Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Leg het bakpapier op de springvormbodem en plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.
Schil de appels (2-3 stuks), verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ongeveer 1 cm.
Doe de cakemix (1 zakje) in een beslagkom en voeg de eieren (3 stuks) en slagroom (200 ml) toe. Laat het zakje cacaomix uit de verpakking achterwege. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.
Verdeel het beslag in 2 delen. Voeg aan één deel de kaneel (2 tl) toe en mix kort totdat het goed gemengd is.
Verdeel het gele beslag over de springvorm, strijk glad en verdeel de appelblokjes erover. Verdeel het kaneelbeslag over de appelblokjes en zorg dat ze overal goed bedekt zijn. Strooi de helft van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met behulp van een zeefje over het beslag.
Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.
Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi tot slot de cake met de resterende poedersuiker.
Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.