🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Pompoen meringue taart

Pompoen meringue taart

Dit recept is van: Danna

pompoentaart
Pompoen meringue taart
Info Benodigdheden Stappen

Zo bak je een heerlijke herfstige meringue taart met pompoen. Heerlijk zoet!

90 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Pompoen Meringue Taart Herfst
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1 Kg
    Flespompoen
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Suiker (fijne)
    825 g
    Suiker (fijne)
  • Water
    50 ml
    Water
  • Bloem
    300 g
    Bloem
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Zout
    snufje(s)
    Zout

 

  •  
    200 g
    Roomboter (in blokjes)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    2 el (eetlepels)
    Water
  • Eiwit
    200 g
    Eiwit
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Water
    85 g
    Water
  • Pure chocolade
    50 g
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Pan
    Pan
  •  
    Staafmixer
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Patisse suikerthermometer 40 - 200°C
    1 Stuk(s)
    Patisse suikerthermometer 40 - 200°C
  •  
    Crème Brûlée brander
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Pompoenjam bereiden

Ontdoe de flespompoenen (1 kg) van de zaden, schil de pompoenen en snijd in blokjes. Halveer het vanillestokje (1 stuk) en schraap het merg eruit. Doe de stukjes flespompoen met de suiker (400 g), het vanillepulp en het water (50 ml) in een pan en breng aan de kook. Laat dit inkoken tot de pompoen gaar is en het vocht verdampt.

2. Harde Wenerdeegbodem maken

Meng de bloem (300 g) met de suiker (100 g), het kaneel (2 tl) en wat zout (snufje) in de mengkom. Voeg de boter (200 g), het ei (1 stuk) en water (koud) (2 el) toe en kneed tot een soepel wenerdeeg. Laat het wenerdeeg in plastic folie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm in de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C ). Vet de taartvorm in met wat boter, olie of bakspray. Rol vervolgens met een deegroller het harde wenerdeeg uit tot ongeveer 3 mm dikte en bekleed daarmee de taartvorm. Bak de harde wener bodem in ongeveer 20 minuten in de oven en laat de bodem daarna afkoelen.

3. Taartdecoratie maken

Klop het eiwit (200 g) in een vetvrije kom op met de poedersuiker (75 g).

Doe de suiker (325 g) en het water (85 g) in een pannetje en kook tot 121°C. Wanneer de suikersiroop op ongeveer 118°C is, zet je de mixer in de kom weer aan. Schenk hierna de suikerstroop langzaam bij het eiwit terwijl de mixer blijft draaien. Blijf mixen tot het schuim is afgekoeld, de kom voelt dan nog wel wat warm aan. Smelt de pure chocolade (50 g) au bain-marie of in de magnetron en smeer de bodem van harde wener daarmee in. Laat even afkoelen. Schep de pompoenjam royaal over op de chocolade en deegbodem. Bedek vervolgens de jam met een flinke laag eiwitschuim en maak pieken met een spatel. Brand de het eiwitschuim af met de crème crûlée brander.

Meer recepten met pompoen

Pompoen meringue taart
Erg moeilijk
-
90 min.
Vegan cheesecake met pompoen
Moeilijk
4
30 min.
Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm
Makkelijk
5
25 min.
Glutenvrije pompoentaart
Moeilijk
-
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.