Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Custardtaart met frambozen

Custardtaart met frambozen

Dit recept is van: Danna

  1. custardtaart framboos
Item 1 of 1
Custardtaart met frambozen
info
Benodigdheden
Stappen

Knapperig laagje met een heerlijk smeuïge vulling. Bak eens wat anders, bak een custardtaart! Net even anders en erg lekker.

40 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartFrambozenDessertsCustardThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    250 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (fijne)
    615 g
    Suiker (fijne)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    125 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    310 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout

 

  • Melk
    1 ml
    Melk
  • Eidooier
    12 Stuk(s)
    Eidooier
  • Vanillestokje
    Vanillestokje
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    95 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Frambozen (diepvries)
    1 Pak
    Frambozen (diepvries)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  •  
    Plasticfolie
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Korstdeeg maken

Meng de boter (250 g), en de suiker (215 g) tot deze licht van kleur en luchtig is. Voeg de eieren (2 stuks) één voor één toe en zorg dat deze helemaal opgenomen zijn. Voeg de Koopmans Patentbloem Kristal (310 g), het Zelfrijzend Amandelbakmeel (125 g) en wat zout (snufje) toe en mix tot je een mooi deeg hebt. Verdeel het deeg in 2 porties en druk het plat. Verpak in plasticfolie en leg zeker een uur in de koelkast.

2. Custardvulling maken

Breng de melk (1 l) aan de kook in een grote kookpan (van zeker 2 l) en haal het dan van het vuur af. Doe de eigelen (12 stuks), het vanillestokje en suiker (400 g) in een kom en mix met de hand tot een romige massa (wat lichter van kleur). Meng de maïzena (95 g) met een beetje van de warme melk en voeg deze toe aan het eimengsel. Doe al het eimengsel bij de warme melk en roer goed door met een garde. Zet terug op het vuur en kook nog ongeveer 4 minuten door tot deze dikker wordt. Haal de pan van het vuur en laat de custard afkoelen. Dat gaat het best door de pan in een grote bak ijswater te zetten en af en toe te roeren of de custard in een lage bak te schenken en in vriezer/koelkast te zetten.

3. Custardtaart maken

Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol de beide deegplakken uit tot een lap van ongeveer 28 cm doorsnede, bedek met de ene de bodem en de zijkant van de springvorm en zet deze weer in de koelkast. De andere uitgerolde plak leg je op een met plastic bedekt bord en gaat ook weer in de koelkast, beiden voor ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

Laat de frambozen (1 pak) uitlekken en bedek de bodem ermee. Schenk de custard over de frambozen (ja, alles!) en dek de custard af met de deeglap. Druk goed aan en druk de randen van het deeg goed tegen elkaar aan.

4. Custardtaart bakken

Bestrijk de bovenkant van de taart met een losgeklopt ei en bak hem ongeveer 45 minuten net onder het midden van de oven. Laat hem helemaal afkoelen voordat je de custardtaart gaat snijden.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.