Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Valentijn liefdes cupcakes

Verklaar de liefde, zeg het met cupcakes. Met deze combinatie van verse aardbei, chocolade en glazuur zeg je alles! Niet moeilijk, wel superlief!

Bereiden

30 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Zet de cupcakevormpjes in een muffinblik op de bakplaat.

Bak je Valentijn cupcakes

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    • 100 g roomboter

    • 2 eieren

    • 80 ml melk

    Doe de mix, de eieren, 80 ml melk en de zachte boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

  2. Stap 4

    • 3 el cacao

    • 20 ml melk

    Roer de cacao en resterende melk door elkaar met een vork zodat een massa ontstaat en mix deze kort door het beslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag met 2 lepels of een ijsbolletjestang over de vormpjes.

  4. Stap 6

    Bak de cakejes in het midden van de oven in ongeveer 22 minuten gaar en laat ze daarna helemaal afkoelen.

Met liefde decoreren

  1. Stap 7

    • 12 aardbeien (de verste en mooiste!)

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Maak intussen het chocoladeglazuur warm en schenk in een schaaltje. Pak de aardbeien vast bij het kroontje (of steek er voorzichting een satéprikker in) en dip deze tot 2/3 in het glazuur.

  2. Stap 8

    Leg de aardbeien op een stukje bakpapier en het glazuur even uitharden.

  3. Stap 9

    • 1 zakje Dr Oetker Zachte Topping roze

    Kneed het zakje met de roze topping 1 minuut tot deze zich goed verdeeld. Kies een spuitmondje en schroef deze op het zakje topping. Spuit de roze topping op de afgekoelde cakejes en garneer met een chocolade aardbei.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.