Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Custard taart met frambozen

Knapperig laagje met een heerlijk smeuïge vulling. Bak eens wat anders, bak een custard taart. Net even anders en erg lekker.

Bereiden

40 min

Baktijd

50 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Korstdeeg maken

  1. Stap 1

    • 250 g boter

    • 215 g suiker

    Meng de boter, en de suiker tot deze licht van kleur en luchtig is.

  2. Stap 2

    • 2 eieren

    Voeg de eieren 1 voor 1 toe en zorg dat deze helemaal opgenomen zijn.

  3. Stap 3

    • 125 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • 310 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • Snufje zout

    Voeg de bloem, het zelfrijzend amandelbakmeel en het zout toe en mix tot je een mooi deeg hebt.

  4. Stap 4

    Verdeel het deeg in 2 porties en druk het plat. Verpak in plasticfolie en leg zeker een uur in de koelkast.

Custard vulling maken

  1. Stap 5

    • 1 liter melk

    Breng de melk aan de kook in een grote kookpan (zeker 2 liter pan gebruiken!) en haal hem dan van het vuur af.

  2. Stap 6

    • 12 eigelen

    • 400 g suiker

    • Vanillestokje

    Doe de eigelen, vanille en suiker in een kom en mix met de hand tot een romige massa (wat lichter van kleur).

  3. Stap 7

    • 95 g Koopmans Maizena

    Meng de maizena met een beetje van de warme melk en voeg deze toe aan het eimengsel.

  4. Stap 8

    Doe al het eimengsel bij de warme melk en roer goed door met een garde. Zet terug op het vuur en kook nog ongeveer 4 minuten door tot deze dikker wordt.

  5. Stap 9

    Haal de pan van het vuur en laat de custard afkoelen. Dat gaat het best door de pan in een grote bak ijswater te zetten en af en toe te roeren of de custard in een lage bak te schenken en in vriezer/koekast te zetten.

Custard taart maken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 10

    Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. Stap 11

    Rol de beide deegplakken uit tot een lap van ongeveer 28 cm doorsnede, bedek met de ene de bodem en de zijkant van de springvorm en zet deze weer in de koelkast.

  3. Stap 12

    De andere uitgerolde plak leg je op een met plastic bedekt bord en gaat ook weer in de koelkast, beiden voor ongeveer 30 minuten.

  4. Stap 13

    Verwarm de oven voor.

  5. Stap 14

    • 1 pak frambozen (diepvries)

    Laat de frambozen uitlekken en bedek de bodem ermee. Schenk de custard over de frambozen (ja alles!) en dek de custard af met de deeglap.

  6. Stap 15

    Druk goed aan en druk de randen van het deeg goed tegen elkaar aan.

Custard taart bakken

  1. Stap 16

    • Ei (losgeklopt)

    Bestrijk de bovenkant van de taart met ei en bak hem ongeveer 45 minuten net onder het midden van de oven.

  2. Stap 17

    Laat hem helemaal afkoelen voordat je de custardtaart gaat snijden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.