • Snufje zout

    Doe de broodmix in een beslagkom en voeg olijfolie en water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

  2. Stap 5

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Stap 6

    Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere broodjes.

Worstenbroodjes maken

  1. Stap 7

    Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 12 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

  2. Stap 8

    • 0,5 ei

    • 1 handje sesamzaad (zwart en/of wit)

    Klop het ei los. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op met bakpapier bekleede bakplaat en bestrijk ze met wat losgeklopt ei. Strooi vervolgens een handje sesamzaad over de broodjes heen.

  3. Stap 9

    Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een schone theedoek.

Bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 10

    Verwarm intussen de oven voor.

  2. Stap 11

    • 0,5 ei

    Bestrijk de worstenbroodjes vervolgens nog een keer met ei.

  3. Stap 12

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse saté worstenbroodjes op een rooster afkoelen.

    Sausje erbij

    Serveer een beetje satésaus bij de worstenbroodjes

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.