Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Turkse pizza

Turkse pizza

Dit recept is van: Annet

  1. turkse pizza
Item 1 of 1
Turkse pizza
info
Benodigdheden
Stappen

Wist je dat Turkse pizza heel makkelijk zelf te maken is? Bak de wraps en vul ze met gehakt, knoflooksaus en al je favoriete toppings. Het perfecte diner voor een drukke doordeweekse dag.

60 min.Bereidingstijd
5 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
Reisje door EuropaPizzaHartige receptenLunchGehaktTomatenBroodZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    500 g (gram)
    Bloem
  • Dr. Oetker Gist
    7 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Zout
    2 tl (theelepels)
    Zout
  • Water
    150 ml
    Water
  • Melk
    150 ml
    Melk
  •  
    125 g (gram)
    Gehakt (lam of rund)
  •  
    2 Stuk(s)
    Puntpaprika
  • Ui
    1 Stuk(s)
    Ui

 

  • Tomaten
    7 Stuk(s)
    Tomaten
  •  
    1 el (eetlepels)
    Tomatenpuree
  •  
    0.5 Stuk(s)
    Rode peper
  •  
    2 el (eetlepels)
    Peterselie
  •  
    1 Stuk(s)
    Komkommer
  •  
    0.5 Krop
    Ijsbergsla
  •  
    Knoflooksaus

Keukenspullen

  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de bloem (500 g), het gist (7 g), zout (1 tl), water (150 ml) en de melk (150 ml) in de kom en maak een mooi samenhangend deeg. Kneedt dit ongeveer 10-15 minuten. Het deeg is goed als er een vliesje van het deeg getrokken kan worden.

Verdeel het deeg in 6 gelijke bollen. Dek de bollen af met een vochtige doek en laat ze 30-40  minuten rijzen.

2. Vulling bereiden

Maak de groenten schoon.

Doe de puntpaprika's (2), ui (1), tomaat (1), tomatenpuree (1 el), spaanse peper (0.5) en het zout (1 tl) in een blender en mix deze fijn.   

Doe het gehakt (125 g) in een kom en voeg de groentenmix en de fijngehakte peterselie (2 el) toe. Maak hier een mooie gladde massa van.

3. Uitrollen en afbakken

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bestrooi het werkblad met bloem en rol de deegballen uit tot een mooie cirkel van ongeveer 25-30 centimeter. Leg de Turkse pizza’s op een bakpapier. Bestrijk de cirkels met de vulling.

Bak de pizza’s één voor één in de oven. Bak ze gaar in ongeveer 4-6 minuten. Zorg dat de randen niet te bruin worden, dat maakt het oprollen lastig.

4. Turkse pizza's beleggen

Maak de komkommer (1), tomaten (4-6) en ijsbergsla (0.5 krop) schoon en snij dit in reepjes.

Beleg de pizza’s in het midden met deze groenten en rol ze op. Serveer de Turkse pizza’s met knoflooksaus.

Turkse pizza kunnen warm en koud gegeten worden.

Turkse pizza invriezen

Turkse pizza’s zijn zonder de komkommer, sla en tomaten ook goed in te vriezen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.