Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pompoen meringue taart

Pompoen meringue taart

Dit recept is van: Danna

  1. pompoentaart
Item 1 of 1
Pompoen meringue taart
info
Benodigdheden
Stappen

Zo bak je een heerlijke herfstige meringue taart met pompoen. Heerlijk zoet!

90 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
PompoenMeringueTaartHerfst

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1 Kg
    Flespompoen
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Suiker (fijne)
    825 g
    Suiker (fijne)
  • Water
    50 ml
    Water
  • Bloem
    300 g
    Bloem
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout

 

  •  
    200 g
    Roomboter (in blokjes)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    2 el (eetlepels)
    Water
  • Eiwit
    200 g
    Eiwit
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Water
    85 g
    Water
  • Pure chocolade
    50 g
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Pan
    Pan
  •  
    Staafmixer
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Patisse suikerthermometer 40 - 200°C
    1 Stuk(s)
    Patisse suikerthermometer 40 - 200°C
  •  
    Crème Brûlée brander
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Pompoenjam bereiden

Ontdoe de flespompoenen (1 kg) van de zaden, schil de pompoenen en snijd in blokjes. Halveer het vanillestokje (1 stuk) en schraap het merg eruit. Doe de stukjes flespompoen met de suiker (400 g), het vanillepulp en het water (50 ml) in een pan en breng aan de kook. Laat dit inkoken tot de pompoen gaar is en het vocht verdampt.

2. Harde Wenerdeegbodem maken

Meng de bloem (300 g) met de suiker (100 g), het kaneel (2 tl) en wat zout (snufje) in de mengkom. Voeg de boter (200 g), het ei (1 stuk) en water (koud) (2 el) toe en kneed tot een soepel wenerdeeg. Laat het wenerdeeg in plastic folie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm in de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C ). Vet de taartvorm in met wat boter, olie of bakspray. Rol vervolgens met een deegroller het harde wenerdeeg uit tot ongeveer 3 mm dikte en bekleed daarmee de taartvorm. Bak de harde wener bodem in ongeveer 20 minuten in de oven en laat de bodem daarna afkoelen.

3. Taartdecoratie maken

Klop het eiwit (200 g) in een vetvrije kom op met de poedersuiker (75 g).

Doe de suiker (325 g) en het water (85 g) in een pannetje en kook tot 121°C. Wanneer de suikersiroop op ongeveer 118°C is, zet je de mixer in de kom weer aan. Schenk hierna de suikerstroop langzaam bij het eiwit terwijl de mixer blijft draaien. Blijf mixen tot het schuim is afgekoeld, de kom voelt dan nog wel wat warm aan. Smelt de pure chocolade (50 g) au bain-marie of in de magnetron en smeer de bodem van harde wener daarmee in. Laat even afkoelen. Schep de pompoenjam royaal over op de chocolade en deegbodem. Bedek vervolgens de jam met een flinke laag eiwitschuim en maak pieken met een spatel. Brand de het eiwitschuim af met de crème crûlée brander.

Meer recepten met pompoen

  1. Pompoen meringue taart
    Erg moeilijk
    0
    90 min.
  2. Vegan cheesecake met pompoen
    Moeilijk
    4
    30 min.
  3. Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm
    Makkelijk
    5
    25 min.
  4. Glutenvrije pompoentaart
    Moeilijk
    0
    30 min.
Item 1 of 4

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.