Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met spijs en honing

Zo maak je een appeltaart extra bijzonder. Danna vult deze brosse appeltaart zelfgemaakt spijs van amandelen en honing. Door de open bovenkant is een plaatje om te zien.

Bereiden

40 min

Baktijd

45 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

10 taartpunten

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 1

    • 300 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 2 el suiker

    • Snufje zout

    Doe het meel, de suiker en het zout in een kom. Meng dit vervolgens goed door elkaar.

  2. Stap 2

    • 175 g roomboter (gezouten)

    Voeg klontjes boter toe en meng deze met je handen of met een mixer met deeghaken.

  3. Stap 3

    • 8 el ijswater

    Voeg lepeltje voor lepeltje het ijswater toe en meng dit met een vork tot het deeg een massa wordt. Maak van het deeg een bal en verpak in plastic. Druk plat en leg minstens een uur in de koelkast.

Amandelspijs maken

  1. Stap 4

    • 75 g boter

    • 3 el honing

    • 1 ei

    • 75 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Mix de boter en de honing tot deze zacht zijn, voeg amandelmeel en ei toe en mix nog even tot het smeuïg is.

  2. Stap 5

    • 2 el Koopmans Patentbloem Kristal

    Spatel de bloem erdoor en bewaar tot gebruik.

Appeltaart vullen

Elektrisch 225ºC / Hetelucht 200°C

  1. Stap 6

    • 2 el Koopmans Patentbloem Kristal

    Bestuif je werkbank met wat bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is als de vorm waarin je de taart wil bakken (kan rond of rechthoekig zijn).

  2. Stap 7

    Leg het deeg in een ingevette ovenschaal of bakblik en laat de randjes iets over hangen. Deeg dat over is kun je gebruiken om wat vormpjes uit te steken als je dat leuk vindt.

  3. Stap 8

    Schep de spijs op de bodem en verdeel deze.

  4. Stap 9

    • 500 g appels (bijv. Goudreinetten of Jonagold)

    • Citroensap (van 1 citroen)

    Snijdt de appels in schijven (ik heb de schil eromheen gelaten maar je kunt ze natuurlijk ook schillen) en verwijder eventueel de pitjes. Besprenkel met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.

  5. Stap 10

    Leg de appels dakpansgewijs op de spijs en vouw het overhangende deeg er een beetje overheen (de taart blijft open dus wees niet ongerust als je niet ‘genoeg’ deeg hebt).

  6. Stap 11

Appeltaart bakken

  1. Stap 12

    • 1 ei

    Bestrijk de taart met het losgekopte ei en bak deze 15 minuten op 225 graden, zet daarna de temperatuur op 175 graden en bak dan nog 30 minuten.

  2. Stap 13

    • 0,5 el honing

    Als de taart uit de oven komt bestrijk je deze nog met wat honing.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.