Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Choco party cake

Choco party cake

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

  1. choco party cake
Item 1 of 1
Choco party cake
info
Benodigdheden
Stappen

Niet voor niets een choco party cake! Deze biscuittaart is gevuld met romige crème, aardbeienjam en natuurlijk versierd met lekkere chocoladedecoraties. Zet een lekker chocoladefeestje op tafel!

30 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladetaartTaartMoederdagBiscuittaartJamWitte chocoladeVerjaardagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Water
    50 ml
    Water
  • Aardbeienjam
    4 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Roomboter (zacht)
    100 g
    Roomboter (zacht)
  • Melk
    125 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    1 flesje(s)
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Dr. Oetker Duo Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Duo Glazuur Choco
  • Aardbeien
    100 g
    Aardbeien
  • Witte chocolade
    50 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Kom (vuurvast)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Spatel of plat mes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).

Bekleed de bodem van een springvorm Ø18 cm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

2. Biscuittaart bakken

Doe de biscuitmix, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag. Bak de biscuittaart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen.

3. Choco party cake maken

Als de taart afgekoeld is, kun je de taart 2 keer doorsnijden. Draai eerst de taart om, zodat de rechte onderkant de bovenkant wordt. Haal er 2 gedeeltes cake af en leg de onderste helft op een serveerbord. Smeer op de onderste helft botercrème. Leg de tweede laag cake er op. Smeer hier een lekkere laag aardbeienjam (4 el) op. Leg de bovenste laag op de taart. Bestrijk de bovenkant van de taart met de overige botercrème, zodat de taart mooi glad wordt. Bestrijk daarna de zijkanten met de overige botercrème.

4. Botercrème maken

Klop ondertussen de roomboter (100 g) op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

5. Choco Party Cake decoreren

Meng van de helft van de vier verschillende decoraties in de Chocofantasie door elkaar in een diep bord of kommetje. Versier de onderkant met deze gemengde Chocofantasie. Voor de chocolade drips verwarm je de Choco Glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de drips op de taart door met een lepeltje langs de rand een klein beetje chocolade te gieten. Zorg dat de chocolade niet te warm is. Het moet ongeveer yoghurtdikte zijn. Als je mooie drips hebt, verdeel je de rest van de chocolade over de bovenkant van de taart. Smelt witte chocolade (50 g) in een kom au bain-marie en doop één voor één de aardbeien (100 g) erin. Leg de aardbeien direct op de taart en laat de witte chocolade hard worden.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.