Deze blauwe bessentaart heeft heerlijke paarse laagjes en is gekleurd met verse, zelfgemaakte blauwe bessenpuree. Dit moet je proeven!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde velletje bakpapier uit Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak). Plaats en sluit hierop de ring.
Breng de blauwe bessen (250 g) samen met wat water (50 ml), het citroensap (1 el) en de suiker (50 g) in een pan aan de kook. Houd eventueel een aantal bessen achter voor garnering.
Laat 5 tot 10 minuten langzaam inkoken en pureer eventueel glad. Laat afkoelen.
Smelt de boter (70 g) in een steelpan en meng met het zakje kruimelbodemmix.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.
Doe het resterende water (400 ml) en de kwarktaartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Voeg (direct uit de koelkast) de magere kwark (500 g) en slagroom (250 ml) toe en klop het kwarktaartmengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel het kwarkmengsel over 3 kommen. Voeg aan de ene kom 4 eetlepels blauwe bessensaus en bij de andere kom 8 eetlepels blauwe bessensaus toe.
Schenk de donkerste kleur op de bodem van de kwarktaart en laat 10 minuten opstijven in de koelkast.
Schenk vervolgens de licht paarse kleur erop en laat weer 10 minuten opstijven. Schenk tot slot het naturelmengsel erop.
Verdeel in het midden van de taart druppels bessensaus met een lepel op de taart in de vorm van een cirkel. Prik een satéprikker erin en trek van druppel naar druppel zodat er een sierlijk patroon ontstaat.
Zet de taart in de koelkast en laat ten minste 2,5 uur opstijven.
Klop ten slot de resterende slagroom (150 g) en de suiker (20 g) op en spuit 8 - 10 toefjes aan de rand. Besprenkel met een decoratiestrooisel Dr. Oetker Regenboogfantasie (1 strooibusje) naar keuze en garneer met blauwe bes.
Gebruik bijvoorbeeld de Regenboogfantasie van Dr. Oetker.