🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Clafoutis met appel en kaneel

Clafoutis met appel en kaneel

Dit recept is van: Annet

Clafoutis met appel maken
Clafoutis met appel en kaneel
Info Benodigdheden Stappen

Een heerlijke Clafoutis, gemaakt met appel en kaneel in plaats van kersen. Dit Franse nagerecht is de perfecte afsluiter van een uitgebreid diner. Wanneer zet jij deze beauty op tafel?

15 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Appel Appeltaart Taart Kaneel

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    150 g (gram)
    Bloem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte basterdsuiker
    50 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout
  • Ei (losgeklopt)
    3 el (eetlepels)
    Ei (losgeklopt)
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    3 stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)

 

  • Kaneel
    2 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Ei
    2 stuk(s)
    Ei
  • Amandelmeel
    125 g (gram)
    Amandelmeel
  • Suiker (kristalsuiker)
    125 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Melk
    125 g (gram)
    Melk
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (Ø24 cm)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Snijplank
  •  
    Mes

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de bloem (150 g), roomboter (100 g), witte basterdsuiker (50 g), het zout (1/4 tl) en het losgeklopte ei (2 à 3 el) in een kom en maak een samenhangend deeg. Voeg evt. bloem toe als het deeg te slap is. Voeg een aantal druppeltjes ei toe als het deeg te droog is.

Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast om te rusten.

2. Appelvulling maken

Schil de appels (2 à 3 stuks) en snijd deze in partjes. Maak van iedere appel 8 partjes. Bestrooi de appelpartjes met kaneel en zet apart.

3. Bakvorm bekleden

Vet de bakvorm in met boter of bakspray en bestrooi met bloem. Gebruik evt. bakpapier op de bodem van de taartvorm.

Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm en bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm. Maak de zijkanten ongeveer 3 centimeter hoog. Zet de bakvorm even apart.

4. Clafoutis maken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren (2 stuks), kristalsuiker (125 g), melk (125 g), het amandelmeel (125 g) en het vanille aroma (1 tl) in een kom en mix dit met een garde of mixer door elkaar.

Vul de bakvorm met de vulling. Leg de appelpartjes bovenop de vulling.

Bak de appel clafoutis af in ongeveer 30-40 minuten. Zowel het deeg als de vulling moeten mooi goudbruin zijn.

De clafoutis kan warm (bijv. met een bolletje ijs) of koud geserveerd worden. Strooi voor het serveren een klein beetje poedersuiker over de clafoutis.

Meer recepten met appel

Speculaas appeltaart
Franse Appeltaart - glutenvrij
No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel
Romige appeltaart - vegan
Tarte tatin appel
Appeltaart met abrikozen
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.