Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appel-kaneel laagjescake

Frisse appeltjes en een bovenlaag van kaneel maken deze luchtige cake om te smullen.

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrische oven: 160°C / Heteluchtoven: 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg het bakpapier op de springvormbodem en plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

  3. Stap 3

    • 2-3 appels (Elstar of Jonagold)

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ongeveer 1 cm.

Maak een eerste cakebeslag

  1. Stap 4

    • 100 ml slagroom

    • 2 eieren

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Appel Kaneel

    Weeg 100 gram slagroom af in een beslagkom, voeg hier 2 eieren en de cakemix aan toe. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 5

    Klop het geheel vervolgens op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm, strijk glad en verdeel de appelblokjes erover.

Kaneelbeslag maken

  1. Stap 6

    • 100 ml slagroom

    • 2 eieren

    Weeg opnieuw 100 gram slagroom af in de gebruikte beslagkom, voeg 2 eieren en de kaneelmix toe. Met het geheel met een mixer op de laagste stand goed met elkaar. Klop vervolgens op de hoogste stand in 2 minuten luchtig.

  2. Stap 7

    Verdeel het kaneelbeslag over de appelblokjes en zorg dat ze overal goed bedekt zijn. Strooi de helft van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met behulp van een zeefje over het beslag.

Appel kaneel laagjescake bakken

  1. Stap 8

    Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.

    Prik met een houten prikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar.

  2. Stap 9

    Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi tot slot de cake met de resterende poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.