Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Clafoutis met appel en kaneel

Clafoutis met appel en kaneel

Dit recept is van: Annet

  1. Clafoutis met appel maken
Item 1 of 1
Clafoutis met appel en kaneel
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijke Clafoutis, gemaakt met appel en kaneel in plaats van kersen. Dit Franse nagerecht is de perfecte afsluiter van een uitgebreid diner. Wanneer zet jij deze beauty op tafel?

15 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsAppeltaartTaartKaneel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    150 g (gram)
    Bloem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte basterdsuiker
    50 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout
  • Ei (losgeklopt)
    3 el (eetlepels)
    Ei (losgeklopt)
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    3 Stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)

 

  • Kaneel
    2 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Amandelmeel
    125 g (gram)
    Amandelmeel
  • Suiker (kristalsuiker)
    125 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Melk
    125 g (gram)
    Melk
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (Ø24 cm)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Snijplank
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de bloem (150 g), roomboter (100 g), witte basterdsuiker (50 g), het zout (1/4 tl) en het losgeklopte ei (2 à 3 el) in een kom en maak een samenhangend deeg. Voeg evt. bloem toe als het deeg te slap is. Voeg een aantal druppeltjes ei toe als het deeg te droog is.

Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast om te rusten.

2. Appelvulling maken

Schil de appels (2 à 3 stuks) en snijd deze in partjes. Maak van iedere appel 8 partjes. Bestrooi de appelpartjes met kaneel en zet apart.

3. Bakvorm bekleden

Vet de bakvorm in met boter of bakspray en bestrooi met bloem. Gebruik evt. bakpapier op de bodem van de taartvorm.

Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm en bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm. Maak de zijkanten ongeveer 3 centimeter hoog. Zet de bakvorm even apart.

4. Clafoutis maken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren (2 stuks), kristalsuiker (125 g), melk (125 g), het amandelmeel (125 g) en het vanille aroma (1 tl) in een kom en mix dit met een garde of mixer door elkaar.

Vul de bakvorm met de vulling. Leg de appelpartjes bovenop de vulling.

Bak de appel clafoutis af in ongeveer 30-40 minuten. Zowel het deeg als de vulling moeten mooi goudbruin zijn.

De clafoutis kan warm (bijv. met een bolletje ijs) of koud geserveerd worden. Strooi voor het serveren een klein beetje poedersuiker over de clafoutis.

Meer recepten met appel

  1. Speculaas appeltaart
    Gemiddeld
    4
    25 min.
  2. Franse Appeltaart - glutenvrij
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  3. No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  4. Romige appeltaart - vegan
    Gemiddeld
    0
    35 min.
  5. Tarte tatin appel
    Gemiddeld
    3
    25 min.
  6. Appeltaart met abrikozen
    Gemiddeld
    3
    40 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.