Deze appel-plaattaart is werkelijk een showstopper en een prachtige variatie op de traditionele appeltaart. In plaats van de welbekende ronde appeltaart, maak je deze appel-plaattaart op een bakplaat. Bekleed de plaattaart met appelpartjes in een patroon dat je mooi vindt, en het resultaat is absoluut verbluffend! Geniet van het recept dat zijn naam eer aandoet en serveer deze prachtige creatie.
Wat deze plaattaart extra bijzonder maakt, is dat je er heel eenvoudig grotere of kleinere stukjes van kunt snijden. Op deze manier is er voor ieder wat wils en kan iedereen optimaal genieten van deze heerlijke traktatie.
Gebruik een bakplaat van 39x26 cm om hetzelfde prachtige resultaat te verkrijgen als op de afbeelding.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 165 graden (hete lucht) 180 graden (elektrische oven) stand 3 (gasoven)
Vet de bakplaat in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Schil de appels (5 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in partjes.
Roer de amandelspijs (150 g) los met het ei (1/4) zoals aangegeven staat op de verpakking.
Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei (1) los in een kommetje. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Bekleed de bodem van de bakplaat met het deeg. Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten. Deeg over? Maak evt. nog een randje rond de bakplaat.
Verdeel de amandelspijs over de bodem van de bakplaat en bekleed de bakplaat met de appelpartjes. Maak een mooi patroon maar blokjes of kriskras kan ook.
Bak de appeltaart in 30-35 minuten gaar en goudbruin.