Heerlijke appel-kaneel muffins met een salted caramel. Met dit recept voor muffins met appel maak je heel gemakkelijk heerlijke appel muffins met de muffins van Dr. Oetker. Maak zelf die lekkere karamel saus van soft fudge met zeezout. Een heerlijke traktatie!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C). Plaats de meegeleverde muffinvormpjes uit het pak Dr. Oetker Muffins Naturel op de bakplaat. Zorg voor genoeg tussenruimte. Schil de appels (2 stuks) en snijd deze in blokjes.
Klop met de mixer de boter (90 g) los in een mengkom. Voeg de bakmix uit het pak Dr. Oetker Muffins Naturel, de eieren (2 stuks) en het water (50 ml) toe en mix 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig beslag. Doe het kaneel (2 tl) bij het beslag. Spatel de appelblokjes door het muffin beslag.
Doe de appel-kaneel muffins in de muffin vormpjes en bak in circa 20 minuten gaar in de oven.
Laat de muffins afkoelen. Maak een simpele karamelsaus. Doe de slagroom (50 ml) met de karamel fudges (100g) in een steelpannetje. Laat de fudges op een laag vuur langzaam al roerend oplossen in de slagroom. Voeg eventueel wat zout (snufje) toe. Hierna even laten afkoelen. Hoe langer het afkoelt, hoe dikker de saus. Maak met een lepel een zigzag patroon op de muffin met de karamelsaus. En klaar zijn de appel-kaneel muffins met salted caramel
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.