Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocoladetaart met sticky bottom

Chocoladetaart met sticky bottom

Dit recept is van: Hadewych

  1. Hadewych Chocoladetaart met sticky bottom
Item 1 of 1
Chocoladetaart met sticky bottom
info
Benodigdheden
Stappen

Van een stroopwafeltaart kun je een heerlijke chocoladetaart maken met sticky bottom. Echt een recept voor chocoholics.

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladeChocoladetaartTaartStroopwafelThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Stroopwafels
    1 Pak
    Stroopwafels
  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Cacaopoeder
    20 g
    Cacaopoeder
  • Koopmans Stroopwafelcake
    1 Pak
    Koopmans Stroopwafelcake
  • Ei
    4 null
    Ei

 

  • Pure chocolade
    90 g
    Pure chocolade
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    110 g
    Walnoten (Dr. Oetker)
  • Chocolade
    90 g
    Chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    110 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Bekleed de springvorm met bakpapier.

2. Chocoladetaart maken

Hak de stroopwafels (1 pak) in de keukenmachine (of zelf met een mes) in kleine stukjes, en bedek daarmee de bodem van de bakvorm.

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafelcake), cacaopoeder (20 g) en eieren (4 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Hak de pure chocolade (90 g) en de walnoten (110 g, houd er een paar achter!) in stukjes. Mix met een spatel de walnoten en chocoladestukjes door het beslag.

3. Chocoladetaart bakken

Doe het beslag in de springvorm en strijk het beslag glad.

Bak de chocoladetaart in circa 60 – 70 minuten gaar.

Haal de chocoladetaart uit de oven en laat hem 30 minuten in de vorm afkoelen.

Verwijder de vorm en laat de chocoladetaart verder afkoelen.

4. Chocoladeganache maken

Maak de chocoladeganache (ofwel chocoladesaus): verwarm de slagroom (110 ml) in een pannetje. Voor het kookt haal je het pannetje van het vuur en roer je de chocoladestukjes (90 g) erdoor totdat een saus ontstaat. Giet de ganache in een ander bakje en laat afkoelen.

Giet de ganache over de taart. Garneer de chocoladetaart met nog een paar walnoten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.