Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Blauwe bessen laagjestaart

Deze blauwe bessentaart is opgebouwd uit heerlijke paarse laagjes gekleurd met verse, zelfgemaakte blauwe bessen puree. Vrolijke decoraties maken deze prachtige laagjestaart helemaal af. Echt een verrukkelijk recept om meteen op te eten!

Bereiden

45 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde velletje bakpapier. Plaats en sluit hierop de ring.

Blauwe bessen pureren

  1. Stap 2

    • 300 g blauwe bessen

    • 50 ml water

    • 1 el citroensap

    • 50 g suiker

    Breng de blauwe bessen samen met het water, het citroensap en de suiker in een pan aan de kook. Houd eventueel een aantal bessen achter voor garnering.

  2. Stap 3

    Laat 5 tot 10 minuten langzaam inkoken en pureer eventueel glad. Laat afkoelen.

Kruimelbodem maken

  1. Stap 4

    • 70 g boter

    Smelt de boter in een steelpan en meng met het zakje kruimelbodemmix.

  2. Stap 5

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

  3. Stap 6

    Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.

Kwarktaart laagje maken

  1. Stap 7

    • 400 ml water

    Doe het water en de kwarktaartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

  2. Stap 8

    • 500 g magere kwark

    • 250 ml slagroom

    Voeg, direct uit de koelkast, de kwark en de slagroom toe en klop het kwarktaartmengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

  3. Stap 9

    Verdeel het kwarkmengsel over 3 kommen. Voeg aan de ene kom 4 eetlepels blauwe bessensaus en bij de andere kom 8 eetlepels blauwe bessensaus toe.

  4. Stap 10

    Schenk de donkerste kleur op de bodem van de kwarktaart en laat 10 minuten opstijven in de koelkast.

  5. Stap 11

    Schenk vervolgens de licht paarse kleur erop en laat weer 10 minuten opstijven. Schenk tot slot het naturel mengsel erop.

Blauwe bessentaart decoreren

  1. Stap 12

    Verdeel in het midden van de taart druppels bessensaus met een lepel op de taart in de vorm van een cirkel. Prik een satéprikker erin en trek van druppel naar druppel zodat er een sierlijk patroon ontstaat.

  2. Stap 13

    Zet de taart in de koelkast en laat tenminste 2.5 uur opstijven.

  3. Stap 14

    • 150 g slagroom

    • 20 g suiker

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Regenboogfantasie

    Klop ten slot de resterende slagroom en de suiker op en spuit 8 - 10 toefjes aan de rand. Besprenkel met een decoratiestrooisel naar keuze en garneer met blauwe bes.

    Decoratiestrooisel

    Gebruik bijvoorbeeld de Regenboogfantasie van Dr. Oetker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.