🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Choco party cake

Choco party cake

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

choco party cake
Choco party cake
Info Benodigdheden Stappen

Niet voor niets een choco party cake! Deze biscuittaart is gevuld met romige crème, aardbeienjam en natuurlijk versierd met lekkere chocoladedecoraties. Zet een lekker chocoladefeestje op tafel!

30 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Chocoladetaart Taart Moederdag Biscuittaart Jam Witte chocolade Verjaardag Thema recepten
3
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Water
    50 ml
    Water
  • Aardbeienjam
    4 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Roomboter (zacht)
    100 g
    Roomboter (zacht)
  • Melk
    125 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    1 flesje(s)
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Dr. Oetker Duo Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Duo Glazuur Choco
  • Aardbeien
    100 g
    Aardbeien
  • Witte chocolade
    50 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Kom (vuurvast)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Spatel of plat mes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).

Bekleed de bodem van een springvorm Ø18 cm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

2. Biscuittaart bakken

Doe de biscuitmix, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag. Bak de biscuittaart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen.

3. Choco party cake maken

Als de taart afgekoeld is, kun je de taart 2 keer doorsnijden. Draai eerst de taart om, zodat de rechte onderkant de bovenkant wordt. Haal er 2 gedeeltes cake af en leg de onderste helft op een serveerbord. Smeer op de onderste helft botercrème. Leg de tweede laag cake er op. Smeer hier een lekkere laag aardbeienjam (4 el) op. Leg de bovenste laag op de taart. Bestrijk de bovenkant van de taart met de overige botercrème, zodat de taart mooi glad wordt. Bestrijk daarna de zijkanten met de overige botercrème.

4. Botercrème maken

Klop ondertussen de roomboter (100 g) op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

5. Choco Party Cake decoreren

Meng van de helft van de vier verschillende decoraties in de Chocofantasie door elkaar in een diep bord of kommetje. Versier de onderkant met deze gemengde Chocofantasie. Voor de chocolade drips verwarm je de Choco Glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de drips op de taart door met een lepeltje langs de rand een klein beetje chocolade te gieten. Zorg dat de chocolade niet te warm is. Het moet ongeveer yoghurtdikte zijn. Als je mooie drips hebt, verdeel je de rest van de chocolade over de bovenkant van de taart. Smelt witte chocolade (50 g) in een kom au bain-marie en doop één voor één de aardbeien (100 g) erin. Leg de aardbeien direct op de taart en laat de witte chocolade hard worden.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.