Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met extra veel deeg

Appeltaart met extra veel deeg

Dit recept is van: Koopmans

  1. appeltaart met extra veel deeg
Item 1 of 1
Appeltaart met extra veel deeg
info
Benodigdheden
Stappen

Ben jij ook zo gek op appeltaartdeeg of wil je liever een taart met wat meer deeg? Bak dan deze appeltaart met extra veel deeg. Zo maak je een echte ouderwets lekkere en extra grote appeltaart!

40 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-14Porties
Appeltaart bewaren

De appeltaart kun je ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de appeltaart ook invriezen, dan blijft hij 3 weken goed.

AppeltaartAppelsTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 Pak
    Koopmans Appeltaart extra deeg
  • Boter (op kamertemperatuur)
    220 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

 

  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    1.4 Kg
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    3 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (100 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C ). Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en voeg appeltaartmix (1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg) en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

Voorkom een vochtige bodem

Strooi eventueel, voordat je het appelmengsel in de vorm doet, 3 eetlepels custardpoeder of 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de appeltaartbodem. Zo voorkom je een vochtige bodem. Custard geeft een lekker vanillesmaak aan de taart, paneermeel of beschuit geeft geen smaak af.

3. Appels schillen

Schil de appels (1,4 kg), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker (30 g), kaneel (3 tl) en de gewelde rozijnen.

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

4. Ruitjespatroon maken

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.

Bestrijk de reepjes en de rand van de appeltaart met de rest van het losgeklopte ei (1/3 deel).

5. Appeltaart bakken

Bak de appeltaart in 65 à 75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Aan de bak voor sinterklaas

  1. Sinterklaas speculaas cakejes
    Makkelijk
    5
    30 min.
  2. Speculaas letterkoek
    Erg moeilijk
    4
    90 min.
  3. Kruidnotentaart
    Gemiddeld
    5
    90 min.
  4. Kruidnoten met M&M's®
    Makkelijk
    2
    10 min.
  5. Arretjescake met speculaasjes
    Makkelijk
    3
    20 min.
  6. Speculaascake met sinterklaassnoep
    Makkelijk
    1
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.