🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appeltaart met spijs en honing

Appeltaart met spijs en honing

Dit recept is van: Danna

appeltaart spijs honing - Copy
Appeltaart met spijs en honing
Info Benodigdheden Stappen

Zin in een variatie op appeltaart? Maak dan deze brosse appeltaart met amandelspijs en honing. Deze taart is dankzij de open bovenkant een plaatje!

40 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Appel Appeltaart Amandelspijs Taart Honing Herfst
4
6 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Suiker (fijne)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  •  
    175 g
    Roomboter (gezouten in blokjes)
  •  
    8 el (eetlepels)
    IJswater
  • Boter (ongezouten roomboter)
    75 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Honing
    3.5 el (eetlepels)
    Honing
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    75 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    4 el (eetlepels)
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Appel
    500 g
    Appel
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Plasticfolie
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakblik
    Bakblik
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Appeltaartdeeg maken

Doe het Koopmans Patentbloem Kristal (300 g), de suiker (2 el) en wat zout (snufje) in een kom. Meng dit vervolgens goed door elkaar. Voeg klontjes roomboter (gezouten) (175 g) toe en meng deze met je handen of met een mixer met deeghaken. Voeg lepeltje voor lepeltje het ijswater (8 el) toe en meng dit met een vork tot het deeg een massa wordt. Maak van het deeg een bal en verpak in plastic. Druk plat en leg minstens een uur in de koelkast.

2. Amandelspijs maken

Mix de boter (75 g) en de honing (3 el) tot deze zacht zijn, voeg Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (75 g) en een ei (1 stuk) toe en mix nog even tot het smeuïg is. Spatel er wat Koopmans Patentbloem Kristal (2 el) door en bewaar tot gebruik.

3. Appeltaart vullen

Verwarm de oven alvast voor (elektrisch 225ºC / Hetelucht 200°C).

Bestuif je werkbank met wat bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is als de vorm waarin je de taart wil bakken (kan rond of rechthoekig zijn).

Leg het deeg in een ingevette ovenschaal of bakblik en laat de randjes iets over hangen. Deeg dat over is kun je gebruiken om wat vormpjes uit te steken als je dat leuk vindt.

Schep de spijs op de bodem en verdeel deze. Snijd de appels (500 g) in schijven (ik heb de schil eromheen gelaten maar je kunt ze natuurlijk ook schillen) en verwijder eventueel de pitjes. Besprenkel met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan. Leg de appels dakpansgewijs op de spijs en vouw het overhangende deeg er een beetje overheen (de taart blijft open dus wees niet ongerust als je niet ‘genoeg’ deeg hebt).

4. Appeltaart bakken

Bestrijk de taart met een losgekopt ei (1 stuk) en bak deze 15 minuten op 225 graden, zet daarna de temperatuur op 175 graden en bak dan nog 30 minuten. Als de taart uit de oven komt bestrijk je deze nog met wat honing (0.5 el).

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.