Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met spijs en honing

Appeltaart met spijs en honing

Dit recept is van: Danna

  1. appeltaart spijs honing - Copy
Item 1 of 1
Appeltaart met spijs en honing
info
Benodigdheden
Stappen

Zin in een variatie op appeltaart? Maak dan deze brosse appeltaart met amandelspijs en honing. Deze taart is dankzij de open bovenkant een plaatje!

40 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
AppelsAppeltaartAmandelspijsTaartHoningHerfst

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Suiker (fijne)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  •  
    175 g
    Roomboter (gezouten in blokjes)
  •  
    8 el (eetlepels)
    IJswater
  • Boter (ongezouten roomboter)
    75 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Honing
    3.5 el (eetlepels)
    Honing
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    75 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    4 el (eetlepels)
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Appel
    500 g
    Appel
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Plasticfolie
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakblik
    Bakblik
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Appeltaartdeeg maken

Doe het Koopmans Patentbloem Kristal (300 g), de suiker (2 el) en wat zout (snufje) in een kom. Meng dit vervolgens goed door elkaar. Voeg klontjes roomboter (gezouten) (175 g) toe en meng deze met je handen of met een mixer met deeghaken. Voeg lepeltje voor lepeltje het ijswater (8 el) toe en meng dit met een vork tot het deeg een massa wordt. Maak van het deeg een bal en verpak in plastic. Druk plat en leg minstens een uur in de koelkast.

2. Amandelspijs maken

Mix de boter (75 g) en de honing (3 el) tot deze zacht zijn, voeg Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (75 g) en een ei (1 stuk) toe en mix nog even tot het smeuïg is. Spatel er wat Koopmans Patentbloem Kristal (2 el) door en bewaar tot gebruik.

3. Appeltaart vullen

Verwarm de oven alvast voor (elektrisch 225ºC / Hetelucht 200°C).

Bestuif je werkbank met wat bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is als de vorm waarin je de taart wil bakken (kan rond of rechthoekig zijn).

Leg het deeg in een ingevette ovenschaal of bakblik en laat de randjes iets over hangen. Deeg dat over is kun je gebruiken om wat vormpjes uit te steken als je dat leuk vindt.

Schep de spijs op de bodem en verdeel deze. Snijd de appels (500 g) in schijven (ik heb de schil eromheen gelaten maar je kunt ze natuurlijk ook schillen) en verwijder eventueel de pitjes. Besprenkel met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan. Leg de appels dakpansgewijs op de spijs en vouw het overhangende deeg er een beetje overheen (de taart blijft open dus wees niet ongerust als je niet ‘genoeg’ deeg hebt).

4. Appeltaart bakken

Bestrijk de taart met een losgekopt ei (1 stuk) en bak deze 15 minuten op 225 graden, zet daarna de temperatuur op 175 graden en bak dan nog 30 minuten. Als de taart uit de oven komt bestrijk je deze nog met wat honing (0.5 el).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.