🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Chocoladetaart met sticky bottom

Chocoladetaart met sticky bottom

Dit recept is van: Hadewych

Hadewych Chocoladetaart met sticky bottom
Chocoladetaart met sticky bottom
Info Benodigdheden Stappen

Van een stroopwafeltaart kun je een heerlijke chocoladetaart maken met sticky bottom. Echt een recept voor chocoholics.

30 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Chocolade Chocoladetaart Taart Stroopwafel Thema recepten
3
29 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Stroopwafels
    1 Pak
    Stroopwafels
  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Cacaopoeder
    20 g
    Cacaopoeder
  • Koopmans Stroopwafelcake
    1 Pak
    Koopmans Stroopwafelcake
  • Ei
    4
    Ei

 

  • Pure chocolade
    90 g
    Pure chocolade
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    110 g
    Walnoten (Dr. Oetker)
  • Chocolade
    90 g
    Chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    110 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
    Productdetails
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Bekleed de springvorm met bakpapier.

2. Chocoladetaart maken

Hak de stroopwafels (1 pak) in de keukenmachine (of zelf met een mes) in kleine stukjes, en bedek daarmee de bodem van de bakvorm.

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafelcake), cacaopoeder (20 g) en eieren (4 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Hak de pure chocolade (90 g) en de walnoten (110 g, houd er een paar achter!) in stukjes. Mix met een spatel de walnoten en chocoladestukjes door het beslag.

3. Chocoladetaart bakken

Doe het beslag in de springvorm en strijk het beslag glad.

Bak de chocoladetaart in circa 60 – 70 minuten gaar.

Haal de chocoladetaart uit de oven en laat hem 30 minuten in de vorm afkoelen.

Verwijder de vorm en laat de chocoladetaart verder afkoelen.

4. Chocoladeganache maken

Maak de chocoladeganache (ofwel chocoladesaus): verwarm de slagroom (110 ml) in een pannetje. Voor het kookt haal je het pannetje van het vuur en roer je de chocoladestukjes (90 g) erdoor totdat een saus ontstaat. Giet de ganache in een ander bakje en laat afkoelen.

Giet de ganache over de taart. Garneer de chocoladetaart met nog een paar walnoten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.