Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pompoen meringue taart

Zo bak je een heerlijke herfstige meringue taart met pompoen. Heerlijk zoet!

Bereiden

90 min

Baktijd

25 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

10 taartpunten

Pompoenjam bereiden

  1. Stap 1

    • 1 kg flespompoen

    • 1 vanillestokje

    Ontdoe de flespompoenen van de zaden, schil de pompoenen en snijd in blokjes. Halveer de vanillepeul en schraap het merg eruit.

  2. Stap 2

    • 400 g suiker

    • 50 ml water

    Doe de stukjes flespompoen met de suiker, het vanillepulp en het water in een pan en breng aan de kook. Laat dit inkoken tot de pompoen gaar is en het vocht verdampt.

Harde Wenerdeegbodem maken

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 3

    • 300 g bloem

    • 2 tl kaneel

    • 100 g suiker

    • Snufje zout

    Meng de bloem met de suiker, het kaneel en het zout in de mengkom.

  2. Stap 4

    • 200 g boter (in blokjes)

    • 1 ei

    • 2 el water (koud)

    Voeg de boter, het ei en water toe en kneed tot een soepel wenerdeeg.

  3. Stap 5

    Laat het wenerdeeg in plastic folie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. Stap 6

    Verwarm in de oven voor. Vet de taartvorm in met wat boter, olie of bakspray.

  5. Stap 7

    Rol vervolgens met een deegroller het harde wenerdeeg uit tot ongeveer 3 mm dikte en bekleed daarmee de taartvorm.

  6. Stap 8

    Bak de harde wener bodem in ongeveer 20 minuten in de oven en laat de bodem daarna afkoelen.

Taartdecoratie maken

  1. Stap 9

    • 200 g eiwit

    • 75 g poedersuiker

    Klop het eiwit op met de poedersuiker in een vetvrije kom.

    Kom goed vetvrij maken

    Was de kom goed met heet water en afwasmiddel. OF druppel wat citroensap of azijn op een stuk keukenpapier en haal deze door de kom.

  2. Stap 10

    • 325 g suiker

    • 85 g water

    Doe de suiker en het water in een pannetje en kook tot 121°C.

  3. Stap 11

    Wanneer de suikersiroop op ongeveer 118°C is, zet je de mixer in de kom weer aan. Schenk hierna de suikerstroop langzaam bij het eiwit terwijl de mixer blijft draaien.

  4. Stap 12

    Blijf mixen tot het schuim is afgekoeld, de kom voelt dan nog wel wat warm aan.

  5. Stap 13

    • 50 g pure chocolade

    Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en smeer de bodem van harde wener daarmee in. Laat even afkoelen.

  6. Stap 14

    Schep de pompoenjam royaal over op de chocolade en deegbodem. Bedek vervolgens de jam met een flinke laag eiwitschuim en maak pieken met een spatel.

  7. Stap 15

    Brand de het eiwitschuim af met de crème crûlée brander.

    Heb je geen crème brûlée brander?

    In plaats van een crème brûlée brander kun je de taart ook nog even onder een hete grill plaatsen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.