Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Ontdoe de flespompoenen (1 kg) van de zaden, schil de pompoenen en snijd in blokjes. Halveer het vanillestokje (1 stuk) en schraap het merg eruit. Doe de stukjes flespompoen met de suiker (400 g), het vanillepulp en het water (50 ml) in een pan en breng aan de kook. Laat dit inkoken tot de pompoen gaar is en het vocht verdampt.
Meng de bloem (300 g) met de suiker (100 g), het kaneel (2 tl) en wat zout (snufje) in de mengkom. Voeg de boter (200 g), het ei (1 stuk) en water (koud) (2 el) toe en kneed tot een soepel wenerdeeg. Laat het wenerdeeg in plastic folie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm in de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C ). Vet de taartvorm in met wat boter, olie of bakspray. Rol vervolgens met een deegroller het harde wenerdeeg uit tot ongeveer 3 mm dikte en bekleed daarmee de taartvorm. Bak de harde wener bodem in ongeveer 20 minuten in de oven en laat de bodem daarna afkoelen.
Klop het eiwit (200 g) in een vetvrije kom op met de poedersuiker (75 g).
Doe de suiker (325 g) en het water (85 g) in een pannetje en kook tot 121°C. Wanneer de suikersiroop op ongeveer 118°C is, zet je de mixer in de kom weer aan. Schenk hierna de suikerstroop langzaam bij het eiwit terwijl de mixer blijft draaien. Blijf mixen tot het schuim is afgekoeld, de kom voelt dan nog wel wat warm aan. Smelt de pure chocolade (50 g) au bain-marie of in de magnetron en smeer de bodem van harde wener daarmee in. Laat even afkoelen. Schep de pompoenjam royaal over op de chocolade en deegbodem. Bedek vervolgens de jam met een flinke laag eiwitschuim en maak pieken met een spatel. Brand de het eiwitschuim af met de crème crûlée brander.