Zin in een variatie op appeltaart? Maak dan deze brosse appeltaart met amandelspijs en honing. Deze taart is dankzij de open bovenkant een plaatje!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe het Koopmans Patentbloem Kristal (300 g), de suiker (2 el) en wat zout (snufje) in een kom. Meng dit vervolgens goed door elkaar. Voeg klontjes roomboter (gezouten) (175 g) toe en meng deze met je handen of met een mixer met deeghaken. Voeg lepeltje voor lepeltje het ijswater (8 el) toe en meng dit met een vork tot het deeg een massa wordt. Maak van het deeg een bal en verpak in plastic. Druk plat en leg minstens een uur in de koelkast.
Mix de boter (75 g) en de honing (3 el) tot deze zacht zijn, voeg Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (75 g) en een ei (1 stuk) toe en mix nog even tot het smeuïg is. Spatel er wat Koopmans Patentbloem Kristal (2 el) door en bewaar tot gebruik.
Verwarm de oven alvast voor (elektrisch 225ºC / Hetelucht 200°C).
Bestuif je werkbank met wat bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is als de vorm waarin je de taart wil bakken (kan rond of rechthoekig zijn).
Leg het deeg in een ingevette ovenschaal of bakblik en laat de randjes iets over hangen. Deeg dat over is kun je gebruiken om wat vormpjes uit te steken als je dat leuk vindt.
Schep de spijs op de bodem en verdeel deze. Snijd de appels (500 g) in schijven (ik heb de schil eromheen gelaten maar je kunt ze natuurlijk ook schillen) en verwijder eventueel de pitjes. Besprenkel met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan. Leg de appels dakpansgewijs op de spijs en vouw het overhangende deeg er een beetje overheen (de taart blijft open dus wees niet ongerust als je niet ‘genoeg’ deeg hebt).
Bestrijk de taart met een losgekopt ei (1 stuk) en bak deze 15 minuten op 225 graden, zet daarna de temperatuur op 175 graden en bak dan nog 30 minuten. Als de taart uit de oven komt bestrijk je deze nog met wat honing (0.5 el).